Fatmagül'ün suçuyla tecavüz meşrulaşıyormu ?

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Reaction score
0
Çoğunuzun Bildiği Gibi Yeni bir dizi yayına girdi

Fatmagül ün Suçu Ne ?

Diziyi ben seyretmedım , annem seyretmiş. Geçen akşam anlatmaya başladı Kıza çok üzülmüş ..Sonra durdu ve bir ara bütün suç kız da dedı.Neden anne? dedım. Kızın sevgılısı sabah erkenden yola cıkacakmıs kızda onu geçirmek için gitmek istemıs , sevgılısı çok erken gıdıcez olmaz demıs ama kız onu dınlemeyıp aylarca göremeyecegı sevgılısını son bir kere daha görmek vedalasmak ıcın sabahın o sessızlıgınde yola cıkmıs sonucta böyle olmus..

Hepımızın bazen bazı olaylar da bu tür yorumlar yaptıgı olur. Benım de..Yapmasaymıs etmeseymıs vs vs....Bu ne kadar doğru?
Peki size göre kim suç lu?
Bir insan tecavuzu, dayagı , ölümü hakedebılır mı?
Zorla , istemedıgı bırseyı kim kime yapabılır?

Fatmagül'ün suçuyla tecavüz meşrulaşıyormu ?

Yorumları Alalım Arkadaşlar...

valla atakızı kardeşim şimdi hepimizde biliyoruz ki nerede bir tecavüz sahnesi varsa o filim tutar. Fatmagülün suçu ne bi kere dizi adını hiç tutmadım ne yani dizi sonuna kadar tecavüz olayı adına fatmagülün suçu ne adınımı alacak yada her bölümde fatmagülün başına birşey gelecek ve her defasında fatmagülün suçu ne mi diyeceğiz tecavüz meşrulaşıyor mu meşrulaşmıyor mu onu bilmiyorum ama dizi adı berbat. yani eski türk filimlerindede nuri alço ve coşkun bir sürü sahnede yer aldılar tecavüz eskiden beri meşruymuş meğer.

Ben de hiç bir diziyi izlemem tv denen halkı uyutup yönetme aracından prensip olarak uzak duruyorum.
Ama anlattıklarından çıkardığım:

Suçlu tecavüzcüyü aç bırakan bizleriz.
Bu arad Nuri Alço ce Tecavüzcü coşkun abilerimizin filimlerindekiler malesef çok masum kalıyor artık.

Bence Fatmagül'ün suçu Bihter'e çok benzemesi, tecavüzcüler onu Bihter sanmış olabilirler.

bende izlmedim ama sadece demirci cocugun arabayla gezerken fatmagulu gördüğü sahneyi izledim daha sonra hiç bakmadım
anlatılan o kız tek basına kımsenıın olmadıgı bir saate sevdiğinin yanına gidiyor kı basına bu olay gelmiş
bence bu işi biraz daha gercege dökelim yani gercek hayata bu olayın olama olasılığı var

1. kız suclu o saate ne işi var dişarıda tek basına işi var diye biliriz acıl bir iş oldu gitmesi gerekti en azından birini daha ala bilir yanına eş dost gelebilirdi yanında

2. kızın sevdiği de suçlu kızı o niye görmeye gitmiyor bu nasıl bir sevgi sorgulanması lazım
(budurumda kız iki kez suclu oluyor madem sevdiğin gelmiyor sen niye gidiyorsun)

3.BENCE BU İŞ MESRULAŞTIRLIYOR AMA BİR YERE DİKKAT CEKİLİYORDA
DİKKAT CEKİLEN HUSUS BENCE ŞU O SAATE KIZIN DIŞARIYA TEK BAŞINA ÇIKMASININ TEHLİKELİ OLACAGIDA ANLATILIYOR

4. BUNU YAPANLARIN ZATEN ŞEREFİNDEN ŞÜPHE DERİM HERNE ŞEKILDE OLURSA OLSUN AMANETE HIYANET EDİLMEZ AMANETİN SENIN OLMASI İÇİN BİR ANLASMA LAZIM ANLAŞMADAN KASTIM EVLİLİK

