Farklı Lezzetler

sonsuzluğa

Moderator






Krep (Fransa)






Krep çabuk ve basitçe yapılır: Bir bardak un ve iki yumurta. Karıştırırken yarım bardak süt ve yarım bardak su ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Bir tavaya az bir tereyağı eritin ve her krep için çeğrek bardak karışım kullanın. Bir spatula ile çevirin ya da cesaretiniz varsa havada çevirin! İstediğiniz malzemeyi üstüne ekleyin - biz muz ve çikolata sosunu seviyoruz.


Piri-piri Tavuğu (Portekiz)






Bu acılı Portekiz yemeği geleneksel olarak patates kızartmasıyla yenir. Piri-piri sosu için 10 dakika boyunca 180C'de 6-10 kadar kırmızı biber kavurun. Soğuduktan sonra doğrayın, küçük bir tencerede üç dakika kadar zeytinyağı, 50ml sirke, bir diş doğranmış sarımsak, kekik, paprika, tuz ve biberle kızdırın. Buzdolabında soğutun. Tavuğu yarı soğumuş piri-piri sosu ile kaplayın, iki saat buzdolabında bekletin. Kalan sosla karıştırarak 200C'de yarım saat kavurun.


Rösti (İsviçre)






Çiftçiler tarafından yenen geleneksel bir yemek olan Rösti, pek çok İsviçreli tarafından gayriresmi milli yemek olarak görülür. Bir kilo patates soyun ve çubuklar halinde doğrayın. Bir tencerede orta ateşde yağ kızdırın. Patatesleri ve doğranmış yarım kilo bacon'ı içine atın ve iyice karıştırın, tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını açın ve açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Küçük parçalara ayırın ve son olarak beş dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce üstüne rendelenmiş peynir koyun. Mis!


Paella (İspanya)






Paella İspanya'nın en ünlü yemeklerinden biridir ve evde yapması çok kolaydır. Geniş bir tencerede doğranmış soğanları pembeleştirin. Bir chorizo sosisi ekleyin ve bir kaç dakika daha pişirin. 300g pirinç ile karıştırın, ağız tadınıza göre tuz ve biber ekleyin, bir çay kaşığı hint safranı ekleyin ve 1 litre sıcak tavuk suyu dökün. Kaynamaya başlayınca yarım saat kadar karıştırın, düzenli olarak karıştırmaya devam edin. İstediğiniz deniz ürününden 400g kadar ekleyin (karides harika gider) ve bir bardak bezelye ekleyin. Pirinç pişene kadar beş dakika daha pişirin. Gerçek anlamda etkileyici bir yemek.


Tavuk Nugget'ları (A.B.D)






Ticari tavuk nugget'ları kalıplanmış etten yapılsa da, evde tavuk etini basitçe parçalara ayırarak ve fırında pişirerek bunu sizde becerebilirsiniz. Ve böylece çok daha sağlıklı olur! Pişmemiş tavuğu küçük parçalara bölün. Baharat dolu bir kase hazırlayın (biber, kekik ve tarhun otu) ve bir kaseye de bardak ekmek kırıntısı koyun. 35-40 dakika 350C'de pişirin. Bulama sosu için istediğinizi seçin: Kırmızı biber sosu, ketçap ya da hatta birazcık hardal katılmış bal.


Singapur Noodle'ı (Singapur)






Bu çok amaçlı karıştırılmasına gerek olmayan lezzetli yemek, buzdolabınızda kalan tüm artık et ve sebzelerle yapılabilir. İki çay kaşığı zencefil ve üç diş sarımsak (iyi dilimlenmiş) kızartın sonra doğranmış soğan ve kırmızı biber ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra üstüne curry tozu, kekik ve toz kırmızı biber ekleyin. Bir dakika pişirin ve soya filizi, 250g erişte pirinç noodle'ı ve biraz da su ekleyin. Pişmiş ete ekleyin (karides harika olur) ve bol soya soyu içinde gezdirin.


Soğan Bhajis (Hindistan)






Hindistan alt kıtasından klasik bir iştah açıcı, bhajis tek başına da harika bir atıştırmalıktır. İki yumurta kırın ve halka şeklinde doğranmış üç soğan ekleyin. 120g un ve biraz kimyon, paprika ve kişniş ekleyin. Kahveleşinceye kadar bhaji karışımını az parçalar halinde bolca kızartın. Tüm karışımı kullandığınızda, bhajis'lerin arasına gerekirse biraz yağ gezdirin.


Pasta Puttanesca (Italya)






Makarna bir öğrenci diyeti klasiğidir ama sırf üstüne dökülen kavanoz sosla ya da sade bir şekilde yiyerek yaşamaya gerek yok. Bu eski favorinize yeni bir tat vermek istiyorsanız çeri domates, kırmızı biber, ançüez ve gebreotu ile ev yapımı bir sos deneyebilirsiniz. Üzerine taze fesleğen, rendelenmiş peynir ve biraz kara biber ekleyebilirsiniz. Belissimo!


Tempura (Japonya)







Hafif bir Japon hamur işi olan Tempura, evde arta kalan sebzeleri değerlendirmek için lezzetli bir yöntemdir - havuç, mantar, brokoli ve biberlerle hatta karides ve kalamarla da harika olur. Hamur işi için: Bir kaseye bir yumurta kırın. Bir bardak soğuk su ekleyin ve bir bardak elenmiş unu da ekleyin. Çok karıştırmayın. Seçilmiş sebzelerinizi sıcak ayçiçek yağında gevrekleşinceye kadar tempuranın içinde hafifçe pişirin . Sebzelerin pişmesi deniz mahsüllerinin pişmesinden daha çok zaman alır. Bulama sosuyla beraber servis yapın.


Kumara Wedge (Yeni Zelanda)






Kumara (tatlı patates) Yeni Zelanda'da çok meşhur. Bu kumara wedge'leri barbekü için ya gece geç saat yenen bir yemek için harika bir yan atıştırmalık olabilir. Kaplaması için; çeğrek bardak unu, paprikayı hardal tozu, tuz ve biber karıştırın. Dört tatlı patatesi kalın dilimlere ayırın ve bir pişirme poşetine koyun, daha sonra kuvvetlice sallayın. ( ya da geniş bir kasede karıştırın). Yağlanmış bir tepside 25 dakika 200C'de çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.





 

ARCHANGEL

ANGEL OF JUSTICE
Eline emeğine sağlık yarın yaptırcam bunlardan yok böyle birşey :smile:
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
apla,dün gece noodle videosu paylaştım,bu gün planımda hanımı evden kovup,mutfağa dalmak vardı ama sabah işyerinden gelen telefon hayallerimi yıktı :)

inşallah hafta sonuna bir noodle partisi var :)
 
Üst