(F) Tipi Ordu Nihayet Kuruluyor!

TraFoo

Banned
Reaction score
0
thumbnail.php

(F) Tipi Ordu Nihayet Kuruluyor!

28 Şubat süreci başlamadan, Milli Savunma Bakanlığı’nın izni alınmadan, Emniyet Teşkilatı, ağır silahlarla donatılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı alternatif bir ordu yaratılma çabalarına girişilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, önce 4 Şubat 1998 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderilerek: ‘’…Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan ağır silah, mühimmat ile araç ve malzemenin muhtemel bir seferberlik-savaş halinde askeri maksatlarla kullanılabilecek olanların envanterinin çıkarılması’’ istendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün envanterinde bulunan ağır silahlar listesi korkunçtu:
1) 60’lık havan (28 ilde, 326 adet)
2) RPG-7 roket (35 ilde, 377 adet)
3) 40 Launcher (43 ilde, 1634 adet)
4) MG3 Makineli Tüfek (38 ilde, 438 adet)
5) 12.7 Makineli Tüfek (39 ilde, 239 adet)
6) M-60 Makineli Tüfek (19 ilde, 50 adet)
7) FN-240 Makineli Tüfek (25 ilde, 75 adet)
8 ) 40 mm Laun MK/19 (38 ilde, 114 adet)

Ve ağır silahlarla kullanılabilecek külliyetli miktarda mühimmat…
Zamanın Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği 17 Şubat 1998 tarihli yazıda: ‘’…Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ağır silah ve araçlara ihtiyacı olmayacağı değerlendirilmektedir… Askeri amaçlı savaş silahlı olarak mütalaa edilen listede yazılı silahların Genelkurmay Başkanlığı’na devredilmesi’’ istendi.
Ve böylece, ağır silahlarla donatılmış (F) tipi bir ordu yaratılmasının önü 28 Şubat sürecinde kesilebildi.

Edirne’de verdiğim bir konferans sonrası, bir kurmay albayımız yanıma geldi: ‘’AKP yetkilileri, AB’nin desteğini sağladı. Hudut bölgelerimizin savunması Türk Ordusu’ndan alınıp, yeni kurulacak bir örgüte devredilecek ve bu örgütün elemanları son derece modern silahlarla donatılacak. Haberiniz olsun diye söylüyorum: ülke bütünlüğümüze ve laik Cumhuriyetimize daima sahip çıkan ve bundan sonra da çıkacak olan Türk Ordusu’ndan rahatsızlık duyan çevreler: hudutlarımızı koruma bahanesiyle, gerektiğinde Türk Ordusu ile savaşabilecek nitelikte ‘(F) Tipi Ordu’ kuruyorlar’’ dedi.
Ben de, ‘’Merak etme Genelkurmayımız, Ordumuzun varlığına kastedenlerin bu oyununu da mutlaka bozacaktır’’ dedim.

Bir süre sonra 27.03.2006 tarihli Zaman Gazetesi’nin internet sitesinde şu haber yayınlandı:
‘’Sınır güvenliği için profesyonel teşkilat kuruluyor… 70 bin kişiden oluşacak… 8 yılda tüm sınırlara yayılacak… 3 Milyar 700 bin Euro’luk proje, İçişleri Bakanlığı’na bağlı ‘’Entegre Sınır Yönetimi Proje Uygulama Müdürlüğü’nce hazırlandı… Projenin maliyetinin %60’ı Avrupa Birliği tarafından karşılanacak… 2014 yılında tamamlanması öngörülen proje ile sınırlar profesyonel ekipler tarafından korunacak… Kurulacak teşkilat, ‘Sınır Muhafaza Genel Müdürlüğü’’ yada ‘’Sınır Muhafaza Daire Başkanlığı’’ adı altında kurumsallaşacak…’’
Egemen Bağış’ın son beyanlarından, bu projenin hayata geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı anlaşılıyor.

