Fat32 Mİ Ntfs Mİ?

medivirus

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar yıllardan beridir windows kur CD sinin bütün ısrarlarına rağmen FAT32 yi değiştirmedim. NTFS kullanmanın ekstra bir yaarı var mı diye sormak istiyorum. bir keresinde C yi NTFS yapınca FAT32 olan d ve e yi tanımadığına şahit olmuştum. bu konuda ayrıntıl ilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim

ntfs kullanıyorum ve pc açılırken daha hızlı.fat 32 kullandığım zaman pc daha yavaş açılıyo.onun için ntfs ye dönüştürdüm.d yide tanımamazlık gibi bi olay olmadı.

ntfs kullanıyorum ve pc açılırken daha hızlı.fat 32 kullandığım zaman pc daha yavaş açılıyo.onun için ntfs ye dönüştürdüm.d yide tanımamazlık gibi bi olay olmadı.
D FAT32 formatında olmasına rağmen mi tanıdı yoksa D zaten NTFS formatında mı?

bende ntfs tercih ediyorum hız konusundan dolayı

fat32 küçük boyutlu sabit diskler için yapılmış bir sistem. sabit diskiniz 4 gb yi geçiyorsa fat32 tercih etmek performans kayıplarına yol açar. bill amca bizim için geliştirmiş neden yavaşı tercih edelim ki.

NTFS'de sabit disk 4 kilobaytlık parçalara ayrılır,FAT32'de ise 8 kilobaytlık parçalara ayrılır.Bu yüzden küçük dosyalar FAT32 dosyalama sisteminde daha fazla yer kaplarlar.Ayrıca NTFS dosya güvenliği bakımından FAT32'den daha iyidir.Performans konusuna gelince:Normal kullanımdaki farkı bilemeyeceğim ama benim gördüğüm kadarıyla Diskeeper gibi programlar NTFS dosya sisteminde daha hızlı çalışıyorlar. :D

NTFS 'nin en büyük avantajı sağlam olması. Fat32'de hard disk fat'i (Ayırma Bölümleri) çabuk çöküyor. (Eğer hard disk çok yoğun kullanılıyorsa). NTFS daha sağlam ve daha güvenli.

fat32 windows 98 sisteminde daha iyi
ntsf xp de benim bildiğim
ayrıca flash bellek ipod gibi harici donanımlarda ntsf olmaz

ntfs kullanmak daha iyi zaten artık fat 32 yeni çıkan windowslarda tercih edilmiyo

bilgisayarında dos tabanlı program kullanmıyorsan veya dos ta isin yok ise NTFS daha kullanıslı ve hızlıdır ama dos tabanlı programda isin varsa eğer ilerde pisman olursun NTFS kullandığına

winın kurulu oldu disk ntfs dierleri fat 32 depolamada kullandığım için önemsemıyorum..
ntfs diski daha küçük parametrelere ayırdığı için daha performanslı çalışıyor diye biliyorum..Normal kullanımda farkı anlamanız çok zor...

Geri