Fazıl Say'a Anlamlı Cevap

Börteçine9

New member
Reaction score
0
8e61snk.jpg

Onlar giderken sen nerelerdeydin?

Onlar gitmişlerdi. Yarım kalan öğrenimlerini tamamlamak için yaban ellerde bin bir türlü meşakkate göğüs germeyi göze almışlardı.

Başka şansları yoktu!..

Ailelerini, sevdiklerini, memleketlerini bırakıp gitmek zorunda kalmışlardı.

Çünkü iki 'tercih'ten birini seçmenin dışında yapabilecekleri hiç bir şeyleri yoktu. Ya inançları gereği taktıkları başörtülerini çıkaracaklar, ya da son sınıfta da olsalar, üniversitelerine elveda diyeceklerdi.

Onlar gittiler…

Bazıları ailelerinin imkanlarıyla, bazıları 'burslu', bazıları da uçan kuştan borç alıp daha önce ayak basmadıkları, huyunu suyunu bilmedikleri ülkelerin yolunu tuttular.

Onlar, sevgili piyanistimiz gibi ülkelerini beğenmedikleri için değil, ülkelerinin hasretini yüreklerinde bir kurşun gibi taşıyarak gittiler.

Bir de gidemeyenler vardı; zorunlu gitmek 'şansından' bile mahrum olanlar!

Yoksul, kimsesiz ve çaresizdiler…

Yalvardılar, yakardılar, ağladılar olmadı!

Milyonlarca imza topladılar kimse dönüp bakmadı!

Maruz kaldıkları haksızlığa karşı, vatanın bir ucundan diğer ucuna başörtüsüz kardeşleriyle kol kola yürüdüler…

Lakin, "çatık kaş vicdanlar" zerre miskali tınmadı.

Onlara reva görülen zulüm üzerine lakırdılar, darbı meseller, fetvalar, makaleler, kitaplar, televizyon programları, envaiçeşit tartışmalar üretildi ama değişen bir şey olmadı.

"Simge" dediler, "irtica" dediler, "mahalle baskısı" dediler, "kadınlıklarından utanıyor dediler, "a" dediler, "ba" dediler, velhasıl-ı kelam, "aba" altından soba gösterdiler ama…

"Kız kısmının okumak neyine!.." diyen anokronik zihinler bile hallerinden anladı da, bu "eğitim şart kafalılar" anlamak istemedi.

İmdi, bu haksızlık, bu zulüm, bu hoyrat vurdumduymazlık sürgit devam ederken sevgili piyanistimiz ağzını açıp da tek kelam etmedi.

Şimdi kalkmış, "Biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum…" falan diyor.

Her şeyden evvel, "biz", "siz" ne demek oluyor?

Bir futbol takımı gibi renkleri, formaları olan (sosyolojik) "bizler" ve "sizler" yok bu memlekette.

Demem o ki, sevgili piyanistimiz, "sizlerin" içinde "bizler", "bizlerin" içinde de mebzul miktarda "sizler" varsınız.

Ve, bu toptancı bakış rahatsızlığından kurtulduğunuz an, her şeyi "homojen" algılamaktan kurtulacaksınız. Bu 'tuhaflıktan' kurtulabilecek kadar yetenekli ve zeki olduğunuza da eminim.

Çünkü, "Ben gitmiyorum, siz gidiyorsunuz!", demiyor; hiç değilse, "yüzde 70" tesmiye ettiğin "bizleri" kapı dışarı etmiyorsun.

Eh, bu da bir şeydir.

