UmitcanKHO
New member
- Reaction score
- 0

Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim Cumartesi gecesi İnönü Stadyumu'nda Bosna Hersek ile oynayacağımız 2010 Dünya Kupası Elemeleri müsabakası öncesi bir basın toplantısı düzenliyor. Fatih Terim'in açıklamalarını canlı olarak aktarıyoruz.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir bayrak altında olmaya, toplanmaya her zamandan çok daha fazla ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Basın toplantısını ay-yıldızı tişörtü ile düzenleyen Terim, "Son günlerde acı çekiyoruz. Artık üzülmek istemiyoruz. Hep birlikte olarak bu günleri en kısa sürede atlatmamız lazım." dedi. Fatih Terim'in yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin de ay-yıldızlı tişört ile toplantıda yer aldı.
G.SARAY KONUSU
Son günlerde adı sıkça Galatasaray ile anılan Fatih Terim, bu söylemlerin tamamen spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. Terim, "Beni çok iyi tanıyorsunuz. Verdiğim sözlere ne kadar sadık olduğumu sizden daha iyi bilen yok. Yarın çok önemli bir maçımız var ve benim dışında gelişen hiçbir spekülasyonla ilgilenmiyorum. Tamamen yarına konstantre oldum" dedi.
Kadroda bazı sıkıntıların olduğunu dile getiren Terim, istatistiklerin zaman zaman yanıltıcı olduğunu ifade etti. EURO 2008'de en fazla gol atan futbolcunun Semih Şentürk olduğunu belirten deneyimli teknik adam, istatistiklerin zaman zaman yanıltıcı olduğunu beyan etti. EURO 2008'de en fazla gol atan Şentürk'ün daha önce Milli Takım'da daha önce sadece 1 gole imza atmasından yola çıkarak bazı örneklere yer veren Terim, "Umarım şu ana kadar oluşan istatistikleri aynı Semih örneğinde olduğu gibi kırarız" şeklinde konuştu.
SAKATLIKLAR, SERVET KAPTAN OLUYOR
Sakatlıkların önemli olduğunu ifade eden Terim, "Oluşan ortama karşın kadromuzda yetenekli futbolcular var. Ben, oyuncularımın hepsine tek tek güveniyorum. EURO 2008'de de bu tarz sorunlar yaşamıştık ama elimizden gelenin en iyisini yaparak başarılı sonuçlara imza atmıştık. Türk Milli Takımı, UEFA'ya göre birçok Avrupa takımından çok daha iyi durumda. Gerek fiziki gerekse teknik bazda Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve diğer bazı takımlardan çok daha iyi durumdayız. Bunu biz değil, UEFA söylüyor. EURO 2008'den döndükten sonra her açıdan hazırlanmış bir program üzerinden gidiyoruz. Benim ısrarla üzerinde durduğum bir konu, yorgunluk! Artık Avrupa'da her alanda mücadele ediyorsak - yorgunluk- diye bir şeyin olmaması gerekir. Ben, oyuncularım bunu aştığını düşünüyorum. Bundan sonra da bu tarz söylemler duymak istemiyorum." dedi.
Öte yandan Fatih Terim Bosna Hersek mücadelesinde oynarsa Servet Çetin'in Milli forma sayısına göre sahaya kaptan olarak çıkacağını açıkladı.
ÜMİT MİLLİ TAKIM VE OLİMPİYHATLAR
Milli Takımın oldukça genç bir jenarasyona sahip olduğunu ifade eden Fatih Terim, Ümit Milli Takım'ın bugün Belarus ile oynanacak mnça da değinerek "Ümit Milli Takımımız, Belarus'u geçerse Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Ben, bu şampiyonaya gideceğimize yürekten inanıyorum. Şampiyonaya gidersek Ümit Milli Takım'ın başında ben olacağım. Artık kendimizi Avrupa'da hissettirmemizin zamanı geldi. İçimizdeki potansiyeli başarıya dönüştürmenin tam zamanı. Artık yarınların takımlarını da kurmak zorundayız. Bu açıdan Avrupa Şampiyonası bizim için fazlasıyla önemli. Ümit Milli Takımımız ile hedefimiz 2012 Olimpiyatları.." dedi.
Milli formayı giyen futbolcuların her maçı bir fırsat olarak algılamasını belirten Terim, "Biz elimizden geldiği kadar oyunculara forma veriyoruz. Yeterki futbolcular çaba göstersin ve potansiyelini ortaya koysun. Bakın bir Gökhan geldi, aldı formayı bırakmıyorum. Bu tarz isimler daha fazla olacak gelecekte. Bizim potansiyelimiz çok büyük. Artık bu potansiyeli kullanmanın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
BOSNA HERSEK HAKKINDA
Bosna Hersek'in oldukça güçlü bir takım olduğunu dile getiren Fatih Terim, "Bosna Hersek'in birçok oyuncusu Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde forma giyiyor. Teknik direktörleri de çok tecrübeli. Bosna Hersek'i çok ciddiye alıyoruz. Burada İspanya kadar Bosna Hersek de bizim rakibimiz. Bosna Hersek, genç, çok koşan, ısıran bir takım. Yarınki maçta son derece dikkatli olmalıyız. Oyuncularıma sürekli rakibi hafife almamaları gerektiğini söylüyorum." ifadelerini kullandı.
SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR.
LÜTFEN YENİLEYİNİZ..
10.10.2008
Kaynak : Sporx.com