Explorer.Exe Hatası Yardım !

mesutwolf

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar vista 64 bit kullanıcısıyım daha onceleri bu sorun yoktu fakat bir kac aydır video klip olan klasorlere girdigimde bazılarında explorer.exe hatası bilgisayar bir sorunla karsılastı hata gonderim raporu filan cıkıyor tıkladıgımda klasoru kapatıyor bilgisayar sapıtıyor defalarca format attım hddyi sildim yeniden xp kurdum yine aynı vista kurdum yine aynı resim verecektim fakat her zaman olmuyo bu zaman zaman yapıyor.Birde media playerde mp3 veya film uzun sureli acıkken ya da internette radyoyu uzun sure dinlerken takılı kalıyor 2 snlik bi kısım surekli bozuk plak gibi calıp duruyor sesi kapatıyorum kapanmıyor durduramıyorumda ancak hoparloru kapatırsam susuyor yeniden baslatmaya kalkıncada oturum acılma sesi calınıyor explorer.exe hatası veriyor lütfen bana yardım edin inşallah bir anlayan vardir:vur

sorunun birçok sebebi olabilir biosa virüs bulaşmış olabilir , anakart veya işlemciden kaynaklanabilir , media dosyalarının bazıları hasarlı veya virüslü olabilir hangi dosyalarda yaptığına dikkat et , en büyük ihtimal media playerden olabilir media playeri hep aynı kaynaktan yüklüyosan yüklediğin kaynağı değiştir mümkünse eski bi sürümünü yükle ve dene çünkü her yazılımın yüksek sürümü makinayı daha çok kasar , çok zayıf bi ihtimal explorerden olabilir onunda kaynağını değiştirip değişik bi sürümünü yükle

Valla dostum bilemiyorum makine daha 1 senelik yeni sayılır nasıl oluyo böle cözemedim bilen birisine göstericez artık muhtemelen donanımla ilgili hdd de sorun olabilir.

sorunun hem xp hem de vista da yaşadığını yazmışsın.
xp veya vista yüklediğin zaman media playeri farklı kaynaklardan kuruyorsundur sanırım bu nedenle sorunun programsal olmadığını düşünüyorum. hata sadece media dosyalarında olmuyor değil mi. vista da oturum açarken explorer.exe hatası verebiliyor bu bazen virüs kaynaklaı bazende pc'nin anormal kapatılma durumlarına bağlı olabiliyor. aslına bakarsan böyle test etmeden denemeden kesin bir sonuca varılmaz fakat senin test etmen gerekenler
1. windows updatelerini yap sonra güncel ve kaliteli bir antivirüs programı ile virüs taraması yap.
2. hdd test programları var chip veya shiftdelete sitelerinde de bulabilirsin.
3. media dosyalarında bu sorunla karşılaşıyorsan mediaplayer dışında bir uygulama kullanarak test edebilirsin.
4. işletim sistemi kurarken yüklediğin uygulamalara dikkat et çakışıyor olablirler. bunların dışında donanım sürücülerinin güncelliğini kontrol et.
profesyonel yardım alarak daha sağlıklı çözüm bulabilirsin.

1-combofix
2-dracula
3-norman
bu 3 ant. programını sırasıyla çalıştır.. ve daha sonra format at inş. sorunun düzelir .

sorunun hem xp hem de vista da yaşadığını yazmışsın.
xp veya vista yüklediğin zaman media playeri farklı kaynaklardan kuruyorsundur sanırım bu nedenle sorunun programsal olmadığını düşünüyorum. hata sadece media dosyalarında olmuyor değil mi. vista da oturum açarken explorer.exe hatası verebiliyor bu bazen virüs kaynaklaı bazende pc'nin anormal kapatılma durumlarına bağlı olabiliyor. aslına bakarsan böyle test etmeden denemeden kesin bir sonuca varılmaz fakat senin test etmen gerekenler
1. windows updatelerini yap sonra güncel ve kaliteli bir antivirüs programı ile virüs taraması yap.
2. hdd test programları var chip veya shiftdelete sitelerinde de bulabilirsin.
3. media dosyalarında bu sorunla karşılaşıyorsan mediaplayer dışında bir uygulama kullanarak test edebilirsin.
4. işletim sistemi kurarken yüklediğin uygulamalara dikkat et çakışıyor olablirler. bunların dışında donanım sürücülerinin güncelliğini kontrol et.
profesyonel yardım alarak daha sağlıklı çözüm bulabilirsin.

Hocam mp son surum kullanıyorum zaten her seferinde xp ise microsofttan vista ise zaten icinde oluyor kuruyorum.Kasperle taradım bişi cıkmadı ses kartında mı sorun hard diskte mi yoksa islemci mi ısınıyor yoksa arkadasın dedigi gibi anakart yada biosta virus mu var cözemedim cok sinir bozucu bi durum dediklerinizi yapayım bakalım nolacak zaten windowsum surekli guncel hic bi zaman guncellemesini yapmadan calıstırmam driverlerimde öyle zaten driverlerimin kendi cdleri var.

Bana HDD Test programı verebilir misiniz bulamadım forumda yok sanırım.

HDD Normal hatta gayet saglıklı calısıyor islemci sıcaklıgıda normal ekran ama sorun hala devam ediyor viruste cıkmadı kafayı yicem.

Geri