admiral
New member
- Reaction score
- 0
Zorlu bir maratona Galatasaray derbisiyle başlayacaklarını söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Kazananın sahadan mutlu şekilde ayrılacağı bir maç olmasını diliyorum” dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan, Galatasaray derbisi öncesi dostluk mesajı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen başarılı hoca, “Önceliğimiz tebrik ve teselli etmek olmalı. Yüzyılı aşkın mazileri bulunan iki takım ezeli rakip, ebedi dosttur” dedi. Zorlu bir maratona başlayacaklarını ifade eden Kocaman, “Hem bizim adımıza hem de rakip takım adına zorlu bir yarış başlıyor. 27 günde 7 maç oynayacağız. Bu maratona Galatasaray derbisi ile başlıyoruz. Kazananın sahadan mutlu bir şekilde ayrıldığı bir maç olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü, ligin favorilerinden biri olmaları ve transfer politakalarıyla ilgili soruya, “Aslında transferde işin ekonomi boyutu da söz konusu. Nitelik ve nicelik olarak transferde öne çıkabiliriz, bunun yanı sıra ekonomik olarak bunun hangi aşamalardan geçtiği önemli. Önümüzdeki birkaç sene daha sadece iki takımın domino ettiği bir lig olmayacaktır. Diğer kulüplerimiz de farkı kapatmak için çalışıyorlar” yanıtını verdi.
‘Skor ne olursa olsun’
Kocaman, “Derbinin dostluk için milat olup olmayacağı sorusu üzerine, “Bunu içimizde özümsemeliyiz. Ben gidip Fatih hocayı tebrik ederim, o da eder. Yenen, yenileni teselli eder. Maç bittiği anda skor ne olursa olsun direkt Fatih hocanın yanına gideceğim. Ancak bizim yaptıklarımız görüntüde kalıyor. Kamuoyuna yansıması olmuyor. Çünkü bu bizim yapımızda var. Bu gerilimi futbol bitirecek demek biraz hayalcilik. ‘Hadi yapalım’ demek için yapmak olayları geriyor. Sorunları derinleştiriyor. Umut belirtisi görünmüyor” sözlerini sarfetti.