F.Bahce 2-1 Eskişehir [TSL Tek BaşLık]

HeLLSPoRT

нα¢кнєℓℓ ѕρσя ѕσяυмℓυѕυ
Reaction score
0

Terbiye haftası

sevinc-semih-carlos2.jpg

Turkcell Süper Lig'de 26. hafta maçında Fenerbahçemiz Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.

Terbiye haftası
Bekle Aslan terbiye etmeye geliyoruz! Turkcell Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz sahasında ağırladığı Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın gollerini 60. dakikada Deivid De Souza ve 87. dakikada Daniel Güiza kaydederken Eskişehirspor'un tek golü 90+1. dakikada Batuhan'dan geldi.

GÖKHAN VE JOSİCO

Teknik direktörümüz Luis Aragones sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle taktikte değişikliğe gidreken klasik 4-4-2 formatında Fenerbahçemiz'i sahaya sürdü. Kaptanımız Alex sakatlığı sebebiyle forma giyemezken defansın bel kemiği Lugano ve orta sahada her geçen gün eski formuna kavuşan Emre Belözoğlu cezaları nedeniyle takımdaki yerlerini alamadılar. Aragones kalede her zamanki gibi Volkan Demirel'e görev verdi. Bu karşılaşma öncesi oynayıp oynamayacağı belli olmayan sağ bekte hem Fenerbahçemiz'de hem de A Milli Takım'ın değişmez ismi Gökhan Gönül sahadaki yerini aldı. Lugano'nun yerine Önder Turacı forma giyerken Edu ile birlikte defans göbeğini oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu yerine Josico'yu monte eden Aragones İspanyol oyuncuyu defansif anlamda kullandı. Sağ kanatta Deivid sol kanatta Uğur Boral oynarken forvet hattı Semih ve Güiza ikilisinden oluştu.

İYİ BAŞLADIK

Karşılaşmanın ilk dakikalarına Fenerbahçemiz maça hızlı başlarken Gökhan Gönül ile etkili oldu. Josico sağ kanatta Gökhan Gönül'ün boşa kaçtığını görür görmez pasını verdi. Gökhan sağ çaprazdan yaptığı sert şut auta çıktı. Mücadelenin 10. dakikasında orta sahada hazırlık pasları yapan Fenerbahçemiz de yine Joısico Eskişehir ceza yayının önünde kendisine boş pozisyon yaratan Deivid'i gördü. Brezilyalı futbolcumuz sağ ayağıyla yaptığı uzaktan sert şut az farkla üstten auta çıktı.

BU GOLLER KAÇMAZ

Yapmayın çocuklar aratmayın bize bu pozisyonları! Karşılaşmanın 18. dakikasında önde yakalanan Eskişehirspor defansının arkasına sarkan Semih topla buluşur buluşmaz İspanyol forvetimiz Daniel Güiza'ya pasını verdi. Çok müsait pozisyonda olan Güiza ağır kalıp Eskişehirli defans oyuncusu El Saka'yı çalımlamak isterken topu kaybetti ve Fenerbahçemiz karşılaşmanın ilk önemli gol pozisyonundan yararlanamamış oldu. Eskişehir defansını öne çıkmasında dolayı Fenerbahçemiz gol fırsatlarını yakalamaya başladı fakat bir türlü skor tabelasını değiştiremedi. Bu kez Uğur Boral'la inaılmaz bir gol kaçırdık. Karşılaşmanın 22. dakikasında topla buluşan Deivid defansın arkasına sarkan Uğur Boral'ı gördü. Topla buluşan Uğur ceza sahası dışına kadar çıkan Ivesa'yı da çalım atarak sadece önünde bomboş kale kaldı. Boral topa o kadar yavaş vurdu ki solundan gelen Eskişehirli Koray topa müdahale ederek pozisyonu önledi.

ROLLER DEĞİŞTİ

Takımımız Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ve taraftarlarımız önünde oynamasına rağmen bir deplasman takımı gibi oyunu geride karşıladı. Eskişehirspor'da defans bloğu orta sahaya yakın oynamasında ötürü Fenerbahçemiz oyun kurmakta çok zorlandı fakat Eskişehirspor'un kalabalık hücum etmesinden ötürü kaptırdıkları toplardan sonra Fenerbahçemiz kontra ataklarla çok etkili oldu. Ani geliştirdiğimiz hücum girişimlerinde Daniel Güiza ve Uğur Boral ile çok önemli gol pozisyonlarından ilk yarıda faydalanamadı.

