Fatih Sultan'a büyük kumpas!

uLash

Kaleidoscope
Altın Üye
Reaction score
1
Abdullah Gül'ün başına gelenlerin aynısı Fatih Sultan'ın başına gelmişti. Hatta mezarı bile açılmıştı. Kafatası ölçülmüştü. İşte büyük kumpas;

CHP'li Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Gül için "anneannesi Ermeni'ydi" iddialarına Can Dündar "kumpas" diye fikir beyan etmiş. Ama Dündar'ın bahsettiği kumpas bir alet. Kafasası ölçüyor ve kişinin hangi ırka ait olduğunu saptıyor... Dündar bu aletin zamanında Fatih Sultan için de kullanıldığını ve Ermeni mi yoksa Türk mü diye araştırıldığını yazmış.... Tıpkı bugün Abdullah Gül'e yapılmaya çalışıldığı gibi...

İşte Can Dündar'ın "Kumpas" yazısı:

FATİH SULTAN MEHMET'İN KAFATASININ ÖLÇÜLDÜĞÜ KUMPAS ALETİ BÖYLE BİR ŞEY

“Kumpas”ın bir de gerçek anlamı var:
Bu mekanik alet, sabit bir cetvel üzerinde gezen hareketli mekanizmasının iki ucu arasında kalan maddenin uzunluğunu ölçüyor.
“Kumpas” mesela kafatası ölçümlerinde kullanılmıştır

FATİH SULTAN ERMENİ Mİ TÜRK MÜ?
Tarihten örnek verelim:
1935’te bazı Türk tarihçiler dünyada esen ırkçılık rüzgârının da etkisiyle “tarihi kişiliklerin kökenini araştırma”, daha doğrusu, “Türk olduklarını kanıtlama” sevdasına düştü.
Bu çerçevede Mimar Sinan’ın “Atadan Türk mü, yoksa devşirilmiş bir Ermeni mi” olduğu tartışması açıldı
.

HAYDİ MEZARINI AÇIP BAKALIM

“En iyisi, mezarını açıp kafatasına bakmak” denildi.
Ağustos başı, büyük mimarın Süleymaniye’deki mezarı bilim adamlarının huzurunda açıldı.

KAFASINI KUMPASLA ÖLÇELİM

Kafatası çıkarıldı. Kumpas marifetiyle ölçüldü.
5 Ağustos 1935 tarihli Cumhuriyet’te yayımlanan sonuç, biraz bugünkü resmi açıklamaları andırıyordu:

ÇOK ŞÜKÜR TÜRK'MÜŞ!

“Koca dâhinin kafatası üzerinde yapılan tetkikat, büyük Mimarın yalnız kültür itibarile değil, ırk noktasından da Türk olduğunu göstermiştir. Türkler ırk itibarile Brakisefal, yani yassı, yuvarlak kafalıdır. Mimar Sinan’ın kafasının muayenesinde bu büyük başın da Brakisefal olduğu meydana çıkmıştır.”

KAFATASI AVCILARI GÜL'ÜN PEŞİNDE

Hadi o öyle bir dönemdi, bütün Avrupa’da kafatası avcıları ölçüme çıkmıştı diyelim; ya bugün Cumhurbaşkanı’nın şeceresi peşine düşen ırkçılığa nasıl bir açıklama bulacağız?
Bu anlayışın hâlâ partisi içinde barınabilmesini neyle izah edeceğiz?
Türkiye’de “Ermeni dölü” ifadesini hakaret amacıyla kullanan bir bakanın görev yaptığını kayıtlardan, hafızalardan nasıl sileceğiz?
Sevmediği filmi, müzisyeninin “Ermeni kökenli” olduğunu söyleyerek eleştirecek kadar ırkçılaşan avukatların olduğu bir ülkede adaleti nasıl savunacağız?
Sinan’ın kafatasını nasıl bulup, “başına gelenler”den dolayı kimden özür dileyeceğiz?

