Federasyon Acil Toplanmalı

admiral

New member
Reaction score
0

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatilini geçiren Trbazsonspor Kulübü başkanı Sadri Şener, bugün sabah saatlerinde kendisine ait Manastır Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile şike davasında verilen kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Şener bu kararların ardından Yıldırım Demirören'in acil olarak federasyonu toplantıya çağırıp hukuku uyarlamak üzere harekete geçmesi gerektiğini belirterek "Türk futbolunda şike ve teşviki hafife aldılar, toptan yatılır mı, nezarete girilir mi diye düşündüler ancak karşılarına hukuk çıktı beğensenizde beğenmeseniz de hukuğa saygı duymalısınız, bu karar ile Trabzonspor'un 2010-11 yılı şampiyonluğu da tespit edilmiş oldu" dedi.

Fenerbahçe yöneticilerin tahliye olmasından çok büyük mutluluk duyduklarını belirten Sadri Şener "Özgürlüklerine kavuştular , bundan sonraki yaşamlarındada kendilerine başarılar ve mutluluklar diliyor geçmiş olsun diyoruz.Ben adaletin böyle tecelli edeceğine inanıyordum, çünkü ne yapıp ne yapmadığımızı kendimiz daha iyi biliyoruz. Beraatle sonuçlandı hiçbir yöneticimiz ceza almadı, böylece aklanmış olduk ,bu bize ve camiamıza büyük bir mutluluk verdi.Bundan sonra artık bu işlere bakmayıp Trabzon'un dahada başarılı olması için önümüzdeki işlere bakmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk futbol tarihinde çok kötü bir yıl geçirildiğini belirten Şener "Federasyon ciddi eleştiriler alıyordu, almaya da devam edecek. Hiç hoş olmayan unutulmayacak bir yıl geçirdik inşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz.Federasyon için bundan sonra daha zor bir dönem başlıyor, Federasyon kurullarının verdiği karar ile devletin Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararlar ortaya çıktı,hepimiz hukuk üstündür diyoruz, o zaman ne olacak. Karar şurada şike şurada teşvik yapımış diyor,şike ve teşviklerin sportif anlamda bir cezası olması gerekir,çünkü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı yok sayamazsınız,herkes buna uymalı saygı göstermeli..Çünkü hukuken 2010-11 yılının şampiyonu Trabzonspor'dur. Bu nedenle UEFA ve federasyona hem şampiyonluk hem UEFA için müracaatımız mutlaka olacak.Bunu siz basın mensupları sevsenizde sevmeseniz de maalesef hukuk buna böyle karar verdi.Bir yargıtay safhası vardır, tescil edilmesi gerektiği doğrudur" dedi.

Şener bundan sonra büyük takımların şike veya teşvik pirimlerine takımların bundan sonra kolay kolay başvuramayacağını belirterek "Bugün yaşanan tüm bu olaylar bunları hafife almaktan kaynaklandı.Futboldan içerde yatılırmı, nezarete girilirmi, insan gider birini döver öldürürde içeri girer,ama toptan niye oluyor, ama buna alışacağız, alışmak mecburiyetindeyiz,bundan sonra daha temiz daha ilkeli futbolu Türkiye'de görürüz diye düşünüyorum" dedi.

'Federasyon kurulları bağımsız çalışamıyor'

Şener kurulların Federasyon'da bağımsız çalışamadığını belirterek "Federasyon başkanı kurullar ne kadar özerktir dese de akşam üstüleri çağırır, 'Şöyle bir karar verseniz mutlu olurum' der, öyle bir karar verilir, çünkü bu kurullarda başkanın atadığı kişiler yer alır, bunun tersini söyleyebilecek federasyon başkanı yoktur. Varsa yanıma getirin . Hukukçu değilim ama Ceza Mahkemelerinin kararına Federasyon hukuki çözümler bulup uyarlama yapması gerekir diye düşünüyorum, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararları Federasyon bir kenara atamaz. Atarsa da hukuk biter" dedi.

'Etik Kurulu evlere şenlik çıktı'

"'UEFA kararlarını etkilemez' yönündeki haberler bir temenniden ibarettir. Disiplin ve Tahkim kurulları oyçokluğu ilebu kararları almamışlardı, Etik Kurulu zaten evlere şenlik çıktı. Bence kurullar bunların hepsini düzeltmesi gerekir. Türkiye'de şike ve teşvik maalesef çok basite indirgendi, ben Fenerbahçe'nin ceza almasını isteyen bir yapıya sahip değilim, çünkü Fenerbahçe bu ülkenin güçlü ve önemli camialarından biri ama mahkeme 6 maçta şike yaptın diyorsa hukuğun kararınada saygı duymalı" dedi.

'Karar gözden geçirilmeli'

Federasyon'un acilen olağan üstü toplantıya çağrılması gerektiğini belirten Şener "Federasyon belki gerekçeli kararı bekliyordur, ama hâkim gerekçeli kararı okuyunca daha iyi anlayacaksınız ,dedi.. Ben bunu unutturmam var olduğum sürece " dedi.​

Geri