Fatih`in duasi we istanbul

ifrit

RuHaNi WaRliK
Reaction score
0
Şu sıralarda AYASOFYA yeniden konuşulmaya başlandı. FATİH SULTAN MEHMED'İN çok bilinen duasını hatırlamakta yarar var.

Fatih Sultan Mehmet, Bizans'ın alınmasından hemen sonra, İmparatorluk sarayını gezip incelediği sırada, zindanda yaşlı bir papazı gördü. Yanına vardı ve ona; " Efendi! Neden hapsedildin, suçun neydi?" diye sordu, Oda; "Sultanım! İstanbul kuşatıldığı sırada İmparator beni huzuruna davet etti ve bana; "Aziz Peder! Türkler İstanbul'a girebilecek mi?" diye sordu. Ben de ilmime güvenerek Ona; " Efendim ne yazık ki, Türkler buraya hakim olacaklar" dedim. İmparator hiddetlendi, işkenceyle beni buraya hapsettirdi." dedi. Fatih bu olaydan oldukça etkilendi ve papaza şu soruyu yöneltti; "Aziz Peder! İstanbul, bir gün gelir de bizim elimizden de çıkar mı?" dediğinde Papaz;" İçinizdeki fesatçılar, düşmanlar, kendi çıkarlarını düşünüp, devleti soymaya kalkarlarsa ve birde taşınır, taşınmaz mallarını yabancılara satıp, onlardan medet umar duruma düşerlerse, o zaman İstanbul bir başkasının eline geçer" dedi. Bu söz üzerine Fatih'in tüyleri ürperdi ve oracıkta dizlerinin üzerine çöktü, ellerini açıp "Ya Rab! Ülkemde böyle fesatçılara, devlet düşmanlarına fırsat verme. Onları gazabına uğrat, birlik ve beraberliğimizi bozma " diye niyazda bulundu. Burada, papazın sözlerini ve Fatihin duasını, aklı selim olan bu günün insanı, bir kez daha düşünmelidir .

Gerçekten çok güzel bir yazı . Fahit S. M. zamanında görmüş böyle güzel bir dua etmiş .
Şimdi ise ülkeyi ona buna peşkeş çeken zihniyete dur diyecek biri çıkamıyor .
Ama elbet onlarında sıraları gelecek . Elbet içimizdeki nifak tohumları temizlenene kadar son Türk bilincini yitirmeyene kadar biz bu ülkeyi korumaya vede kollamaya devam edeceğiz .
Allah bu ülkeyi satmayı vede peşkeş çekmeyi benimsemiş hayinleri bildiği gibi yapsın .

'taşınmaz mallarını yabancılara satıp' antalya daki arsaların çoğunun yabancıların olması , birkaç özelleştirmede yabancıların satın alması... neyse siyaset yapmıyayım en ii si :)

ama papaz resmen geleceği görmüş gibi . resmen şehri yabancılar bastı .

Geri