KaynaK

haydaaaa fatih sultan memedin mezarı açılıyor içinden mimar sinan çıkıyor onun kafatasını ölçüyorlar ermeni olmadığı ortaya çıkıyor bu nasıl oluyor yaf bi izah edin bu nasıl bilimsellik.

fatihi araştırıp mimar sinanı bulmak nasıl oluyor ayrıca kafataslarını ölçmek yetersizdir ayrıca artikloa koxa nında araştırılması lazım leğen kemikleride araştırılsın tabi dikkat edilecek bi husus var mezardan başka birinin kemikleri üzerinden başka biri aklanmansın.

Anlamadim ya Fatih Sultan Mehmetin kafasi ölcülüyordu sonra Mimar Sinan'in kafasi ölcülmüsmüs ne olmus ya.

Bence Can Dündar daha az spam mail okusun.

Bu arada yazinin orjinalini buldum Fatih Sultandan tek bir kelime bile yok arkadas forumu galeyana getirmek istiyor, etik olmayan bir davranis. yazinin orjinali burada:

Kumpas
Argoda “birisini tuzağa düşürmek için kurulan plan”a “kumpas” deniliyor.

Mesela Cumhurbaşkanı’na belaltı vurmak istiyorsunuz; “Gidin onun annesinin şeceresini araştırın” diyerek bir “kumpas” kuruyorsunuz.

Bir de “kumpasa gelmek” var; yani “tuzağa düşmek…”

Mesela biri “Senin kökünde Ermenilik var” diyerek ırkçı bir köken avcılığı yapıyor. Siz “Sana ne elalemin kökünden, şeceresinden” demek yerine “Vallahi yok. Ben özbeöz Müslüman ve Türk’üm” diyerek savunmaya geçiyorsunuz. Böylece “kumpasa gelmiş”, “kumpasçı”ya koz vermiş oluyorsunuz. Çünkü bu savunmayla, ırklar arasında bir hiyerarşi varmış da bazılarına mensup olmak ayrıcalık, öteki ayıpmış duygusu veriyorsunuz.

Bu iki yanlış, bir doğruyu götürüyor:

İnsanların ırk kökenlerine göre değerlendirilemeyeceğine dair çağdaş doğruyu…

* * *

“Kumpas”ın bir de gerçek anlamı var:

Bu mekanik alet, sabit bir cetvel üzerinde gezen hareketli mekanizmasının iki ucu arasında kalan maddenin uzunluğunu ölçüyor.

“Kumpas” mesela kafatası ölçümlerinde kullanılmıştır.

Tarihten örnek verelim:

1935’te bazı Türk tarihçiler dünyada esen ırkçılık rüzgarının da etkisiyle “tarihi kişiliklerin kökenini araştırma” daha doğrusu “Türk olduklarını kanıtlama” sevdasına düştü.

Bu çerçevede Mimar Sinan’ın “Atadan Türk mü, yoksa devşirilmiş bir Ermeni mi” olduğu tartışması açıldı.

“En iyisi mezarını açıp kafatasına bakmak” denildi.

Ağustos başı, büyük mimarın Süleymaniye’deki mezarı bilim adamlarının huzurunda açıldı.

Kafatası çıkarıldı. Kumpas marifetiyle ölçüldü.

5 Ağustos 1935 tarihli Cumhuriyet’te yayınlanan sonuç, biraz bugünkü resmi açıklamaları andırıyordu:

“Koca dâhinin kafatası üzerinde yapılan tetkikat, büyük Mimarın yalnız kültür itibarile değil, ırk noktasından da Türk olduğunu göstermiştir. Türkler ırk itibarile Brakisefal, yani yassı, yuvarlak kafalıdır. Mimar Sinan’ın kafasının muayenesinde bu büyük başın da Brakisefal olduğu meydana çıkmıştır.”

* * *

Hadi o öyle bir dönemdi, bütün Avrupa’da kafatası avcıları ölçüme çıkmıştı diyelim; ya bugün Cumhurbaşkanı’nın şeceresi peşine düşen ırkçılığa nasıl bir açıklama bulacağız?

