fan neden bu kadar hızlı? yardım

sifujack

New member
Reaction score
0
:biggrinbilgisayarımın fanı aldığım 3 yıldır ilkgünden beri okadar gürültülü ki hiçbir bilgisayarın bu kadar çok ses çıkarttığını duymadım bu gürültü ya işlemcinin üstündeki fandan yada adaptör kutusu heralde adı power suply dı işte ordaki fandan geliyo everest ölçümü cpu fan 2812 kasa fan 1329 anakart sıcaklık 16 c cpu 33 c aux 31c gpu 54c hdd seagate 41 c temizlikleri yapıyorum yine ses kesilmiyor bu sorun nasıl çözülür bana daha çok power suply sorunu gibi geliyo eğer öyleyse power suply fan hızı nasıl düşürülür:biggrin

tabiki çok ses gelir bu çok normall...sende biliosunki hava sıcaklıkları hergecen gün artıyor...bununla birlikte kasanda isinıyor...işlemcin ısınca da fanın mecbur cok çalısmak zornda kalıo...

2812 RPM mi ? Oha :D
Benim cpu fanım 800 RPM de dönüyor
Speed Fan vs. programlarla dönüş hızını düşürebilirsin

Bence gürültün power supply fanından geliyo nedenide Fanından onu değiştirmekle gideremezsin anca daha kaliteli bi power alırsan düzelir.

pc garanti kapsamı dısında ise . Ac icini dostum fanın vidalarını sık Vidalar gevsemiStir aynı sorun bendede oluyordu ilk zamanlar kasayı kaldırım yere salıyordum ses kesiliyoRdu :)

Benimde 2800 ile donuo ama ses normal, bende arttırmak istiom dönüş hızını da nası yapcaz bilmiom :D biraz araştıram

Benimde 2800 ile donuo ama ses normal, bende arttırmak istiom dönüş hızını da nası yapcaz bilmiom :D biraz araştıram

NormaL bi Fan 4500 devire kadar cıkabiliyor dahada arttırmak iStiyoRsan dostum . SpeedFan aDlı bir program var onu dene . birde anakartın bioSundan bak ordanda yapıyılor fakat onu bilmiyoRum :s ayrıca psu anakartı besleyebiliyorsa daha faZla arttırıpta fanı kanatlandırmana gerek yok dostum :D

bütün fanların temizliğini yapıp ortadaki kağıdı kaldırıp içine enjektörle biraz makina yağı damlatmakta fayda var denendi

işlemcinin üstünde beyaz bir iletim silikonu olcak (aleminyum soğutucuyla işlemci arasında)onu temizle o silikondan al yenisini sık düzelir

Arkadaşların çoğu gerekeni söylemiş yalnız fanın hızını düşürmeni tavsiye etmem. Fan sağlıklıysa ne kadar hızlı olursa olsun çok az ses çıkartması lazım..
eğer yapılan temizlikler işe yaramazsa, fanın yapraklarından biri yada birkaçından minik parçalar kırılmış olabilir. Bu da çıkan rüzgarla sürtünme esnasında ses çıkartır. En çok karşılaşılan fan sorunlarındandır. Bu durumda pervaneyi değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Geri