Tüm anayasalarımızda, ‘’Vatandaş suç sebebiyle yabancı bir ülkeye verilemez’’ hükmü varken; Anayasamız’ın 38. Maddesine, 7 Mayıs 2004 gün ve 5170 sayılı yasa ile, ‘’Uluslararası Ceza Divanı’na taraf olmanın gerektirdiği yükümlülükler hariç olmak üzere vatandaş, suç sebebiyle yabancı bir ülkeye verilemez hükmü konmuştur.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Ekim 2004 tarihinde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asemblesi’nde yaptığı konuşmada: ‘’Gerçekleştirdiğimiz reformlar arasında Uluslararası Ceza Divanı’na ülkemizin taraf olmasını sağlayacak yasal değişiklikler de bulunmaktadır. Hazırlıklarını tamamlamış olarak bugün bu kürsüden Türkiye’nin yakın bir gelecekte Roma statüsünü onaylayarak Uluslararası Ceza Divanı’na taraf olacağını da ilan ediyorum’’ demiştir.
15 Ekim 2005 tarihli Yeniçağ Gazetesi’nde haklı olarak şu uyarı yapıldı: ‘’AKP hükümeti, ABD’nin bile reddettiği bu mahkemeyi tanıyan karara imza atarsa, Uluslararası Ceza Mahkemesi Türkiye’den isim isim istediği Türk generallerini, yargılayarak cezalandıracak!’’

İçine düşürülmek istendiğimiz tuzak bellidir: ABD ve AB yetkilileri, ülkemizi bölme amaçları doğrultusunda, PKK eylemlerinin daha da yaygınlaşması için desteklerini artıracaklar; gereğini yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ise, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde sanık sandalyesine oturtulacak…

Nasıl ki, Anayasa değişiklikleriyle Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun AKP’nin güdümüne sokulması ‘’Karşı Devrim’’in gerçekleştirilmesinde en önemli adımlarsa; Hükümet’in ‘’Kürt Açılımı’nda en önemli kilometre taşları da, ülkemizin bölünmesinde en önemli adımlar olan söz konusu bu iki projenin hayata geçmesi…

ABD ve AB, bunun için aydınlarımızı ve askerlerimizi susturma ve sindirme operasyonu olan Ergenekon Soruşturma ve Kovuşturmaları’na destek veriyor; (F) Tipi Örgüt ve Ajan Gazeteciler, bunun için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı ‘’Psikolojik Harekata’’ hız verdiler.

Hakimiyet-i Milliye Gazetesi - (F) Tipi Ordu Nihayet Kuruluyor!-Vural SAVAŞ

Bence yemez...vatan sevgisini kılcal damarlarına kadar vermeden, ar...namus...şefkat...duygularını aşılamadan, vatan için ölmeyi öğretmeden ordu kurulmaz merak etmeyin....başaramazlar...

hele hele milletin değil de , iktidarın gönüllü fedaisi olmayı engelleyemeden kurulacak ordu parti orduluğundan öteye geçemez(onu da salak sapık arap lkelerinde görüyoruz işte....) ve gün gelir herşey tersine dönüverir...ha üç yıl sonraaaa ha 5 yıllll ha 15 yıl....

ben de başka bir soru sorayım. terörle mücadele çok başarılı olan Özel harekat polisleri neden kaldırıldı.Genelkurmay kaldırılması için neden talp de bulundu

Bunun altında bişey aramana gerek yok, gayet açık ve net...o dönem teror yok denecek kadar azalmıştı...aç araştır o dönemlerde o bölgede çalışanların anlattıklarını...örgüt dağılma safhasına gelmiş, kaçışlar zirveye vurmuştu...bu nedenle bu yapıldı...üstüne bir paşamız hatayda sert konuştu(siyasilerin yapması gereken ama yapmadıkları bir şekilde)ve üstüne bebek katili de bölgesini terk etmek zorunda kaldı ve devamında yakalandı....

Öyle veya böyle terör sıfır derecesine yaklaştı......AMAAAAA TAAA Kİ BU HÜKÜMET GELENE KADAR....VE SONRASI MALUM....

Kesin Vır vır etmeyi. Herşeyi Görüyor bu millet. Askeriye verilen imkanlarla her haltı yesin, kimse hesap sormasın onlara sonrada şu şunu yaptı yok şu bunu yaprı... yok öyle yağma...vural şavaş bir kere hainin önde gideni...bu milleti beriki öteki diye bölen bir bölücü... kimi kime yediyorlar bakın hele. bir şey söylerken adam gibi düşünün öyle söyleyin. bu arada akp yi bitim kadar sevmem ama onların savunucusu da değilim... ama askeriye de sütten çıkmış ak kaşık değil...sonuçta ergenekon gibi bir dev var ve askeriye her taşın altından çıkıyor.