ŜĒƳƊĬĀŁĬ;5152634' Alıntı:
bende izlmedim ama sadece demirci cocugun arabayla gezerken fatmagulu gördüğü sahneyi izledim daha sonra hiç bakmadım
anlatılan o kız tek basına kımsenıın olmadıgı bir saate sevdiğinin yanına gidiyor kı basına bu olay gelmiş
bence bu işi biraz daha gercege dökelim yani gercek hayata bu olayın olama olasılığı var

1. kız suclu o saate ne işi var dişarıda tek basına işi var diye biliriz acıl bir iş oldu gitmesi gerekti en azından birini daha ala bilir yanına eş dost gelebilirdi yanında

2. kızın sevdiği de suçlu kızı o niye görmeye gitmiyor bu nasıl bir sevgi sorgulanması lazım
(budurumda kız iki kez suclu oluyor madem sevdiğin gelmiyor sen niye gidiyorsun)

3.BENCE BU İŞ MESRULAŞTIRLIYOR AMA BİR YERE DİKKAT CEKİLİYORDA
DİKKAT CEKİLEN HUSUS BENCE ŞU O SAATE KIZIN DIŞARIYA TEK BAŞINA ÇIKMASININ TEHLİKELİ OLACAGIDA ANLATILIYOR

4. BUNU YAPANLARIN ZATEN ŞEREFİNDEN ŞÜPHE DERİM HERNE ŞEKILDE OLURSA OLSUN AMANETE HIYANET EDİLMEZ AMANETİN SENIN OLMASI İÇİN BİR ANLASMA LAZIM ANLAŞMADAN KASTIM EVLİLİK
Yapılan şey çok farklı Bayanların o saatte sokağa çıkmaması sağlanıyor bilinç altı ile oynanıyor insanların.
Televizyon denen alet bu işler için kullanılıyor.
O saatte dışarı çıkmak anormal tecavüze uğramak normal diye algılamamız için.
Derin bakın televizyon denilen beyin yıkama makinesine az.
Bu arada görme özürlü değiliz (olanlar ekran büyüteci ile işlerini görebiliyor.) lütfen mantıklı boyutta font kullanalım.

Suç nedir?
Suç, Genel olarak "yasaklanan" ve "cezalandırılan" davranışa denir.

Bugünkü yasalarımıza göre bir kadının tek başına gece yarısı dışarı çıkması suç değildir. Sadece oluşabilecek bi suça karşı tedbirini alması gerekirdi.

Ya Ben Igrendim Acikcasi...

Izliyemedim Kizin Cigliklari Bile Sinirlerimi Bozdu Yani :D

Yorumlara bakıyorum evet güzel yorumlar çok teşekkurler arkadaşlar ..ama net cevap veren biri çıkmamıs gibi..Şimdi tecavüz eden mi suç lu ? Yoksa tecavüz edilen mi? Sabaha karşı dısarı cıkmış , yok gece dışarı çıkmış , başı açıkmış , makyaj yapmış vs vs vs ....bu uzayıp gıder tecavüz edılen suçlanmak istendıgı zaman :) Bu doğrumudur ?Tecavüz edenlere yeterli ceza verılıyor mu? Asıl cezayı kim çekıyor?

tecavüz eden cezasını var olan huku kuraları ile almaz tck nın çaydırıcı hiç bir yanı yok ne yazık kı evet haklısınız tecavüz eden her daim suçludur ama ev sahibinin hiç mi sucu yok az veya cok var ve ir hayat bitiyor ne yazıkkı erkege bir şey olmaz ken bayan için tam tersi

bence zorla yapılmış ise idam tek çözüm

Net Cevap vereyim.
Suç Tecavüzcünün ve onu o hale getiren toplumun.

Ama asıl suçlu kim biliyormusunuz gece sokağa çıkan kadına tecavüz edilir düşüncesini yerleştirmek için elinden geleni yapan suçlu.

Suçlu kensi beyni yıkayanlara bu derece açık toplumun.
Açın gözünüzü artı TV denen aletle hepimizi yönetiyorlar.