Bu anlayışın hala partisi içinde barınabilmesini neyle izah edeceğiz?

Türkiye’de “Ermeni dölü” ifadesini hakaret amacıyla kullanan bir bakanın görev yaptığını kayıtlardan, hafızalardan nasıl sileceğiz?

Sevmediği filmi, müzisyeninin “Ermeni kökenli” olduğunu söyleyerek eleştirecek kadar ırkçılaşan avukatların olduğu bir ülkede adaleti nasıl savunacağız?

Sinan’ın kafatasını nasıl bulup, “başına gelenler”den dolayı kimden özür dileyeceğiz?

* * *

İnsanlar kendi seçimlerinden sorumludurlar.

Irkımızı biz seçmeyiz; cinsiyetimizi, ailemizi, dinimizi de…

Bazılarını sonradan değiştirebiliriz; onlar o günden sonra bizim tercihimiz olurlar. Ama bizi asıl biz yapan, kendi seçtiklerimiz, ürettiklerimiz, düşündüklerimizdir.

Abdullah Gül, ailesinde değil, verdiği kararlardadır.

Mimar Sinan, kafatasında değil Süleymaniye’de, Selimiye’de, köprülerde, su kemerlerinde, mescitlerde…

Ve Canan Arıtman, kafatasçılığı hortlatan zihniyetinin utancında…

Hangi çağda yaşıyoruz?

Ayıptır.

Gelmeyelim bu kumpaslara!..

http://www.haberalan.com/yazar-Kumpas-42/

Anlamadim ya Fatih Sultan Mehmetin kafasi ölcülüyordu sonra Mimar Sinan'in kafasi ölcülmüsmüs ne olmus ya.

Bence Can Dündar daha az spam mail okusun.

belkide ortada bir mucize var bizim farkedemediğimiz.

mucize şöyle fatihin mezarından mimar sinan çıkıyor fatihin oğluda aslında kont drakulanın oğlu olduğu anlaşılıyor karma karış yani öyle bir mucize

belkide ortada bir mucize var bizim farkedemediğimiz.

mucize şöyle fatihin mezarından mimar sinan çıkıyor fatihin oğluda aslında kont drakulanın oğlu olduğu anlaşılıyor karma karış yani öyle bir mucize

Yok yok mucize var gercekten bir yaziyi alirsin kafana göre üstünde oynarsin kaynak falanda göstermezsin sonra da millet bak koskoca padisahin kafasini ölcmüsler diye galeyana gelir tartisir. Evet harika aferin.

benim zaten fatihin ne idiğü olduğuna dair şüphem yok tek şüphem yazdığı şiirlerdir, erkeklere olan sevgisini dillendirdiği meşhur şiirler.

benim zaten fatihin ne idiğü olduğuna dair şüphem yok tek şüphem yazdığı şiirlerdir, erkeklere olan sevgisini dillendirdiği meşhur şiirler.

neymiş o şiiirler bi link verirmisin bana .

birde fatih sultan mehmetten bahsediyorsak biraz daha ölçülü olalım . dönemin en büyük din adamlarının yanında yetişmiş bir erendir . evliya olduğu yönünde bir çok şey var . dikkatli olalım .

ve şu şiirleri bi alalım bi zahmet kardeş

neymiş o şiiirler bi link verirmisin bana .

birde fatih sultan mehmetten bahsediyorsak biraz daha ölçülü olalım . dönemin en büyük din adamlarının yanında yetişmiş bir erendir . evliya olduğu yönünde bir çok şey var . dikkatli olalım .

ve şu şiirleri bi alalım bi zahmet kardeş

Dikkat edersen şüphelerim var diyorum ,bir yerlerde okumuştum yıllar önce bulduğumda paylaşacağım şimdiden aramaya başlıyorum.

ayrıca erkeklere olan sevgisini dilendirdiği şiirlerinin dışında çokda şarap içermiş tam bir şarapçıymış diye aklımda kalmış şimdi araştırıyorum en kısa zaman içinde paylaşacağım.