EDU SAKATLANDI YASİN ÇİZGİDEN ÇIKARTTI

İlk yarının bitimine saniyeler kala Youla ile girdiği ikili mücadeleye girip sakatlanan Edu acilen hastaneye kaldırıldı. İkinci yarıya Aragones mecburi bir oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı. Edu'yu oyundan alan Aragones yerine Yasin Çakmak'ı sürdü. Maça daha ısınmadan ikinci yarıda formayı kapan Yasin yaptığı kritik müdahaleyle kalemizde görebileceğimiz olası bir golü önledi. Eskişehirspor'dan Batuhan'ıun yaptığı kafa vuruşu kalecimiz Volkan'ı da geçerken son anda Yasin araya girip çizgi üzerinden topu çeldi.

ARAGONES HAMLELERİ

Karşılaşmanın 55. dakikasında Luis Aragones defans ve hücum arasındaki organizasyonu bir türlü sağlayamayan Josico'yu oyundan alıp yerine Deniz Barış'ı oyuna aldı. 58. dakikada son oyuncu değişikliğini devre arasında Ankaragücü'nden gelen Gökhan Emre Ciksin'i günün formsuz ismi olan uğur Boral yerine sahaya sürdü.

HELAL OLSUN SANA DEİVİD DE SOUZA

İkinci yarıda oyunu daha çok Eskişlehir yarı sahasına yıkan Fenerbahçemiz'in golü Aslan avcısı Deivid De Souza'dan geldi. Mücadelenin 60. dakikasında sol kanattan hızlı geliştirdiğimiz akında Roberto Carlos topu Eskişehir ceza sahasında bekleyen Deivid'e gönderdi. Devid topun gelişne yaptığı şık vuruşla topu Eskişehir ağlarına gönderdi. 1-0

YİNE ÇOK KAÇIRDIK

Skor avantajını eline geçirdikten sonra geri çekilip çok adamla Eskişehirspor'un saldırmasını bekleyen Fenerbahçemiz, kazandığı toplarla hücuma hızlı çıkarak birçok gol pozisyonu yakalıdı. Roberto Carlos, Deivid ve Güiza'yla geliştirdiğimiz ataklarda son vuruşlardaki etkisizlikten dolayı skoru arttıramadık.

BAY GOL GERİ DÖNDÜ GÜİZAAA

İşte Güiza bu! Karşılaşmanın 87. dakikasında son haftalarda gitgide form grafiği artan Daniel Güiza durumu 2-0'a taşıdı. Semih'in arapasında topla buluşan İspanyol yıldızımız kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Güiza, Ivesa'nın yanından yaptığı plase vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından şutunda, top yandan auta çıktı.
22. dakikada Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Orta sahada Deivid'in savunmanın arkasına attığı topta, ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Ivesa'dan önce meşin yuvarlağa müdahale ederek kaleciyi çalımlayan Uğur'un ceza yayı üzerinde boş kaleye göndermek istediği meşin yuvarlağa son anda ayak koyan Koray, topu kornere attı.
23. dakikada Roberto Carlos'un ceza alanının hemen dışından sert şutunda, kaleci Ivesa üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda önemli bir gol pozisyonu olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.
Kaynak: Fenerbahce.com​

Zor Kazanılmış bir maç oldu.Haftaya GaLatasarayı Yenelim Yeter.

saoL Hüso Konu yoktu. . .
Nereye Yazacağımı ßLemedim. . . :goz:
Güiza Gerçekten Geri Döndü ßen haLa iddia Ediorum. . .
Fenerßahçe $ampiyon oLacak. . .

Çok ii Baş Ettik ama malubiyet aldık.Eyw.

ben fenerin sanmıyorum gs yi haftaya yeneceğine yenemicek görürsünüz bir fenerli olaraktan 1 hafta önceden konuşuyorum gs bu fenerin halinle evire çevire yener..

ben fenerin sanmıyorum gs yi haftaya yeneceğine yenemicek görürsünüz bir fenerli olaraktan 1 hafta önceden konuşuyorum gs bu fenerin halinle evire çevire yener..

aman be hocam bak gör o senin iyi sandığın asLan cimbom antep önünde nasıL kediye dönüşecek yine..
tarihin en formsuz derbiLerinden biri oLacak haftaya..

Fenerbahçe Galatasary maçlarında gavur gibi oynuyo.Ayrıca bu maçta 4 eksik vardı.Samiyendeki maçta böyle oynayacaklarını sanmıyorum.Heleki puan kaybına tahammül olmadığı haftalara girilirken.Gerçi galatasarayda aynı durumda.Bence fenerbahçe ve galatasaray birbirlerini yenmekten çok rakiplerin puan kaybetmesini beklesin;)

Geri