-eXtra XP 2009 Lite Edition-

canerx

New member
Reaction score
0
lkyos45f3rt44a309rhr.png

Öncelikle Windows XP SP3 MSDN CD’sinden Modifiye Edilmiştir.Şubat 2009’a Kadarki Tüm Güncellemeleri İçerir.Sistemin Stabilliği İçin Gerekli Hız ve Performans Ayarları Yapılmıştır.Görsellik Açısındanda Ekstra Görsellik İçerir.Kısa Sürede Kurulur.İçerisinde 100’den Fazla Sata/Raid Sürücüleri Bulunur.

-Resimler-

5nbo6jevu0xlsrtgzmlb.jpg

yljz005ah4enoxpze95z.jpg

argb5t72sxhp64sdzivi.jpg

uzh6bad4of9if98a44x5.jpg

v7zvqtvl2gm1by0qn3r5.jpg

4lgzx3g00z5hmkng646u.jpg

h5rm0yyspp1e4pobkd.jpg

rjlsygc11lagkf0jm6gp.jpg

nyd070g9hkiud2b6g7cx.jpg

argfq71a102965hlsl2.jpg

ppfkayvwpl3mlwnhz0m8.jpg

0lr324cz2na4frhfnuw1.jpg

fxz9tp6qk3cuyywv3fxv.jpg

-Eklenenler-

jwnluimzhl4nbing5bp.gif

Sata/Raid Sürücüleri: Full Sata/Raid Desteği Eklenmiştir.Böylece Laptoplarda v.s Sata Sürücüsü Tanıtma Derdi Kalmayacaktır.

pe8q6l8j6c8at0882r9u.png

NR Update Pack 2.0.4a: Bu Paket ile eXtra XP’ye 26 Aralığa Kadarki Güncellemeler Entegre Edilmiştir.(Şubat Güncellemeleri Elle Entegre Edilmiştir.)

y464r7qkyuysnwfa0raa.png

Internet Explorer 7: Internet Explorer’ın En Güncel Sürümü Entegre Edilmiştir.Tüm Güncellemeleride Dahildir.

coc1pv6xqdvnogwhy0n.png

Windows Media Player 11: WMP’nin Güncel En Son Sürümüdür.Daha Stabil ve Hızlıdır.

ji4hx6e4miy3o7xewj.png

Ek Denetim Masası Eklentileri: Bu Paket Sayesinde Denetim Masasına 25 Adet Güncel Eklentiler Eklenmiştir.Bilgisayarınızın Özelliklerine Detaylı bakabilir veya optimize edebilirsiniz.

i1etjmindqzerfq1psl.png

Direct x 9.0c November 2008: Bu Eklenti Sayesinde DirectX En Son Sürümüne Güncellenmiştir.Böylece Oyunlarda DirectX Sıkıntısı Yaşamayacaksınız.

Sağ Tuş Eklentileri: Bu Eklenti Sayesinde Sağ Mouse Tuşuna Tıkladığınızda Ekstra Eklentiler Göreceksiniz.(Komut Penceresi Aç v.s)

Vista Doluluk Göstergesi:
Bu Eklenti Sayesinde XP’de Windows Vistadaki Gibi Sürücülerin Doluluğunu Görebileceksiniz.

-Çıkarılanlar-
Kod:
;# Ağ #
Comtrol Test Terminal Program
FrontPage Uzantıları
H323 MSP
Iletişim Araçları
MSN Explorer
Netmeeting
Netware Ağları için Istemci
P2P [Peer-to-Peer]
Vektör Grafik Yorumlama (VML)
Windows Anında Mesajlaşma [Messenger]
;# Çoklu Ortam #
Eski CDPlayer ve Ses Kaydedicisi
MIDI ses desteği
Ortam Merkezi [Media Center]
Örnek Müzikler
Resimler ve Arkaplanlar
Ses Tanıma Desteği
Tablet PC
;# Diller #
Tüm Diller Çıkarıldı
;# Donanım Desteği #
Brother Aygıtları
Çoklu-port [Multi-port] Seri adaptörleri
;# Işletim Sistemi Seçenekleri #
.NET Framework
Arama Asistanı
Blaster/Nachi Silme Aracı
Dosya ve Ayar Aktarım Sihirbazı
DR Watson
El ile Kurulum ve Yükseltme
Güvenlik Merkezi
IExpress Sihirbazı
Masaüstü Temizlik Sihirbazı
MS XML 2.0
Out of Box Experience (OOBE)
Özel Karakter Düzenleyicisi
Sembolik Döküm Kaydetme Aracı (NTSD)
Tur
Yardım ve Destek
;# Servisler #
Basit TCP/IP Servisleri
Çıkarılabilir Depolama
Faks Servisleri
Gölge Bölüm Kopyalaması [Volume Shadow Copy]
Hata Raporu
Indeksleme Servisi
Network DDE
QoS RSVP
Servis Duyuru Protokolü
Servis Kalitesi (QoS)
Uzaktan Kayıt Defteri Kontrolü
;# Sürücüler #
Eş Zamanlı Olmayan Transfer Modu (ATM)
Ethernet (Yerel Ağ)
Görüntü Adaptörleri
Görüntü Adaptörleri (eski)
IBM PS/2 TrackPoint
IBM Thinkpad
ISDN
Kameralar ve Kayıt Cihazları
Modemler
SCSI/RAID
Ses Kontrolleri
Tarayıcılar
Taşınabilir Ses
Toshiba DVD çözümleme kartı
Wireless Ethernet (WLAN)
Yazıcılar
;# Uygulamalar #
Internet Oyunları
Karakter Eşleyicisi
NT Backup
Pinball
;# Klasörler #
DOCS
SUPPORT
VALUEADD