Bir kadın çok erken saatte yanında kimse olmadan sokağa çıkarsa tecavüz edilir mantığı varsa kusura bakmayın ama bu toplumun suçudur. Ahlak değerleri çökmüş bir toplumun suçudur. Sen suç oluşumunu engelleyecek önlemleri almayıp vay efendim çok erken saatte tek başına sokağa çıkmış falan filan geyikleri yapıyorsan suçlu sensin. Tecavüzün meşrusu olamaz. Başlı başına insanlık dışı bir eylemdir. Hangi koşulda olursa olsun. İster mini etek giysin isterse sokakta tek başına gezsin farketmez. Cinayetten daha aşağlık bir eylemdir.

İnsan sokakta özgürce, güven içinde dolaşamıyorsa, işlenen suçu tecavüzcüye atarak yada tecavüz kurbanına atarak sıyrılamayız.

Net Cevap vereyim.
Suç Tecavüzcünün ve onu o hale getiren toplumun.

Ama asıl suçlu kim biliyormusunuz gece sokağa çıkan kadına tecavüz edilir düşüncesini yerleştirmek için elinden geleni yapan suçlu.

Suçlu kensi beyni yıkayanlara bu derece açık toplumun.
Açın gözünüzü artı TV denen aletle hepimizi yönetiyorlar.

Bir kadın çok erken saatte yanında kimse olmadan sokağa çıkarsa tecavüz edilir mantığı varsa kusura bakmayın ama bu toplumun suçudur. Ahlak değerleri çökmüş bir toplumun suçudur. Sen suç oluşumunu engelleyecek önlemleri almayıp vay efendim çok erken saatte tek başına sokağa çıkmış falan filan geyikleri yapıyorsan suçlu sensin. Tecavüzün meşrusu olamaz. Başlı başına insanlık dışı bir eylemdir. Hangi koşulda olursa olsun. İster mini etek giysin isterse sokakta tek başına gezsin farketmez. Cinayetten daha aşağlık bir eylemdir.

İnsan sokakta özgürce, güven içinde dolaşamıyorsa, işlenen suçu tecavüzcüye atarak yada tecavüz kurbanına atarak sıyrılamayız.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Suçlu toplumdur maalesef....yorumlarınıza katılıyorum. Suçlanması gerekenler asla suçlanmıyor . Ne O eylemı yapan , ne de buna yön hazırlayan ,suç ıslendıkten sonra masumdan yana degılde sucludan yana olan toplum..Ve yazıkkı bu ülkede herzaman tecavüz edılen bir sekılde suclu oluyor . Gece sokaga cıksın çıkmasın yahutta herhangı bırsey...Bırsey yapmasına gerek yok çünkü. Tecavüz edılmıs olması yetıyor suclanması , aşagılanması , dışlanması , hor görülmesı için..
En Masum olan en çok cezayı alıyor...

o saatte kumsal da ne işi var dı diyecem ama senaristin reyting yükseltmesi bu......

Ortada yanılma var yanlışıklık var şöyle fatgülü bihter sanmıslar :durdurun

61015_468818530989_158547270989_6504912_6451561_n.jpg

Tecavüz edecekler yada başına olay gelecek die kız'a gece geç saatlerde dışarı çıkmasını yasaklamak belkide saçma gelebilir fakat bu böyledir. ve kızların gece geç vakitlerde dışarıya tek başına çıkması uygun değildir. dışarıda gece geç vakitlerde her türlü pislik var erkeklerin başına bile gelecek çok tehlikeli şeyler vardır dışarıda bir sürü tinerci sarhoş genç yaşlı adam var bunların saldıırlarına maruz kalmamak şaşırtıcı olur gece geç vakitlerde senin ne işin var abe kızım....tek suç ayşegülün her ne kadar filmin adı ayşegülün suçu ne olsa bile tek suç eyşegülün baban anan yokmu sahipsizmisin kızım sen

kusura bakmayın ama bi diziden yada filmden yola çıkarak bile olsa tecavüz edilen birinin (herhangi bi sebeple) suçlu olabileceğinin sorgulanması biraz saçma gibi geldi bana. tecavüz gibi birşeye kılıf uydurmak mümkün değildir. tabiki tecavüz eden suçludur.

Geri