Salih Tuna

çok anLanmLı bir yazı oLmuş teşekkürLer

fazıl say kim ya piyano çalıyo bırakın gitsin ya cehennemin dibine kadar yolu var ne hali varsa görsün bizi sevmeyen adamı biz ne diye sevecezki gitsiz ermeni vatandaşı olsun yada amerikan sayın pek degerli fazıl say bey git amerikan vatandaşı ol rus ol bizi begenmiyosan git ne olursan ol

ya ulkede ne sorunlar varken sıkmabas/turban konusunu bu ulkenın onune serdınız ulkeyı oyaladınız cozecegız dedınız ıcıne ettınız okullara,universitelere,devlet daırelerıne adamlar atadınız kendı adamlarınızı(oncekı hukumetlerınde yaptıgı gıbı) ama sızın kı farklıydı eslerı turbanlı beyfendılerı koydunuz basımıza(kımsenın aılesı kımseyı ılgılendırmez ama hepsı mı turbanlı be kardesım hepsı demı?) sonrada korkmayın gelmeyecek serıat dıyorsunuz bı sıyası gorusun temsılı olan seyı okullara sokmaya calısıyorsunuz anayasayı deıstırerek mahkemelerın ısleyısını savcı yasasını deıstıryorsunuz kendı adamlarınızı yerlestırmek ıcın eger sorunu cozmek ısteseydınız cozerdınız ama sorunu buyutmek ıstedınız gercekten buyuttunuz oy kaygısıyla herseyı yaparsınız ve yapmaktasınız....tebrıkler akp tebrıkler...

Bu kızlar böyle yıllardır eylem yapıyor ama görmek istemedikleri için görmüyor insanlar
Bir başka yerde tek meziyeti piyano çalmak olan birisi çıkıyor giderim diyor bi anda ülkenin baş sorunu haline geliyor
Piyano dinlemeden yaşayamayız bu ülkede nede olsa.
Coupling bir Türk medyası iki komikler vesselam

Yobazlık sanki bir meziyetmiş gibi savunuyorlar.Senin başın ister türbanlı olsun ister ******* olsun ne değişirki,içeriği önemli. O kafa yobaz olduktan sonra görüntünün bir önemi yok.O görüntü yobaz olduğunun bir işareti sadece.

fazıl say kim ya piyano çalıyo bırakın gitsin ya cehennemin dibine kadar yolu var ne hali varsa görsün bizi sevmeyen adamı biz ne diye sevecezki gitsiz ermeni vatandaşı olsun yada amerikan sayın pek degerli fazıl say bey git amerikan vatandaşı ol rus ol bizi begenmiyosan git ne olursan ol

ahanda sanat sever bir insan , gözlerimi yaşarttın doğrusu. Fazılsay kim ki diyor, acaba sende kaçtane Fazıl Say çıkar beyim.

Herşeyide sıkmabaş olayına bağlıyorsunuz, anlam vermek olanaksız.

Dinle namusla bir alaksı olmayan 1 metre bez parçanız yüzünden hep iç karışıklık var.

Her yerde Atatürkçüyüm diye gezinenler ! Atatürk'ün kılık kıyafet devrimini çiğnerlerken kendilerini nasıl hissediyorlar?

******************...

Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

aslında fazıl say'ı adam yerine koyup yazma gereği duymuyom ama o ve onun gibi düşünenler yanılgı içinde soyup dökünmeyi modernlik zannediyolar ama bu düşünceleri onların ne kadar zavfallı olduklarının ispatıdır. bu adamın kız kardeşi iç çamaşırı görünecek şekilde giyindiğinde kardeşim modern bi türk kızı dedirtiriyo ona ve herkesi kendisi gibi düşündüğünü zannediyor oysa etrafındakiler kardeşine bakarak cinsel bölgelerini kaşımakla meşgul oluyor ne yazıkki :) çünki aynısını oda bi başkasına yapıyor. anca milletin saçı ve başı ile uğraşır böyle zavallı adamlar

Fazıl say ve onun gibi düşünenler ülkede türban takanları ve ezanı- muhammed'den rahatsız oluyorlar ise *** gitsinler mesela malta'ya gidebilirler orda beli göbeği açık olanlar çok ahlaki çökümtülerini orda yaşayabilirler. onlar herşey olur ama türk asla.************************

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?

Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Mustafa Kemal Atatürk

Şekil A

al sana modern bi sıkmabaş...

1- m.akif ersoy: meden,yetse açmak bedeni hayvanlar sizden daha medeni demiştir.

"Baş"la ,,, "Kıçın" aynı olmadını ,belirtmekte fayda görüyorum. Biz kimseye çıplak dolaşın demiyoruz. Bu örf ve adetlerimize ters.

