Evrim teorisi ile ilgili yorumlarınız........

Silverday

Altın Üye
Reaction score
0
i118569_1883.jpg

evrim teorisine göre insanın neslinin maymundan geldiği iddia ediliyor

bazı bilim adamları bunu destekliyor bazıları ise yalanlıyor.

ben bi türlü işin içinden çıkamadım en iyisi yorumları buraya yazalım ( konu sabitlensin demiyorum :D)

yorumları bekliyorum...

bunlarda fikirlerinize yardımcı olur...

i118571_evrim.jpg

i118570_milliyet190306.gif

siLver Senmi Duyuyodun Maymun SesLeri :)

Geyik Mizah oLmustu Biri öLe demişti

:D :D :D

Yeri burası değil ayrıca daha önce pek çok başlık altında tartışıldı insanlar birbirlerini inciten konuşmalar yaptılar.Korkarım yine aynısı olacak.Ayrıca Mevlananın bahsettiği evrim değil tekamüldür.Ruhani bir gelişmeden bahseder.

bunun tartışması olduğunda biyoloji hocası ağlamıştı ama başlamıyım ben yine :)
deli damarım tutarsa yine banned mod olmayak bide :p

evrim teorisi iyi bir masal ve guzelce hazirlanmis buyuk bir yalandir...yillarca toplumlara ozelliklede islam toplumlarina empoze edilmis ve surekli gundemlerde tutulmustur...bizim yilar onceki ilkokul kitaplarinda bile o maymundan gelme resim tasviri vardi...

tamamen Kur'anin yaratilis gercegine karsi ortaya atilan bilimsel bir safsatadir...Kur'an ve İslam evrim teorisin tamamen red eder...avrupa dahil olmak uzere bir cok bilim adami bu teorinin gercek olmadigina ve curutuldugune kanaat getirmistir...ama nedense yine bu mesele gundemde..zannedersem son zamanda yapilan kampanyalarin bir devami olsa gerek...

Mevlana'na İslam aleminin sahsiyetlerindendir Kur'an in bakis acisinin disinda evrim konusunda fikir beyan edecegeni zannetmiyorum..orada asil neyi kastettigini arastirmakta fayda var...milliyet gibi bir gazetenin yazarinin ortaya koydugu bir makale ile bunu anlamak guc olsa gerek...

O'dur ki, sizi topraktan, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo) yarattı; sonra sizi bir bebek olarak çıkarmakta, sonra güçlü (erginlik) çağınıza erişmeniz, sonra da yaşlanmanız için size (belli bir ömür vermektedir). Sizden kiminin daha önce hayatına son verilmektedir; adı konulmuş bir ecele erişmeniz ve belki aklınızı kullanmanız için (Allah sizi böyle yaşatır). (Mümin Suresi, 67

Yukaridaki ayeti kerime insanin yaratilisi hakkinda net bilgi vermistir...Kur'ana şeksiz ve şuphesiz iman eden bir musluman olarak bu ayet bana en guzel delildir...

"De ki: "En kesin ve üstün delil, Allah'ındır..." (Enam Suresi-149)

her teldene tasındı ..

Silverday' Alıntı:
i118569_1883.jpg

evrim teorisine göre insanın neslinin maymundan geldiği iddia ediliyor

bazı bilim adamları bunu destekliyor bazıları ise yalanlıyor.

ben bi türlü işin içinden çıkamadım en iyisi yorumları buraya yazalım ( konu sabitlensin demiyorum :D)

yorumları bekliyorum...

bunlarda fikirlerinize yardımcı olur...

i118571_evrim.jpg

i118570_milliyet190306.gif

kardeş evrim "insan maymundan geldi" demez.evrimi anlatan hiç bir kitapta böyle bir bilgi yoktur.sadece iki türün atalarının aynı canlı olabileceği ithimalinden bahseder.

paderkaw98' Alıntı:
arkadaslar bu teorı sadece sacmalık ben bunlara sadece gulerım kım nederse desın 1mıloyn kanıt getırın gene ınanmam
"gerçek" diye bildiğin şeylerin aslında yalan olduğunu öğrenmekten korkuyor musun?

