Fatih in Mirası Ayasofya Cami Olsun !

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
IAWz7.jpg

Türkiye’de müzeden kiliseye çevrilen yapıtlar varken neden hâlâ Fatih Sultan Mehmed’in mirası, "Ayasofya" müze olarak bekliyor?

BAŞBAKANLIK’A AYASOFYA’YI CAMİ YAPMASI İÇİN E-MAİL YOLLUYORUZ SENDE KATIL…

BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEM
[email protected]

BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ (BİMER)
[email protected]

ALTTAKİ METNİ KOPYALAYIP YOLLAYIN ÜSTTE VERDİĞİMİZ 2 ADRESE YOLLAYIN:

FATİH’İN MİRASI AYASOFYA CAMİ OLSUN

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fettiği zaman Ayasofya kilisesinde fethinden hemen sonrasında şükür namazı kılmış ve ardından Ayasofya Kilisesi camiye çevrilerek Ayasofya Camii adını almıştır.

Şu önemli noktaya dikkatinizi çekerim ;
Fatih Sultan Mehmet Han şöyle demiştir ; ’’ Ayasofya’yı kıyamet kopana kadar cami vakfı olarak ilan ediyorum , eğer onu kim ibadete kapatırsa bütün insanlığın laneti onun üzerine olsun.Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse, Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların üzerine olsun, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın. ’’ demiştir.

“Rasulullah (S.A.v) şöyle buyurmuştur:
‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.’

Peygamber efendimiz (S.A.v)’in övgüsünü almış olan Fatih Sultan Mehmed’in, cami yaptığı Ayasofya’yı kapatıp müzeye çevirmek çok büyük bir yanlış ve bu yanlışdan dönmenin artık tam vaktidir.

29 Mayıs 2013’de İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde Fatih’in torunları olarak yıllar sonra Ayasofya’daki ilk namazımızı kılalım. Ayasofya’yı cami yapmanın tam sırasıdır. Ülkemizin her ortamda güçlendiği şu dönemde Fetih ruhunu yeniden canlandırmak için Ayasofya’nın cami yapılmasını tüm İslam dünyası için sevgili başbakanımızdan rica ediyorum.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum Allah yar ve yardımcınız olsun..

:D dünyadan haberiniz yok.. müslüman ayağına yatmasa başbakan ve ekürisi arınç efendi onu azınlıklara geri vericek.. nedemişti arınç efendi azınlıkların mallarına el koyulması ayıptır bu ayıbın düzeltilmesi gerekir.. bakın bakalım azınlıklara neler verilmiş.. ayasofyada elden cıkmasın.. :D

Mest eden jest!

bide şu fatihin sözünün kaynagınıda varsa ekleyiver..

Geri