Fare ile bilgisayar açma

musty2068

New member
Reaction score
0
Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır. Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...

Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün. Bütün bu ayarlar için önce BIOS a girmemiz gerekecektir. Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli olacaktır. BIOS da INTEGRATED PERIPHERALS bölümüne girin ve Power On Function ayarını bulun. Burada genel olarak Button Only seçeneği seçilidir. Bu kısmı Mouse Right yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse sağ tıklamasıyla açılacaktır.Bir diğer alternatif ise bu bölümü Password olarak ayarlarsanız KB Power On Password" kısmında belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsiniz.

kim bilecekki bilgisayarın farenin sağ tıklaması ile açılacağını bölece gereksiz kişilerin bilgisayarı açmasından da kurtulursunuz....

EMEĞE SAYGI:biggrin
:victory:clap:clap:clap:durdurun

Bilgisayar açma hakkında baya bi değişik yöntemlerin varmış ama kasmaya gerek yok bence power düğmesine ayak parmağıyla basmak daha kolay geliyo:D

bendeki bios ta bahsedilen yer yok ama power on lu biyer buldum:D
pc hem power düğmesiyle hem de boşluk tuşuyla açılıyo.saolasın

bios da şifre varmış giremedim ama şifreyi bulunca denicem güzel paylaşım..

teşekkürler

teşekkürler bunları bilmem çok iyi oldu

teşekkürler bizimki eskiden ev telefonu çalınca açılıyodu ama babam nası yaptı biliyorum :)

arkaşaım bilgisayarın için de şöyle ufak bir saat piline benzer bir pil olacaktır o na çıkarıp on dakka bekle şifre kalkacaktır

power düğmesine basmanın nesi zorki? hehehe

ama karizmatik bir başlangıç yapmak için hoş olur... bilgisayara kod yazarak bilgisayarı açmak hoş olur..

teşekkürler bizimki eskiden ev telefonu çalınca açılıyodu ama babam nası yaptı biliyorum :)

anakartın "wake on modem" yani modemden sinyal gelince uyanma özelliği varsa, modem anakartın bu özelliğini destekliyorsa ve gerekli kablo bağlantıları (+ BIOS ayarları) doğru şekilde yapılırsa bu mümkün.

aynı yöntem LAN (Local Area Network) yani yerel ağ için de uygulanabilir.

güzel deneyim denemekte fayda var saoL emeğine sağlık

Geri