şimdilik şarapçı ayyaşın biri olduğuna yönelik bir şeyler buldum:

//////////////////////////////////////////

Fatih de çok şarap içerdi
Yaşar Nuri Öztürk, Ceviz Kabuğu programında Mustafa filmini sert bir dille eleştirdi

HULKİ Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu programına katılan Yaşar Nuri Öztürk, ‘Mustafa’yı “Atatürk’ü önce sıradanlaştırmak, sonra da dışlamak için yapılmış bir film” olarak değerlendirdi. Öztürk, “Bana göre bu film Atatürk’ü aleladeleştirmek için yapılmış. Aleladeleşirse etkisizleşir. Bu, Atatürk’e pusu kuranların oyunudur. Mustafa Kemal, Süleymaniye camisine haç takmalarına engel oldu. Hala Mustafa Kemal’in rakısı ile uğraşmaları ayıptır. Fatih Sultan Mehmet çok şarap içerdi. Şimdi onu kaç fıçı ile çağ açtı diye mi değerlendirmeli?” dedi.
http://haber.vatanim.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=207025&Categoryid=1

Dikkat edersen şüphelerim var diyorum ,bir yerlerde okumuştum yıllar önce bulduğumda paylaşacağım şimdiden aramaya başlıyorum.

ayrıca erkeklere olan sevgisini dilendirdiği şiirlerinin dışında çokda şarap içermiş tam bir şarapçıymış diye aklımda kalmış şimdi araştırıyorum en kısa zaman içinde paylaşacağım.

ara kardeş bende merak ettim şimdi . ilk defa duydum o şiir olayını .

şarap meselesini duymuştum kanıt niteliğinde bisey göremedim . söylentiden ibaretti hep . bu ikisini kanıtlayabilirsen makbule geçer .

birde eğer içiyorsa bile ömür boyumu içmiş . hani bir dönem içip bırakmıştır hatayı telafi etmiştir . buda önemli . ben içmişse bile bir dönem içinde olmuş sonradan da düzelmiştir diye tahmin ediyorum . dine ve insanlara en çok değer veren padişahlardan dı çünkü o . bakalım araştırmaların netice verecekmi . bekliyorum saygılar. yanlıs anladığım içinde özür dilerim

kaynak linki eklermisiniz yazıya

Eklerız beklersenız ... =)

FATİH de EŞCİNSELDİ

FATİH DE EŞCİNSELDİ

FATİH DE EŞCİNSELDİ

Hilmi Yavuz yazısının bundan sonraki bölümünde ise sözü asıl Osmanlı eşcinselliğine getiriyor ve orada da Fatih Sultan Mehmed’in Avni mahlasıyla yazdığı divan şiirlerinde bunun net bir şekilde ortaya konduğunu, hatta bir vezirini sevgilisine ilgi gösterdi diye hapse attırdığını yazıyor:

"Hatırlayanınız var mıdır, bilmiyorum. Ama bundan tam on yıl önce Fatih Sultan Mehmed’in eşcinsel olduğu konusunda bazı tartışmalar olmuştu. Fatih’in ünlü iki gazeli vardır: Birincisinde, ’Veyis’ adında bir güzel oğlanı över, gazelin sonunda da ’Ey Avni! Taliin iyi gitti ve o sevgili (Veyis) misafirin oldu. Fırsatı kaçırma; zira Veyis bin cana bedeldir’ der. Malum, ’Avni’ Fatih Sultan Mehmed’in mahlasıdır; yani, şiirde kullandığı adı! İkinci gazelde, Galata’da bir kilisede görevli genç bir papazı öve öve bitiremez Fatih.

.....

Fatih Sultan Mehmed’in eşcinselliğinden Osmanlı rahatsızlık duymamış ki! Rahatsızlığı, bugünün etik kriterleriyle geçmişi ’aklamaya’(!) çalışanlar hissediyor... Osmanlı’nın bu konuda gizlisi saklısı yok! Veziri Ahmed Paşa’nın, gözdesi olan oğlanlardan birine gönül vermesi üzerine, gazaba gelip onu ’Kapıcılar Odası’na hapseden de Fatih Sultan Mehmed’den başkası değildir."

