fena bir güvenlik sorunu (işten atılabılırım )

:):)

New member
Reaction score
0
*merhaba arkadaşlar bugün bi mail aldım dalgınlığıma geldi içersindeki http ://t e s e g a. de/ m28sx. (AÇMAYIN) eki açtım açar açmaz bilgisayarımda bi pencere açıldı c ve d bişeyler yüklüyomuş gibi dolmaya başladı..bende can havliyle kapatttım bilgisayarı..tekrar açtığımda iki kullanıcım wardı biri kayıp..bilgisayarı kapatırkende ağ kablosunu da çıkardığım halde.'bilgisayarınız diğer insanlar tarafından oturum
*açılmış.eğer kapatırsanız onların verilerini kaybetmesine sebep olacaksınız yazıyor..ne yapacağımı bilemedim
*yardımcı olursanız sevinirim
iş yerinin bilgisayarı diğer pclerede bulaşmıs olabılırmı

nasıl cözerım bu sorunu
muhasebe bürosunda calsıyorum

Geçmiş olsun. Doğru düzgün bir antivirüs programıyla tarama yapmalısın .. Bu taramayı boot esnasında ( Kaspersky Rescue Disk 10 ) ile yaparsan daha iyi olacaktır.. Çünkü makinan boot ederken HDD devreye girmeden Kaspersky Rescue Disk 10 boot edeceğinden ötürü sistem dosyalarına bulaşan virüsü temizlemen daha rahat olacaktır. Bulaşan virüs sistem dosyalarını bozmuş. Bu aşamada makinanı kurtarman zor. Format yolları görünüyor uzaktan. Ama sanırım format demek haftasonun yok demek. Ben sistem dosyaları o derece bozulmuş bir bilgisayarın temizlik yapılsa dahi güvenlik açığının her zaman var olabileceğini düşünüyorum. Karar senin.....

Not: LAN üzerindeki diğer bilgisayarlarda antivirüs programı yok ise onlarada bulaşma riski vardır.

pc dekı dosyalara erisebılrlermi ınterneti kullansam

uzaktan oturum ile kullanici login oluyor anladığım kadarı ile... bu kullanıcı hakları muhtemelen admin yetkisine sahiptir. Yani Evet hertürlü dosyaya rahatlıkla erişebilir..

Bilgisayarım'a sağ tıkla ardından Yönet'i tıkla --> Sol taraftan yerel kullanıcılar grubu'nu seç ---> Ardından Kullanıcılara bak... Muhtemelern $ ile başlayan senin daha önce görmediğin birçok admin yetkili kullanıcılar açılmıştır.. Bunları silebilirsin ama şunu bilki bilgisayara bulaşan virüs o kullanıcıları tekrar açacaktır zaman içinde...

combofixi indir
bilgisayarına suniş teneffüs yapsı n

Combofix de işe yarayabilir ama bence ilk olarak sistem geri yükleme yap basit bir olaysa düzelir düzelmezse combofix denersin.

Geri