fıkra deil başıma gelen bir olay umarım beğenirsiniz. beğenirseniz devamı gelecek

yashiroo53

New member
Reaction score
0
başlıkta da belirttiğim gibi fıkra değil kendi yaşadığım bir olay umarım beğenirsiniz..
hoşunuza giderse devamı gelecek.. (fıkra da var)

--------------------------------------------------------------------
ben sakarya üniversitesinde okuyan RİZELİ birisiyim.
ünv. ye ilk başladığımda evde kalmak istediğim için kendime birkaç arkadaş bulup eve çıktık.
aralarında tek karadenizli benim.
diğreleri istanbul afyon ve izmir den.
neyse ben de rizeden geldiğim için şivem tam olarak karadeniz şivesi.
bu da bizimkilerin çok hoşuna gidiyo ama dediler ki
- seni en kısa zamanda normal şive ile yani istanbul şivesi ile konuştururuz biz.
ben bişe demedim..
neyse bir kaç hafta sonra ramazan ayı geldi..
biz de komşuları çağıralım dedik.. hem tanışıp hem de malum öğrenci evi bayağı ses yaptığımız
için bir de özür gibi bişy olur dedik ve çağırdık..
geldiler oturduk yemek yedik..
yemekten sonra sofrada muhabbet ediyoruz..
derken komşulardan birisi tutup bize söylemesin mi
- siz hepiniz karadenizlimisiniz.....!

hiç bişi anlamadim bunun neresi komik yani alınma ma saçma biraz gerçekten merak etttim açıklarmısın burda ne anlamam gerekiyodu?

leke900' Alıntı:
hiç bişi anlamadim bunun neresi komik yani alınma ma saçma biraz gerçekten merak etttim açıklarmısın burda ne anlamam gerekiyodu?
arkadaşlar beni istanbul şivesi ile konuşturacaklardı ben onları laz yaptım demek istiyor

Arkadaşın evinde 1 hafta misafir kalın, ne demek istediğini anlarsınız

walla şahsen ben devamınıda duymak isterim... yanlız senden bi ricam olcak devamını yazarsan başlığıda değiştir. burda koptum yaw....

kusura bakmayın arkadaşlar bir süre giremedim nete cevap veremedim.
ya buradaki espri "saintt" nin de belirttiği ve genelde karadenizlilerin anlayacağı gibi onlar beni değil ben onların şivesini değiştirdim..
şu anda ise ev tam bi karadeniz evine dönmüş durumda..
"cabartay" ın dediği gibi bizim evde bir hafta kalın anlarsınız....

ßu konu daha öncede verilmişti. ve başlıkda buna yakın bişeydi. Bütün karadenizlilerin basından aynı olaymı geçti ?

Geri