Yazıdan çıkan sonuca ve Meclis’te yaşanan diyaloğa dönersek, Murathan Mungan neden belediye başkanı olmasın ki? Tarih tekerrürden ibaret değil miydi?
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/7755072.asp?m=1

KaynaK eklendi...

Can Dündarın Osmanlı arşivinden çıkardığı fıkralarda var.
İnanın +18 bölümlerinde bile göremezsiniz.Can Dündara gelince
hiç bir zaman beğenmedim ,kimin düdüğünü öttürüyor oda belli değil.

Padişah analarının isimleri(sırasıyla) şöyle;

1. Murat�ın annesi bizanslı Horofira yani Nilüfer Hanım
2. Yıldırım beyazıt�ın annesi bulgar Marya, yani Gülçiçek hanım
3. Çelebi Mehmet�in annesi Bulgar Olga Hatun
4. II. Murat�ın annesi veronika
5. Fatih Sultan�ın annesi Sırp Despina, yani Hüma hatun
6. II. Bayezit�in annesi Kornelya
7. Yavuz Selim�in annesi Ayşe takma adli pontus�lu bir rum
8. Kanuni�nin annesi polonya yahudisi Helga, yani Hafza sultan
9. II. Selim�in annesi yahudi asıllı Roxalane yani Hürrem Sultan
10. III. Murat�ın annesi yahudi Raşel, yani Nurbanu Sultan
11. III. Mehmet�in annesi venedikli bafo, yani Safiye sultan
12. I. ahmet�in annesi yunan Helen, yani handan sultan
13. Genç osman�ın annesi sırp evdoksiya, yani mahfiruz sultan..
14. IV. Murat�ın annesi sırp asıllı Anastasya, yani mahpeyker sultan..
15. V. mehmet�in annesi sırp katrin, yani dilasüp hatun
16. II. Ahmet�in annesi polonya yahudisi Eva, yani hatice sultan
17. II. Mustafa�nın annesi rum evemia, yani emetullah sultan
18. III. Ahmet�in annesi gene rum evemia�dır.
19. I. Mahmut�un annesi Alexandra, yani saliha sultan
20. II.osman�ın annesi sırp mari, yani şehsuvar sultan
21. III. Mustafa�nın annesi janet, yani mihrişah sultan.
22. I. Abdulhamit�in annesi fransız ida, yani sermi sultan
23. III. Selim�in annesi cenevizli agnes, yani mihrişah sultan
24. IV. Mustafa�nın annesi bulgar Sonya, yani sineperer sultan
25. II. Mahmut�un annesi fransız rivery, yani nakşıdil sultan
26. I. abdülmecit�in annesi rus yahudisi suzi, yani bezm-i alem valide sultan
27. Abdülaziz�in annesi roman Bessie, yani pertevniyal sultan.
28. V. murat�ın annesi fransız vilma, yani şevkefza sultan
29. II. Abdülhamit�in annesi ermeni virjin, yani tirimüjgan sultan
30. Mehmet reşat�ın annesi arnavut sofi, yani gülcemal sultan
31. Mehmet vahdettin�in annesi çerkez Henrietta yani gülistan sultan

iyide yalan değilki kardeşim hemen hepsinin annesi yabancı. korsanlar tarafından kaçırılan zengin kızları.

Abi ne bicim kaynaktir ki orijinal yaziyi alop degistiriyor ne bicim siteleri okuyorsunuz Allah askina.

