Fe nerbahçe Ülker 83 - 79 Mersin B.B
Ligin 29. haftasında lider Fenerbahçemiz, on üçüncü sırada bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Maçtan takımımz, 83-79 galip ayrıldı. Mücadeleye Fenerbahçemiz 3 sayı çizgisinin gerisinden Emir Preldzic’in arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. Alex Sacales- Anthony Grundy ikilisi ile potasındaki sayılara karşılık veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, boyalı alanda Oğuz Savaş’ı durdurmakta zorlandı. İlk 5 dakikalık bölümü Fenerbahçemiz 12-7 üstün geçti. Nedim Yücel’in serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla skoru 12-13’e taşıyan konuk takım maçta ilk kez öne geçti. Emir Preldzic’in hücumdaki etkili oyunu ile takımımız, ilk periyodu 19-16 önde tamamladı.
İkinci periyoda Sean May’in üst üste bulduğu basketlerle başlayan Fenerbahçemiz, Nedim Yücel’in 8 sayısına engel olmayınca Mersin temsilcisi bir kez daha 23-24 ile skor avantajını ele geçirdi. Kerem Hotiç’in 3 sayılık basketinin ardından Sarunas Jasikevicius ile skor üreten takımımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mutlu Demir ve Anthony Grundy ile hemen karşılık verdi. Ribaundlarda üstün olduğu dakikaları Nestoras Kommatos ile skor olarak da besleyen konuk takım 18. dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (34-43). Kerem Hotiç’in 3 sayılık basketi ile suskunluğunu bozan taımımız, 6-0’lık seri ile farkı 3 sayıya indirirken, soyunma odasına Mersin Büyükşehir Belediyesi serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 40-45 üstün gitti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nedim Yücel’in, Fenerbahçemiz ise Roko Ukic’in basketi ile üçüncü periyoda başlarken, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren konuk takım skordaki üstünlüğünü korudu. Darjus Lavrinovic- Roko Ukic ikilisinin basketleri ile takımımız, 9 sayılık farkı 23. dakikada 1 sayıya indirdi (50-51). Anthony Grundy ile boyalı alandan skor üreten Mersin temsilcisi, Erbil Eroğlu’nun 3 sayılık basketlerine engel olmadı ve Fenerbahçemiz, 25. dakikada üstünlüğü ele geçirdi (56-55). Karşılıklı basketlerle dengede giden mücadelenin son periyoduna takımımız, 65-62 önde girdi.
Karşılaşmanın final periyoduna Anthony Grundy’in basketi ile başlayan konuk takım, Sarunas Jasikevicius-Oğuz Savaş ikilisinin sayılarına engel olamayınca Fenerbahçemiz, 33. dakikaya 6 sayılık üstünlükle 71-65 önde girdi. İkili sıkıştırmalarla savunma direncini arttıran takımımız, farkı arttırırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Nedim Yücel ve Alex Sacales ile maça ortak olmaya çalıştı. Karşılaşmanın son 3 dakikasına 76-73 Fenerbahçemiz önde girdi. Vincent Grier’in sayılarına da hemen yanıt veren takımımız, mücadeleden 83-79 galip ayrıldı.
SALON: Sinan Erdem??
HAKEMLER: Ersan Ergüler-Tunçtan Durmuşcan-Ozan Çakar
??FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 9 (2 ribaund-4 asist), Erbil Eroğlu 6 (1 ribaund-1 asist), Darjus Lavrinovic 14 (8 ribaund-3 asist), Sarunas Jasikevicius 16 (1 ribaund-3 asist), Kaya Peker (4 ribaund), Oğuz Savaş 12 (9 ribaund-1 asist), Kerem Hotiç 6 (1 ribaund-1 asist), Sean May 4 (3 ribaund), Emir Preldzic 16 (5 ribaund-5 asist)??
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (79): Asım Pars (2 ribaund-2 asist), Nedim Yücel 17 (10 ribaund-2 asist), Alex Sacales 16 (3 ribaund-3 asist), Vincent Grier 16 (6 ribaund-2 asist), Anthony Grundy 19 (4 ribaund-5 asist), Valentin Pastal (1 ribaund), Nestoras Kommatos 7 (2 ribaund), Mutlu Demir 4 (5 ribaund).
??1.PERİYOT: 19-16 ?
2.PERİYOT: 21-29?
3.PERİYOT: 25-17?
4.PERİYOT: 18-17