explorasi.exe

bahadir66

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar selam

Arkadaşlar bilgisayarımı açıtm zaman "C:\WINDOWS\explorasi.exe" geçerli Win32 uygulaması değil. diye bir hata veriyor. Ayrıca Başlat - çalıştırdan regedit yaptığımda "Kayıt defrei düzenleyicisi, yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmıştır" diye bir uyarı veriyor.

Bir çok yere baktım fakat bu sorunun çözümünü bulamadım. Aladığım karadı ile bilgisayar virüs kapmış. Virüs programı virüsü ya temizleyemedi yada temizlerken birtakım dosyalara zara verdi. Eğer biligisi olan arkadaşarımız bana bu konu hakkın da yardım edebilirse çok sevineceğim.

Herkesin ilgisine şimdiden teşekkür ederi.

bahadir66' Alıntı:
Arkadaşlar selam

Arkadaşlar bilgisayarımı açıtm zaman "C:\WINDOWS\explorasi.exe" geçerli Win32 uygulaması değil. diye bir hata veriyor. Ayrıca Başlat - çalıştırdan regedit yaptığımda "Kayıt defrei düzenleyicisi, yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmıştır" diye bir uyarı veriyor.

Bir çok yere baktım fakat bu sorunun çözümünü bulamadım. Aladığım karadı ile bilgisayar virüs kapmış. Virüs programı virüsü ya temizleyemedi yada temizlerken birtakım dosyalara zara verdi. Eğer biligisi olan arkadaşarımız bana bu konu hakkın da yardım edebilirse çok sevineceğim.

Herkesin ilgisine şimdiden teşekkür ederi.

aynı sorun benim pc dede olmuş ama ilgilenmeye zamanım olmadı ama tahminime göre HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\current verison\run bu yolu izleyerek pc'nin açılışda çalıştırdığı programları görebilirsin. İşine yararmı bilmem bi dene istersen...

kardeş o bir virüs ve girdiği anda kendisini kayıt defterine de kaydediyor ve otomatik başlatma komutu açıyor kendisine..Her windows açıldığında bu hatayı alırsın..regedit ayarlarından düzenlemen mümkün ama açamıyorsan orayı da bilemicem..Format görünüyo gelecekte..:)

güvenli kipte aç o dosyayı sil anacım sonra bide kapersky kur güncelle tarat her dosyayı temizle bişi bulursa sorun kalmaz..

Sorun giderildi.

Öncelikle tüm arkadaşlara göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolsyı teşekkür ederim.

Bu sorunu aşa bilmek için bir çok yöntem denedim fakat malesef başaramadım. Son çare olarak PC ye format atmayı düşündüğüm anda format seçenekleri arasında onarma seçeneği olduğunu gördüm ve bu seçenek sayesinde sorunu ortadan kaldıra bildim.

Tekrar herkese teşekkürler. :victory

Geri