Explorer.Exe Hatası Yardım !

mesutwolf

New member
Reaction score
0
Dostlar merhaba konuyu yanlıs yere mi actım bilmiyorum ama yanlıssa affola... Şimdi sorunum şu xp kuruluydu makinemde ve surekli kapanıslarda explorer.exe hatası diye 1 uyarı cıkıyordu ve bilgisayar kapanmıyordu tamam deyince kapanıyordu ancak bu birinci sorum yani bu explorer.exe hatası nedir ve neden kaynaklanıyor nette aradım pek tutarlı seyler göremedim.

ikinci olarak ise şu an vista kullanıyorum yaklasık 2-3 hafta oldu 64bit ultimate kurdum.Şimdi sorun şu medya player bazen kapanmıyor yada internetten medya playerle radyo dinlerken takılıyor taa ki acıp kapatana kadar düzelmiyor aynı şarkının 2 snlik kısmını tekrar edip duruyor ve görev yöneticisinden kapatınca bilgisayarın sesi komple gidiyor.Virus aldıgımı zannetmiyorum trend micro kullanırım ve herseyi yüklemem bunun nedeni nedir donanımsal mı yazılımsal birsey mi saygılar.

donanımsal bir sorun olabılır vistada karşılastıkların...

xpde karsılastıgın explorer hatasınıda söyle acıklııyım..

oncelikle explorer'ın tam acıklaması windows gezgini olusudur..internet explorerdan çagrısım yapsın internet gezginin windows gezgini olanı..

explorer.exe görev yöneticisinden kapandıgı zman masaüstünde arkaplanın ahrıcınde ve görevyonetıcısınden baska hıcbırsey kalmaz(eger calısan bır uygulama yoksa örn.mozilla wınamp ws.)

sımdık sorunun muhtemelen flash belleklerden cd'den yada internetten bulaşmıs bir wirustur..(donanımsal sorun olması gibi bi ihtimal görmemekteyim)

wistadaki sorunun uyum sorunu olabılır suruculerını guncellersen düzelebilir vistayı update edersende sorununu giderebilirsin...

vista kullanıyorsan sistemin windows 7 yide kaldırır demektir beta asamasındaki win7 'yi deneyebilirsin ben su anda kullanıyorum acıkcası xpdeki performas,ns we vistadakinden daha iyi bir görsellik mewcut.. donanım konusunda korkun olmasın xp driverlarını yada vista driverlarını tanımak giib süper bi huyu war.... :)

umarım az da olsa yardımcı olabılmısımdır... iyi forumlar..bişi olursa biz hep brdayız... :)

donanımsal bir sorun olabılır vistada karşılastıkların...

xpde karsılastıgın explorer hatasınıda söyle acıklııyım..

oncelikle explorer'ın tam acıklaması windows gezgini olusudur..internet explorerdan çagrısım yapsın internet gezginin windows gezgini olanı..

explorer.exe görev yöneticisinden kapandıgı zman masaüstünde arkaplanın ahrıcınde ve görevyonetıcısınden baska hıcbırsey kalmaz(eger calısan bır uygulama yoksa örn.mozilla wınamp ws.)

sımdık sorunun muhtemelen flash belleklerden cd'den yada internetten bulaşmıs bir wirustur..(donanımsal sorun olması gibi bi ihtimal görmemekteyim)

wistadaki sorunun uyum sorunu olabılır suruculerını guncellersen düzelebilir vistayı update edersende sorununu giderebilirsin...

vista kullanıyorsan sistemin windows 7 yide kaldırır demektir beta asamasındaki win7 'yi deneyebilirsin ben su anda kullanıyorum acıkcası xpdeki performas,ns we vistadakinden daha iyi bir görsellik mewcut.. donanım konusunda korkun olmasın xp driverlarını yada vista driverlarını tanımak giib süper bi huyu war.... :)

umarım az da olsa yardımcı olabılmısımdır... iyi forumlar..bişi olursa biz hep brdayız... :)

hocam sana soriim ben xp kullandım
vista kullandım
ama 7 den memun kalmadım
açıkları çok ve virüs programlarının yetmediği yerden trojan yedim
tekrar xp kurdum
problem bendedmi win 7 demi..

karısık yaa kişiye göre değişir yaptıgın şeylerle alakalı standart bir internet kullanıcısı isen bellı şeyler yaparsın msn forumlarda sitelerde dolanma haberler falan arada media olayına girer film müzk dinlersin yapılcak şeyler bellidir. senin tam olarak ne yaptıgını bilmeden a su yüzden olmustur diyemem ama virus bu vistayada bulasıyo xp ye bulasıyo demıyorum kendılerı viruslere bağışıklık kzandı kimse orj. hızını bılmıyo :D herkes viruslu kullanıyo sistemleri iyi hissetmiyor.. win7'de senın pc'ne bulasan virus muhtemelen vista ve xp kullandıgındada bulasıcaktır çünkü dosya sistemini xp'den resmen tekrar önümüze sunmuslar..işlemlerin yapılması falan büyük gelişmeler mevcut...

açıkları cok diyosun zaten beta :D yani ne kadar güvenli olursa o kadar güvenli virusle yuzyuze bı ınternet dunyasındayız asla güvende olamassın a bilgisayarımın açıgı yok diyemessın yukeldıgın her yazılımda acık olma ihtimali söz konusu....

bilmem yardım edebildimmi... :)

Acıklamaların için sagol kardesim.Bu Windows 7 yi nerden bulucaz aktivite v.s nasıl oluyo kurulumu filan bide oyunları oynayabilir miyim tanır mı acaba?

Geri