admiral
New member
- Reaction score
- 0
HSYK tarafından özel yetkisi kaldırılarak Küçükçekmece Başasavcı Vekilliği’ne atanan Şike Savcısı Mehmet Berk, Radikal’e konuştu.
Savcı Berk, görev değişikliği için kendisinin başvurduğunu söyledi. Berk, giderayak, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmaması gerektiğini savunurken; Şike, Hanefi Avcı, Balyoz ve Emin Arslan operasyonlarındaki uygulamalarının arkasında durdu. Berk, Gülen Cemaati’nin Şike Davası ile FB’ye ele geçirmek istediği iddiasına ilişkin, “Bunu duyunca üç gün boyunca güldüm” dedi. Berk, kendisine yönelik cemaatçi iddiasına ilişkin de, “Eşim geliyor eve, diyor ki ‘Mehmet ne zaman cemaatçi oldun, benim niye haberim yok?’ Bu kadar kolay mı insanlara yafta atmak? Ben torbacı adam alıyorum, adam diyor ki, bu cemaat operasyonu. Fuhuştan adam alıyorum, affedersin kadın satıyor, diyor ki cemaat operasyonu. Bunu dediği zaman iş bitiyor” dedi.
Bu kararı bekliyor muydunuz?
Bekliyordum.
Tenzili rütbe midir?
Tenzili rütbe niye olsun, başsavcı vekili olduk. Özel yetkili olup olmamak bakımından mı bakıyorsunuz?
Evet
Oradakiler savcı, diğerleri değil diyemeyiz, görevlerimiz farklı. Kamuoyunda ses getiren bazı dosyalara bakınca bunun yansıması oluyor belki ama öyle dememek lazım. Bayrak yarışı. Dört yıl oldu zaten. Yorucu, yıpratıcı bir süre.
Acaba Şike Davası ile ilgisi var mı?
Bilemiyorum. Bu hususlarda pek bizim bilgimiz olmaz. Sadece dört yıllık süremiz doldu. Artık yorulduk da gerçekten. Hırpalandık. İtibarlı bir görev. Neyle alakası var yok, bilemem. İnsanlar yorum yapabilir.
Bir hüzün söz konusu değil anladığım kadarıyla.
Canım, niye hayal kırıklığı olsun. Buradan doğuya gitmiyoruz. Onurumuzla çalıştık, onurumuzla gidiyoruz.
Şike Davası ihtimali sadece benim aklıma gelmemiştir herhalde...
O halde şunu da söyleyeyim: Bir yıl oldu Şike süreci. Allah aşkına, basında, kamuoyunda, kahve ortamında geyik dediğimiz o kadar çok şey yazıldı çizildi, bunlar doğru kabul edilip üzerinde yorumlar yapıldı ki, artık bir şey diyemiyorum. Bu süreçte yüzlerce haber çıktı. Haberlerin yüzde 90’ı yalan haberlerdi. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Varlığı iddia edilen bir çatışmanın unsuru olarak kabul edildi bu dava.
Ben ilk duyduğumda güldüm bak, gülmekten bir tuhaf oldum. Affedersin, adi bir suç. Onunla ilgili verilere nasıl ulaştığımızı anlatmışız. Çeteyi takip ederken bulduğumuz şeyler. Onu bile getirdiler, nereye bağladılar? Ele geçiriyormuşuz da... Ya üç gün güldüm ben.
Cemaatin FB’yi ele geçirmek istediği...
Biz de bunları yapıyormuşuz da... Ne bileyim İsmail bey, yorum yapmak istemiyorum. Kahvede söylediğin laf iki dakika sonra haber oluyor.
Talebinizin sebebi neydi? Sıkıldığınız için mi, Şike’den ötürü mü?
Şike’den ötürü hiç yıprandığımızı düşünmedim. Benim için de zor bir süreçti. Kendim Fenerbahçeliyim. Çayını içtiğim, yemeklerini yediğim insanlar hakkında işlem yapmak zorunda kaldım. Bunun üzüntüsü ayrı ama elinize bir iş geldiğinde gereğini yapmak ayrı. Yıprandığımı düşünmedim ama dört yıllık süre itibariyle artık yeterli. Biliyorsunuz adliyelerin kapatılması gündemde...