Farmville’de Mazot, Cem Uzan’la Bedava

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

Cem Uzan sözünü tuttu ve bir Facebook uygulaması olan Farmvill’de mazotu bedava yaptı. Şu anda siyasi sığınma talebiyle Fransa’da yaşamına devam eden Cem Uzan, sadece Türk vatandaşlarına açık olan bu uygulamayla, Türkiye’den Farmville oynayan kullanıcıların, “Cem Uzan Bedava Mazot” eklentisiyle bedava mazot kullanmalarını sağladı. Cem Uzan, Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı Basın açıklamasıyla olayı kamuoyuna “Sözümü Tuttum” diyerek tanıttı.

Seçim çalışmaları sırasında “Mazot 1 YTL olacak” sloganıyla büyük bir ilgi yakalayıp seçim sonrası hezimete uğrayan Cem Uzan, hakkında açılan davalar nedeniyle sığınma talebiyle Fransa’ya gitmişti. Fransa’nın başkenti Paris’te çalışmalarına devam eden Cem Uzan, Facebook’ta bulunan farmvill Uygulamasında Türk Çiftçilerinin sorununu çözmek amacıyla Farmville’deki mazotu Türk kullanıcalara özel olarak bedava yaptı.

Sözümü Tuttum!

Cem Uzan, Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı Basın açıklamasıyla olayı kamuoyuna “Sözümü Tuttum” diyerek tanıttı. Basın açıklamasında çok heyacanlı olduğu görülen Cem Uzan; “Çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan Farmville kullanıcılarımızın sıkıntısına tanık oldum. Hepsi de yokluk içerisinde. Mazot olacak, kiremit alacak parası yoktu. Hükümet de muhalefet de bu gerçeğin farkında ama hiç biri de açık yüreklilikle bunu söyleyemiyor. “Devlet bize yardım elini uzatsın” diyenlere kulaklarını tıkamışlar. Onbinlerce kullanıcı imece usulü birbirine yardım ederek yaşamlarına sürdürmeye çalışıyorlardı. Her ne kadar Türkiye’de dahi olamasam da herzaman halkımın yanında oldum ve verdiğim sözü layığıyla yapıyorum. Mazot 1 TL olacak demiştim, işte size bedava mazot” dedi.

Durduramazsınız!

Yapacaklarının sadece bedava mazotla sınırlı olmadığını söyleyen Cem Uzan, gaza gelerek; “Farmville’de milyonlarca dönüm hazine arazisinden isteyene istediği kadar arazi verilecek. Derhal! Ey Avrupa! Ey Tayyip! Sana Türk tarımını, Türk hayvancılığını yedirir miyim? Durduramazsınız! Yakın bir zamanda Farmville Teşvik Fonu kurulacak. Farmville’de yatırımlar teşvik edilecek. Sigorta fonuyla, hasatını yapmayı unuttup ziyan olan tahılınız sigorta altına alınacak. Kurulacak Toprak Mahsulleri Ofisi sayesinde tahılınıza, o küçük siyah kuzulara, çirkin ördeklere ve pembe ineklere yardım eli uzanacak.” dedi.

GDO’ya ve Anız Yakmaya Hayır

Hızını alamayıp sözlerine devam eden Cem Uzan; “Türk çiftçisinin aşamadığı bir sorunun Farmville’de de ortaya çıkmış. Oysa devlet yıllardır YAYÇEP ile çiftçisini eğitmeye çalıştı, Kamber Ağa gibi adamlar yoluyla bilgi aşılayıp durdu. Ama yok bu anız yakma olayının önüne geçilemedi. Bir gün anız yakarken facebook’u toptan yakacaksınız. Anız yakmayın, tarlanızda GDO’lu üretim yapmayın. Sonuçta Türkiye kazanacak!” dedi.

Basın Açıklamasını Onuncu Yıl Marşıyla bitiren Cem Uzan; “Yakında Türkiye’de büyük işler yapmak için geri döneceğim” diyerek salondan ayrıldı.

Geri