"f1" Hatası ?? Help me : )

• Konbuyu başlatan SqooK^
  • Başlangıç tarihi
S

SqooK^

Guest
2 sene oluor bu olay :Dbios guncelleme felan kurcaladım guncellemesını yaptım mavı ekran hatası verıp acılmadı format attım tekrar f1 hatası vermeye basladı o zamandan berı pıll degıstırdım ama bı kac ay once bıseye yaramadı veren ekrandakı sorunu soyluyorum

Pri Master Hard Smart Command
Cmos Checksum Bad Failed
"F1"

Ben normalde bu sorunu smart kapayarak halledıyodum ama pc mı normal halıne getırmek ıstıyorum sorunsuz bı pc olması ıcın cabalıyorum :D

Anakartım : Asus P4S800 MX-SE
Harddisk : SAMSUNG SP0411N (S01JJ20YB65357)

(Beyler guncellemeyı soyle dıyım sıze asus kendı sıtesınden yaptım yhanı normal sacma sacma seylerı kurcalamadım sadece benımkının 1 sene oncekı versıyonuydu 2005 yerıne 2006 yaptım sonra bu sorun oldu ) biliyorum cok uzattım ama ınce ayrıntısına kadar anlatıyım dedım sıze yardımım dokunsun hemde sızın bana :D

kardeş aynı hata bendede vardı pili değiştrdim kurtuldummmm

dostum anakartın pilini sök 10 dk. bekle sonra tekrar tak.bilgisayarı aç ve sürekli F1'e bas.bios açılacak F10'a bas biostan çık.şöyle söyliyim bir bilgisayar uzmanından yardım almadan bios update yapmayın.bu söylediğime uymazsanız anakartın sonu vahim oluyorr.

biliyorum ama ben ozaman oyle dusunmedım mesela bızım ark anakart alalı 1 gun oldu :D qıtmıs guncelleme karıstırmıs anakarttı yandı yenısı qeldı :D sucuda benım ustume attı :D bıraz dovdm :D

Geri