Hiçbir Klavye Desteği Çıkarılmamıştır.

-Linkler-
Kod:
http://rapidshare.com/files/199321940/eXtraXP_Lite.part1.rar
http://rapidshare.com/files/199345676/eXtraXP_Lite.part2.rar
http://rapidshare.com/files/199662450/eXtraXP_Lite.part3.rar

3giopqrscmn00s49x1q6.png

Boyut:297 MB (2x100 MB,1x97.3 MB)
mf59vae3p519ckoa5bh4.png

Kod:
Part 1: 4e5e6aff17eebb270722f894ec0f063a
Part 2: 69f88c4fff7afe9056e5590cca6c7267
Part 3: aefe5d77966bd32972c4f6754fe63de9
ISO Dosyası: ea56a0bcbe68062699e25ff93b65e3da

-Teşekkürler-
Bu Çalışmada Emeği Geçen PC-KophaT TeaM™’e,Altf4’e,baris_seven ve morning’e Teşekkürlerimizi Sunarız.

527t69rpn697kok4kgmz.png

S:XP’de Reklamlar Var?
C: Türkiye Şartlarında Emeğe Saygı Az Olduğu İçin Güvenlik Açısından Reklam Koyduk.

S:XP’yi İndirdim.Partlardan Çıkarırken Hata Veriyor?
C: Partlar Sağlamdır.Hepsine Kurtarma Kaydı Eklenmiştir.Hatalı Partları Baştan İndiriniz.MD5 Değerleri Verilmiştir.

S:XP’yi İndirdim Kurarken VIA Chipsette Sata Sürücü Eksik Diyor?
C:Bu Bizle Alakalı Bir Sorun Değildir.VIA Chipset Sürücülerini Entegre Ettiğimiz Halde Tanımama Sorunu Oluyor.Bunun İçin BIOS’tan Sata Desteğini Devre Dışı Bırakın.

S:eXtra XP Lite Kaç Dakikada Kurulur?
C:Bu Sisteminizin Hızına Göre Değişir.192 MB Ram’de 15 DK’da kuruldu.

S:eXtra XP’yi İndirdim.ISO Dosyası Çıktı.Nasıl CD’ye Aktarıcam?
C: Partlardan Çıkardığınızda ISOnun yanında ISO Dosyasını CD ye Aktarma Klasörü Var.Onun İçinde Resimli Anlatım Mevcuttur.O anlatıma Bakarak Aktarımı Yapın.(Not:Winrar Arşivi Şeklinde Görünür.Winrar ile çıkartmaya çalışmayın.)

Sık Sorulan Sorular Cevaplanmıştır Arkadaşlar.Yukarıdaki Metni Okuyunuz.
Yeniden Upload Etmek,İsmini Değiştirmek v.b Türdeki Şeyler Yasaktır.
Alıntı Serbesttir.(Ne Olduğunu Bilenlere.)

eLine sağLık kardeş

devam kardeş ;)

İyi iş ama anladığım kadarıyla kendi reklamını koymuşşun

Ama bu yasak.Ne olursa olsun yasak istersen 1bin ytlik program upla ...

kardeş 1. part bozuk 3 defa indirdim genede hata werdi acil banada lazımdı bir baksan 1. part a

Partlarda Sorun Yoktur.(Kendim Denedim.)
Arkadaşım Öyle XP'ler biliyorumki Her Tarafı Sırf Reklam Koyulmuş.Reklam Koymasa Adam Onca Emeği Belki Başkası Tarafından Çalınacak.(Burda Çok Gördüm ve Başka Forumlardada.)
Türkiye'de Emeğe Saygı Denen Bişey Olsa Zaten Koyulmaz.Birde Bu Zaten Yasal Değilki :)

dostum senide yoruoz ama cd ye cektim dosyayı format atarken kur dosyalarından bazılarını kopyalamadı o yüzden de bilgisayar kuruldugnda hatalar werior su linkler bi yenilensede bastan indrsek