Emniyet teşkilatı bu kardeşim. İlker Başbuğ'un tabiriyle;

Boru mu ?

Neden rahatsız oldular ki ?

Sapanla mı mücadele edeceklerdi !

nesli tükenmeyen lerden vural savaş :hadiordan bırak bu işleri balık tutmaya git emekliliğinin tadını çıkar.:p

Contract Killer kardeşim Hangi ülke polisinin roketatarı olur?
Onu geçtim hadi bi ihtimal havanı ne edecekler bi açıklarmısın havan poliste ne arar?

Contract Killer kardeşim Hangi ülke polisinin roketatarı olur?
Onu geçtim hadi bi ihtimal havanı ne edecekler bi açıklarmısın havan poliste ne arar?

Polis teşkilatının böyle techizatlarla donatılmasından neden rahatsız oluyorsunuz ki ? Sanki adamlar oyun mu oynacaklar ? Kafalarına göre oraya buraya roket mi atacaklar ?

Polise şu ana kadar güvendiniz de şimdi mi tehlikeli oldu yani ?

Militarist Polist Devleti kurmak niyetinde olan Akp , Bunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor .
:thumbdown:

Sokakta İşçi , Memur coplayan Polisler , pkk'lılara gelince Muz alıp dağıtıyorlar .
:thumbdown:

Polis teşkilatının böyle techizatlarla donatılmasından neden rahatsız oluyorsunuz ki ? Sanki adamlar oyun mu oynacaklar ? Kafalarına göre oraya buraya roket mi atacaklar ?

Polise şu ana kadar güvendiniz de şimdi mi tehlikeli oldu yani ?
Rahatsız oluyorum çünkü güven sorunum var bu arada sorumun cevabını istesem.
Polisin elinde neden havan olur?
Rahatsız oluyorum çünkü oturma eylemi yapana saldıran dükkan molotoflayı izleyen polis teşkilatı imajı hala gözümde.
Buarada sahi polis havanı ve anti tank silahlarını ne yapacak?
Ekmek çalanlara 40' roket mi sallayacak?
Mantıklı açıklaması ne anti tankı silahlarının havanların?

Olası bir tek açıklamalardan aklındakini yazı ver.

Rahatsız oluyorum çünkü güven sorunum var bu arada sorumun cevabını istesem.
Polisin elinde neden havan olur?
Rahatsız oluyorum çünkü oturma eylemi yapana saldıran dükkan molotoflayı izleyen polis teşkilatı imajı hala gözümde.
Buarada sahi polis havanı ve anti tank silahlarını ne yapacak?
Ekmek çalanlara 40' roket mi sallayacak?
Mantıklı açıklaması ne anti tankı silahlarının havanların?

Olası bir tek açıklamalardan aklındakini yazı ver.

Okumakla anlamak arasındaki farkı bize gösterdiğin için teşekkür ederim DarthErim.

Askerde bu silahlar var da bütün olaylarda kullanıyor mu yani:durdurun

Polisin selahiyetindeki hangi olaylarda havan kullanılır?
Şehir içinde düşün bir. Havanı nasıl kullanırsın şehir içinde.
Havan topu nedir sanırım sen bilmiyorsun bir araştır.
Bence Contract Killer sen bir olayı anlamaya çalış.
Polis teşkilatı ne için var.

Bak fark ettiysen 12.7 uçasavarı sormadım Havan Topunu soruyorum.
Saldırıya yönelik yada ağır zırhlı araçlara yönelik olanları soruyorum.
Polisin hangi olayda tanksavara ihtiyacı oldu b güne kadar?
Ne zaman zırhlı araç yoketme ihtiyacı olur polisin?

Polisin selahiyetindeki hangi olaylarda havan kullanılır?
Şehir içinde düşün bir. Havanı nasıl kullanırsın şehir içinde.
Havan topu nedir sanırım sen bilmiyorsun bir araştır.
Bence Contract Killer sen bir olayı anlamaya çalış.
Polis teşkilatı ne için var.