İddialarınız da belki kendinizce haklı olabilirsiniz .. Fikirlerinize bir noktaya kadar saygı gösteriyorum ..O noktadan sonra sizi eleştirmeye başlayabilirim sanırım .. Fatih Sultan Mehmet eşcinsel hakaretine magruz kaldı , annesi gayrimüslim oldu .. Yada sizler işinize geldigi gibi yorumladınız .. Fatih Sultan Mehmet han dediginiz İnsan Ahir zaman Peygamberi tarafından Hadisi şerfilerinde sabit müjdelenen övülen bir padişahtır "İstanbul u fetheden komutan ne güzel bir komutan dır ve onun askeri ne güzel bir askerdir".. hürriyetten kaynak olursa , bulvar gazetesinden de ben size kaynak yaparım kaynagın içinde kaynar durursunuz .. Size sadece biraz tarafsız ve insaflı bir araştırma yapmanızı tavsiye edicem ..

annesi konusuna gelince buyrun

ALINTI ;Önce şunu belirtmek gerekir ki, bir Müslümanın annesi aslen ehl-i kitabtan olabilir; yani Hıristiyan veya Yahudi asıllı olabilir; hatta dininde devam da edebilir. Anne veya babasının hali, kendisinin iyi bir Müslüman ve hatta veli bir insan olmasına mani değildir. Ebu Cehil’in oğlu İkrime gibi. Ancak Fâtih’in durumunda böyle bir şey de söz konusu değildir. Mesele tamamen çarpıtılmaktadır. Şöyle ki;

A) Fâtih’in üvey annesi Mara ile öz annesi Hiima Hâtûn bazılarınca yanlışlıkla ve bazılarınca da kasden birbirine karıştırılmaktadır. Bunlardan birincisi, Fâtih’in üvey annesidir ve Sırp Kralı George Bronkoviç’in kızıdır. Çocuksuzdur ve ömrünün sonuna kadar Ortodoks olarak yaşamıştır. II. Murad vefat edince, başkasıyla evlenmeyi kabul etmeyip Sırbistan’a dönmüştür. Sonra 1457’de İstanbul’a kaçmış ve Fâtih de üvey annesine her türlü yardımı yapmıştır. Nitekim temliknâmeleri vardır ve bu belgelerde edeb gereği validem de demiş olabilir. Sonra da Serez’deki bir Manastır’a çekilmiş ve 1487 yılında II. Bâyezid devrinde vefat edince Kornea Manastırına gömülmüştür. Selanik’teki Manastır’ın üvey annesine tahsisini ifade eden fermanı, Fâtih’in Hıristiyan olduğuna delil göstermek (bazıları da fetihden sonra gayr-i müslimlere tanıdığı hakları sebep olarak zikretmektedir), tarihi çarpıtmaktan başka bir şey değildir.

Fâtih’in öz annesi olan Hüma Hâtûn ise, Babinger gibi bazı yabancı araştırmacıların farklı yorumlarına rağmen, aslı nereden gelirse gelsin, Müslüman bir kadındır ve son yapılan araştırmalar, belgelerin ışığında türbesinin Muradiye Camisinin doğusunda Hâtuniye Türbesi diye adıyla anılan yerde olduğunu ortaya koymaktadır. Türbenin bulunduğu mahalle de, bugüne kadar Hüma Hâtûn Mahallesi diye bilinmektedir. Bazı tarihçiler, Hüma Hâtun’un İsfendiyaroğlu İbrahim Bey’in kızı Hatice Hâlime Hâtûn Olduğunu ifade etmişlerdir. Hatta Kantemir, "832/1428’de II. Murad İsfendiyar Bey’in kızıyla evlenir. Bu evlilikten 6 yıl sonra, Bizans Tarihi ve Hıristiyanlığın belası kesilen Büyük Mehmed dünyaya gelir" demektedir. Fâtih tarafından İshak Paşa ile evlendirilen bu hanımın Fâtih’in öz annesi değil, üvey annesi olması daha doğrudur. Zira Fâtih’in tuğrasını taşıyan ve kazaskerlerinin kaleme aldığı vakfiye, Bursa Şer’iye Sicillerindeki kayıtlar ve arşiv kaynakları, Fâtih’in annesinin Abdullah isminde birinin kızı olduğunu ifade etmektedir. Peçevî’nin ifade ettiği gibi, bu hanım, Fransız asıllı bir mühtedi de olabilir. Yani devşirmeden birinin kızı olması da muhtemeldir. Mühim olan annesinin Mara değil, Müslüman olmuş olan Hüma Hâtûn olmasıdır.

