Fan sesi

fahri75

New member
Reaction score
0
Kasadan gelen fan seslerndan beynim çatlıyor.Kasanın yarı kadar olmayan dizüstü bilgisayarlardan çalıştığını belli eden en küçük bir ses gelmezken benim masa üstü bilgisayarın sesi harman çeken patos gibi.Yok mu çaresi.

Öncelikle fanların hangisinin rahatsız olacak kadar sesi çıkardığını bulman lazım.eğer becerebilrim dersen yağlamak işini görecektir ama dikkat et çok yağ döküpde sonradan diğer dodanımda yağdan nasibini almasın.Doanımını bilmediğim eğer ekran kartı veya işlemci fanında sorun varsa üst düzey değilseler ve hız aşırtma falan düşünmem(fabrika çıkış hızından daha hızlı çalıştırmak üzeri olan bir fantazidir diye tanımlana bilir) dersen pasif soğutuculu modellere bakabilirsin yada biraz daha paraya kıyıp fanlı mümkünse bakır pasif soğutuculu birşeyler düşün.Eğer diğer fanlardan biri yani kasa fanı ise mümkünse 12 cm boyutunda falan alırsan daha fazla havayı daha az devirde ve daha sesiz bir şekilde dolaşımını sağlayacağından iyi sonuç alırsın kanımca.TThermaltake gibi kaliteli parça üreticilerinden alırsan daha rahat edersin.Hız ayarı yapılabilen bir model alırsan yararına olabilir.Yada sıvı soğutma sistemine dön çok para dökebilirim bu işe dersen.Anakartında da böyle bir destek varsa eğer tüm parçaları sağlıklı ve verimli bir şekilde soğutabilirsin.Genel çerçevede yardımcı olmaya çalıştım sen fanlardan hangisinin sorunlu olduğunu kontrol et ve donanım özelliklerini yaz böylece daha nokta yardım yapılabilir.

Benim kasada öyleydi kamyon gibi ses çıkarıyordu fanı çıkardım attım
Ohhh dedim sonra :D

Kasanın arkasındaki kabloların hepsini sökün sonra kasanın içini temizleyin (fanı dahil) hiçbir ses çıkmaz

fanı temizleyin geçer..
Yalnız dikkat edin temizleyim derken başka yere su dökmeyin..
Ben su döktüydüm 1 damla filan.. pc bozulduydu

Bana sorarsan power saphley deki fandan geliyor o ses.

bak ne yap biliyormusun.
eline al karga burnununu veya penseyi..

O fanın çercevesini güzelce esnet.. yanı fanın o dönüş yapan pervanesi ile çercevesinin aralıgını açmayı dene büyük ihtimalle ondandır.

Kasayı yandan ac elektrikli süperge ile iyice bi temizle sonra ıslak mendille bi kalem yada sivri bişeyle fanın etrafını ve pervaneyi iyice temizle fanın onun teki kablolarıda elektrik bandı yada cırcır ile sabitle hiç olmzsa gene faydısı olur ben böyle yaptım kasada tık yok

Geri