Arkadaşım Eğer Nero ile Yüksek Hızda Çektiysen(veya CD Çekme Programınla.)O Zaman Sorun Vardır.Düşük Hızda Çizik Olmayan Sağlam Bir CD'ye veya DVD'ye Yazdırın.Partlar Test Edilmiş.MD5 Değerleri var Ordan Kontrol et.Partlar Sağlam ;)

Arkadaşım sana birkaç soru yöneltmek istiyorum ona göre indircem

192 Mb ram ile böyle bir işletim sistemini 15 dk da kuruyosun ve ram dan sadece 100 mb yiyo ama beni GHz seninki kadar yüksek deil 1.7 sorum şu bu ram dan yeme oraNını arttırırmı arttırmazmı (1 Gb ram var kasıcağı için deil ama GHz hızı düşük olduğu için ram den yeme oranının arttığını düşünüyorum bu düşüncem doğrumu deilmi)

birde partlar gerçekten çalışıyormu çalışmıyormu ona göre indircem eğer çalışıyor dersin ve çalışmazsa işiteceğin azar burdan bizim köye yol olur ona göre :)

bide bende Xp Sp3 black edition gibi bişey var içinden herşeyi çıkarılmış (yani kullanılmayan) ve ORJİNAL yani uptade yapa biliyorum (gerçi kurduğumdan beri yapmadı çok güncelmiş birkaç ay yapmicakmış güncelleme sanırım bu ay başlicak) bana bu güvenceyi veriyorsan indireceğim microsoft un sitesine girdiğimde sayfa görüntülenemiyo derse yine kulağını çınlatıcam ona göre :) cevabını bekliyorum

ayrıca böylesine muhteşem diye tabir ettiğimiz görsellikteki bir işletim sistemi nasıl olurda 3 part olur anlamıyorum ? bunuda açıklarsan sevinirim

şimdilik sorularım bunlar hepsine ayrı ayrı cevap istiyorum kolay gelsin...

Ben Cevaplayayım.
1-Ramden Yeme Oranı Aynı Olur.Artmaz.Tabi Ek Programlar Açarsanız Ram Kullanma Oranı Artacaktır.Yani O Konuda Sorununuz Olmasın.Ben 1 GB Ram'de Denedim Aksine Süper Hızlıydı.
2-Partlar Çalışmaktadır.Eğer Partlar Hata Verirse MD5 Değerleri Verilmiş Yukarıda.Ordan Kontrol Ediniz.Eğer Sorun Yaşarsanız Bozuk Partı Baştan İndiriniz.Güncelleme Konusunda Derdiniz Olmasın.İstediğiniz Gibi Güncelleyebilirsiniz ama Görselliği Bozabilecek Güncellemeler de var.Bu Yüzden Güncelleme Yapmamanızı Öneriyorum.
3-Adı Üzerinde Sistem Lite Bir Çok Bileşen Çıkarılmış.3 Part Olması Gayet Normal.Görsellik Paketi Entegre Edilerek Hazırlanmış.Yani Normal Bir Durum.

Saygılarımla..

kevin8686:partlardan Çıkarınca Hata Vermiyor Bende.Kesinlikle Arıza Yok.Eğer Hata Verirse Arızalı Partı İndirin.

MoG_92™;4128736' Alıntı:
Ben Cevaplayayım.
1-Ramden Yeme Oranı Aynı Olur.Artmaz.Tabi Ek Programlar Açarsanız Ram Kullanma Oranı Artacaktır.Yani O Konuda Sorununuz Olmasın.Ben 1 GB Ram'de Denedim Aksine Süper Hızlıydı.
2-Partlar Çalışmaktadır.Eğer Partlar Hata Verirse MD5 Değerleri Verilmiş Yukarıda.Ordan Kontrol Ediniz.Eğer Sorun Yaşarsanız Bozuk Partı Baştan İndiriniz.Güncelleme Konusunda Derdiniz Olmasın.İstediğiniz Gibi Güncelleyebilirsiniz ama Görselliği Bozabilecek Güncellemeler de var.Bu Yüzden Güncelleme Yapmamanızı Öneriyorum.
3-Adı Üzerinde Sistem Lite Bir Çok Bileşen Çıkarılmış.3 Part Olması Gayet Normal.Görsellik Paketi Entegre Edilerek Hazırlanmış.Yani Normal Bir Durum.

Saygılarımla..

kevin8686:partlardan Çıkarınca Hata Vermiyor Bende.Kesinlikle Arıza Yok.Eğer Hata Verirse Arızalı Partı İndirin.

çok teşekkürler arkadaşım inş. vaktim olursa indireceğim saol

teşekkürler güzel paylaşım ama bi sorum olucak indirme linklerini kontrol edermisiniz eğer sağlamsa benim rapidde sorun var error veriyor acaba rapidsiz indirebileceğim bi link verebilirmisiniz :(

Geri