Facebook Tuzağı

LeaDerLyCa

New member
Reaction score
0
Facebook'a üye olurken bir çoğumuz üyelik sözleşmesini okumuyoruz...

Gizlilik İlkesi diye belirtilen içerikde facebook'a yüklediğiniz herşeyi facebook normal olarak kullanabiliyor ... Mesela facebook'a eklediğiniz resimleri facebook başka işleri için kullanabiliyor ... Mesela şimdi 2 tane profil resimi yakaladım ...
iki tane başka profil peki hangisi doğru ?
bbdf0d5f02f52c86d9bd5f1e18599a1e.jpg

020939f4943c18bb78afa82b47660637.jpg

daha önce ProType adLı eski yöneticilerimiz facebooktan bu durumu bildirmişti .. Şuanda benim profilimde tanımadığım halde birsürü bayan kişi çıkıyor ve bu Ezgi Çelik adLı kişide bunların arasında şans eseri diğer kişiyi gördüm ...

Diyeceğim o ki her gördüğünüz profil doğru olmayabilir facebook bu tip olaylardan dolayı sizin resimizi başka birisine koyabilir belli olmaz belkide bi anda başka resimini başka birinde görürsünüz ...

katılıyorum benim sayfadada hiç tanımadığm bi kaç kişi var

Yönetim böyle bişey yapmamış olabilir,ama ben facebook'un yerinde olsaydım girilen her belge ve bilgiyi arşivlerdim.(Ki onlarında bunu yaptıklarına eminim).

facenin gizlilik ilkeleri çok amatörce arkadaşlar... şuan düzeltilmeler az çok oldu ama yinede birinden bişey saklamak nerdeyse imkansız...

iptal etmezseniz spamla e-mail kutunuzu bile çökertebilir...
1 ay faceye girmedim, e-mail kutumu nerdeyse açılmıyor...

ve resim çalma çok kolay...resimleri flash şeklinde yayınlayamayı düşünüyorlar en azından almak zorlaşsın diye...

facebook taki tüm kullanıcı resimleri bilgilleri veri tabanından asla silinmiyor siz sildiğinizi sanıyorsunuz ama bunlar arşivlerde tutuluyor facebook twitter gibi uygulamalar açık fişleme birimi aslında

dünyada bir çok yerde facebooktaki paylaşımlardan ötürü mahkemelik olaylar var

tabikide birçok verinin silindiğini zannederken bellekte tutuluyor fakat facebook bu bellekte tutulan bilgileri boşu boşuna tutmuyor kullanıyor ki başka profillere açıp koyabiliyor ...

Geri