Ama 1 metre bez parçasıylada NAMUSLU olunmaz diyoruz. Şekil A da belirttiğim gibi ;)

BACIMIN BAŞÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE, ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE!

M.Akif Ersoy

sıkbaş tabiri kuLLandığı için 2 kişi ceza aLdı ve sen haLa sıkmabaş ifadesini kuLLanıp ortamı gerip, insanLarı provake etmeye çaLışıyorsun anLamış değiLim
neden insanLarın inançLarına saygıLı oLmuyorsunuz, o tabiri oradan siLer misin?

insanların inançlarına tabiki saygı duyuyoruz allaha şükür bende müslümanım, ama bence türban (başörtüsü değil) bir siyasi simge(bunu düşünen sadece ben değilim çok kişi var). sıkmabaş kelimesinden bende hoşlanmadım ne olursa olsun hepimiz insanız sonuçta ve T.C vatandaşıyız....

BACIMIN BAŞÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE, ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE!

M.Akif Ersoy

abi müthişsin... bunlara laf anlamaz bbosa kendinizi yomayın bazıları hatta ileri gidip başörtüsü dinle alakası yok demiş onlar geldiği nokta belli oluyor dini bilmeden din hakkında yorum yapıyorlar..
sunuda belirteyim Atatürkçülük ateislik değildir. karıştıran arkadaslar dikkatli olsun sonları hiç hayırlı olmayacağa benziyor..

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?

Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Mustafa Kemal Atatürk

Şekil A

al sana modern bi sıkmabaş...

1- m.akif ersoy: meden,yetse açmak bedeni hayvanlar sizden daha medeni demiştir.

"Baş"la ,,, "Kıçın" aynı olmadını ,belirtmekte fayda görüyorum. Biz kimseye çıplak dolaşın demiyoruz. Bu örf ve adetlerimize ters.

Ama 1 metre bez parçasıylada NAMUSLU olunmaz diyoruz. Şekil A da belirttiğim gibi ;)

************.

Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor." (Maurice Perno ile yaptığı ropörtaj 11 Şubat 1924 (AtaTürk'le Konuşmalar, Cumhuriyet Gazetesi eki, s. 111)

"Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır." (AtaTürk'ün 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir'de Zağanos Paşa Camii'nde vermiş olduğu hutbeden bir bölümdür.) "

6jg4uw3.jpg

dersine iyi çalış birader!!!!!

*********.

1 metre bez parçası...
Türk bayrağıda 50 metre değil 1,50 metre indirmeye ne ister biliyosundur.. Tamamen bakmak ve görmek arasındaki çizgide takılmış kalmışsın.Allah yardımcın olsun

**** zira burda o seviyeye müsama gösterilirse söyliyceğim kelimeleri okuman 1 saat etkisinden kurtulman 1 ömür sürebilir..!!

Saygı Beyler , Bayanlar . BiRazda Sakin .
Herkes Görüşlerini Saygı çerçevesinde yazarsa Sorun olmaz .
Şu bayram gününde Kalp kırmaya Gerek Yok .

BuRda sabaha kadar birbirinize hakaret vs etsenizde durum değişmez .

Fazıl Say'dan yine türbana nasıl geldi konu nasıl Getirdiler yada Niye Fazıl Say üstünden Türban ne Alaka ?

]Leke, konu fazıl say dan türbana gelmedi fazıl say ın gitme sebebi zaten türbandı bunu biliyorsundur zatende belirtmek istedim fakat birbirimize saygı konusunda haklısın [/b]

Çok anlamsız bir cvp!! İkinci Bir "IRAN" olmayımı istiyorsunuz???

çok duygusal bir yazı. zaten bu ülkede sadece türbanlılar eziliyo!!,ülkeyi terk etmek zorunda kalıyo!!.
50 yılda ülkeyi yterk etmek zorunda bırakılan ermenilere, rumlara,yahudilerede sahip çıktınız mı?
solcular işkence görürken, sürgüne gönderilirkende sahip çıktınızmı?
yok nerde. *****azcık ezilince hemen insan hakları savunucusu oluyosunuz, en hızlı demokrat kesiliyonuz..

Geri