Bak fark ettiysen 12.7 uçasavarı sormadım Havan Topunu soruyorum.
Saldırıya yönelik yada ağır zırhlı araçlara yönelik olanları soruyorum.
Polisin hangi olayda tanksavara ihtiyacı oldu b güne kadar?
Ne zaman zırhlı araç yoketme ihtiyacı olur polisin?

Bu silahları (kendi yetki alanı içinde) kullanmayacaklarını sen de biliyorsun. Bir silah illa kullanılmak için alınmaz. Ordu içinde bile 10 yıl kullanılmayan silahlar müsadere edilmektedir.

Ayrıca şu da var, askerde bu silahlardan binlerce var. Öyle bir gün gelse, asker polisle çatışsa, polis askere bu silahlarla mı karşı koyacak, güldürmeyin adamı yaa :)

Yazının vermek istediği asıl mesaj ise zaten 'askerle polisin çatışma ihtimaline karşı 'f' tipi örgütlenmenin askere karşı silahlandırıldığı' imajını yaratmaktır.

Oysa ki bu durumu yani polislerin silahlandırılması konusunu milletin gözüne sokup halkı ve orduyu polise karşı kışkırtan Vural Savaş'ın ta kendisi.

Ordumuz sınırlarımızı korumaya yetmiyor mu ?
Yetmiyorsa Polis teşkilatımı yetecek.

Hiç sanmıyorun.Sorun iktidarın arkasımı kurtarması sorunudur,
ABD ortadoğudan istediğini aldı, enerji kaynaklarının güvenliği
için bir şekilde Pkaka terör örgütünün çökertilmesi yada tasfiye sdilmesi
gerekmektedir.Bunun birinci ayağı Açılım idi bu kurulması düşünülen
yeşil orduda ikinci ayak, tabi bu ayak hükümete bağlı olduğu için
Pkakanın tasviyesi ile kahraman ilan edilecekler buda Hükümete
artı puan olarak yansıyacak...Diyecekler ki Tsk nın yapamadığını biz yaptık.
Bu benim düşüncemdir.Bir şey biliyorda yazıyor değilim.Sadece
memleketim manzaralarından bunu çıkartıyorum.

''rejimin teminatı polistir'' demişti haşmetbaab...e ordu ne yapcak o zaman?
cevap basit....aşağılanacak, hor görülecek, pasifize edilecek ve silinip gidecek...hani dedi ya biri:''LAĞVEDİLMELİ''diye...

DÜĞMEYE BASILDI yani....

NOT:GERÇİ 4 TEMMUZ 2003 TE BASILMIŞTI DÜĞMEYE AMA...E CANIM BU ORDU DA 2000 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP....KOLAY OLMUYOR YOK ETMEK...AŞAĞILAYA AŞAĞILAYA...HAZMEDE HAZMEDE....HAZMETTİRE HAZMETTİRE...

HADİ HAYIRLI İŞLER....

(DAHA ÖNCE DE YAZDIM YİNE YAZIYORUM....BU ORDU MİLLETE KANININ SON DAMLASINA KADAR SAHİP ÇIKTI, TARİH BOYUNCA....PEKİİİİİ ŞİMDİ ÜZERİNE GELİNEN...SABIRLARI ZORLANAN ORDUMUZA BİZ VATANDAŞ OLARAK SAHİP ÇIKIYOR MUYUZ ACABA?SAĞDUYULU, MİLLETİNİ, ULUSUNU SEVEN GERÇEK TÜRKLER KENDİ KENDİNE SORSUN BAKALIM....)

polis ağır silahla hırsız kovalar artık, fuhuş sektörüne roket, yolsuzluk sektörüne havan, desenize gaz dönemi bitecek.

Okumakla anlamak arasındaki farkı bize gösterdiğin için teşekkür ederim DarthErim.

Askerde bu silahlar var da bütün olaylarda kullanıyor mu yani:durdurun
Batıda askerlik yaptım bu silahlar yoktu....haberin olsun...ama doğuda askerlik yapan ve bilfiil operasyona çıkan arkadaşlarımdan duyduğum ise an babaları varmış...ok?

Geri