Ezik olmak ne demektir?

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Merhaba
Zaman zaman kulağıma takılan İnsanların ağzından başka birileriyle ilgili .ezik abi o çocuk ya", "bırak eziği allasen", "ıyy ezik herif" sıfatlandırmaları duyuyorum.
Nedir bu ezik insan tarifi yada kastettikleri..
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim..

Ezik aslında zayıf karakterli insanlara denir, zayıf karakterden kastım ise özgüveni olmayanlar daha çok. Ama bu nasıl olduysa çarpıtılmış küçük düşürmek için kullanılıyo karşı taraftaki insanı

İstenilen olmadıgında başarılı olunamadıgında ve beklentilere cevap verilemedigi durumlarda, genellikle muhatabın kendinde gördügü eksiklik sebebiyle karşı tarafa mahcubiyet hissetmesi/hissetirilmesi durumlarıyla tezahür eden insansı bir durumdur..:smile:

ben cok zayıf bır karaktere sahibimdir ama eziklik bence kullanılmasını bıldın mı cok iyi birşeydir :) olayı sımdı dıyıceksınız bır anlam cıkaramadım veya bılerek yapıyorsun aslında haklı olabılırsınız :)

ben cok zayıf bır karaktere sahibimdir ama eziklik bence kullanılmasını bıldın mı cok iyi birşeydir :) olayı sımdı dıyıceksınız bır anlam cıkaramadım veya bılerek yapıyorsun aslında haklı olabılırsınız :)

sen çok yanlış gelmişsin :001_smile:

Geri