Netice olarak, Fâtih’in annesinin Hıristiyan olduğu iddiası doğru değildir ve üvey annesine validem demesi de onun annesi olduğunu göstermez41.

v.s v.s bu ulkede baska dıne ırka mensup olan ama turklugu muslumanlıgı benımsemıs bırcok ınsan var onemlı olan ulkemıze hızmet yapılıp yapılmadıgı syn gül ermenımıdır bılemem ama akp olarak batıya hızmet ettıklerı acık secık alenı ortada Fatih in kafası gir....bu ib...dıycem ama Fatıh sultan mehmet e saygısızlık olur...........ecdadımız hayırlı ısler yaptı ...............

Padişah analarının isimleri(sırasıyla) şöyle;

1. Murat�ın annesi bizanslı Horofira yani Nilüfer Hanım
2. Yıldırım beyazıt�ın annesi bulgar Marya, yani Gülçiçek hanım
3. Çelebi Mehmet�in annesi Bulgar Olga Hatun
4. II. Murat�ın annesi veronika
5. Fatih Sultan�ın annesi Sırp Despina, yani Hüma hatun
6. II. Bayezit�in annesi Kornelya
7. Yavuz Selim�in annesi Ayşe takma adli pontus�lu bir rum
8. Kanuni�nin annesi polonya yahudisi Helga, yani Hafza sultan
9. II. Selim�in annesi yahudi asıllı Roxalane yani Hürrem Sultan
10. III. Murat�ın annesi yahudi Raşel, yani Nurbanu Sultan
11. III. Mehmet�in annesi venedikli bafo, yani Safiye sultan
12. I. ahmet�in annesi yunan Helen, yani handan sultan
13. Genç osman�ın annesi sırp evdoksiya, yani mahfiruz sultan..
14. IV. Murat�ın annesi sırp asıllı Anastasya, yani mahpeyker sultan..
15. V. mehmet�in annesi sırp katrin, yani dilasüp hatun
16. II. Ahmet�in annesi polonya yahudisi Eva, yani hatice sultan
17. II. Mustafa�nın annesi rum evemia, yani emetullah sultan
18. III. Ahmet�in annesi gene rum evemia�dır.
19. I. Mahmut�un annesi Alexandra, yani saliha sultan
20. II.osman�ın annesi sırp mari, yani şehsuvar sultan
21. III. Mustafa�nın annesi janet, yani mihrişah sultan.
22. I. Abdulhamit�in annesi fransız ida, yani sermi sultan
23. III. Selim�in annesi cenevizli agnes, yani mihrişah sultan
24. IV. Mustafa�nın annesi bulgar Sonya, yani sineperer sultan
25. II. Mahmut�un annesi fransız rivery, yani nakşıdil sultan
26. I. abdülmecit�in annesi rus yahudisi suzi, yani bezm-i alem valide sultan
27. Abdülaziz�in annesi roman Bessie, yani pertevniyal sultan.
28. V. murat�ın annesi fransız vilma, yani şevkefza sultan
29. II. Abdülhamit�in annesi ermeni virjin, yani tirimüjgan sultan
30. Mehmet reşat�ın annesi arnavut sofi, yani gülcemal sultan
31. Mehmet vahdettin�in annesi çerkez Henrietta yani gülistan sultan

iyide yalan değilki kardeşim hemen hepsinin annesi yabancı. korsanlar tarafından kaçırılan zengin kızları.

kardes terbıyesızlık yapma osmanlıda hıc bır padısah carıye veya esır kadın ıle evlenmemıstır terbıyesızlık yapma oku ogren sapık supuk ınsanların yazılarını yazma kendı gorusunse kendıne sakla goren adam zannetsın senı art nıyetın yoksa kendıne alma varsa alabılırsın ................osmanlıda korsan mı var dengesız mısın nesın arastır ogren arkadasım gecmısını bılmeyen veya kotuleyen toplumların gelecegıde olmaz aklında olsun

chp zihniyeti o zamanda varmış demek

Geri