Fırında Kabaklı Omlet

pLayßoy

Altın Üye
Katılım
21 Kas 2007
Mesajlar
4,488
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
H.U.A'dan
Fırında Kabaklı Omlet

Malzemeler
1 tane fırın:D
6-7 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı mercanköşk
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı teeyağı
Tuz



Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.
Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin. teflon tavanız yoksa vay halinize:D
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
Üzerine mervanköşk(ilk kez duydum):D , kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Her sırada çok az tuz serpin.
Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.



hadi afiyet olsun
 
:goz:ben et yemekleri ustasıyım .ama sebzeyi hiçbirşeye değişmem. arkadaşlar hep kaloriden bahsediyor bence sağlam zeytin yağlı tarifin varsa onlardan yaz. Birazdan kabaklı omlet deniyecem
 
Geri
Üst