Silverday' Alıntı:
aman freemitnick

biyoloji hocasını ağlatan bize neler yaptırır

lem pişman oldum konuyu açtığıma
keshke açmasaydım.....
açmasaydın evet, arattırsaydın bu konu hakkında ne kadar şey yazıp çizilmiş görürdün...
ne kadar yorum yapılmış görürdün,
üstüne üstlük yorumlarınız demişsin kalkıp teori hakkındada bilgi vermişsin anlatıp savunma istiyor gibi bi halin var.. ben yorumumu yaptım, sana düşen sesini kesip diğer yorumları okumak YORUMA YORUM yapmak değil!!!!

haha tamam siz maymundan gelin... bu kadarmı özenilir maymunla kardeş olmaya bilmem ki..

hay ben bu evrim teorisini çıkartanın alalalal ya tartışmaya bile gerek yoq gereksiz bi konu bence :(:(

neden tartışıldığını anlamıyorum yani tıp biliminin nimetlerinden faydalanıp onu bilimden sayıyorsunuz ancak iş antropoloji arkeoloji ve paleontolojiye gelince yok biz istemezükçü oluyorsunuz arkadaşlar yani bilimsel açıdan kanıtlanmış gerçekler var buluntular değerlendirmeler,bu konuda yazılan 1000lerce kitap var dünyanın sayılı bilimadamlarına ait...
evet ben bir evrim teorisi destekçisiyim çünkü bunun bilimini okuyorum 3milyon yıl önce ilk insan türü olan austrolopithecus africanus'dur size austrolopithecus ve daha sonraki evrim türleriyle ilgili bilgilerimden bir özet geçeyim;

Austrolopithecus africansus:
-Beyin 400-650cm arasında ve kapasite küçük olmasına rağmen Pongidoe üyelerininkinden büyük. Homo cinsinden sonra en akıllı memelidir.
-Ağızda çinemeyi kolaylaştıran subkital erest denen çıkıntı vardır.Kafatası kaidesi üst kısımdan geniştir.
-Bazikronial fleksiyon günümüz( kafatası bombeleşmesi)kadar olmasada mevcuttur.
-Çeneler kuvvetli ,öne doğru çıkık dişler çok büyüktür.
-Kafatasında kas bağlantıları daha zatıftır.Modern insansı maymunlarda kasların bağlanması için karina iyi gelişmiştir

Örneklerin toplandığı noktlar Kenya Turkans-Toung-Stekontein-Mokoponsgat-Omo-Kromdraei-Swartkans

Homa habilis (becerikli adam)

Fosillerin etrafında bulunan kalıntılar bunların çakıl taşlarını yontup kullandığını gösterir.
-750-775 cm beyin kapasitesi Africansus’tan büyük.
-Kafatasını Premolarlar ve Molarlar Afircansustan küçük.
fosiller çin ve javada bulunmuştur

Austrolopithecus aferensis

-Beyin 380-450 cm küp.
-Mastoid çıkıntılar dahil olmak üzere bol miktarda hava boşluğu vardır. (kafatasında)
-Kafatası çok hafif bazal fileksiyon gösterir.
--Temporal, nuchal Cresteler iyi gelişmiştir.
-Nuchal düzlük daha yatay.
-Köpek dişleri üzerinde belirgin çıkıntılar vardır.
-Zygomatik kemikler daha küçük.
-Palatin kemik dar ve sığdır.
-Maksila dişleri yukarı doğru eğilimli.
-Medial kemikler laterale göre daha iri geniş.
-E ve ayak parmakları Dorsele doğru bombeli.
-Ayak parmakları uzun.

Homo erectus-Gelişmiş alet yapmış ekolojik ortama uyum sağlamış ateşide denetimli kullanan ve kuzeye geçen ilk tür olduğu görülür.
-Beyin hacmi 900cm küp civarındadır. Bu 500 cm küp yaşayan maymun ile 1350 cm küp insan beyni arasında ortalama bir değerdir.
-Uyluk kemiği insanın uyluk kemiği ile aynı yapıyı taşır.
-Beyin hacmiyle beraber alın ve kaş hacmide küçüktür. Bulunan bebek fosillerinde kaş kemeri öne çıkık alın geriye çekilmiştir. İnsan ve maymun bebeklerinde alın ileriye doğru çıkıktır.
-Çene kemiğinde bulunan 3 diş çok büyüktür.
-Burun insansı maymunlardaki gibi geniş ve basık çene kuvvetli alt çene biraz geriye çekik çene ucu çıkıntısı yok boyun kuvvetlidir. Diş ilkel ama dizilim günümüz insanınkine yakındır.
-Kafatası diş gibi özellikleri ayrı olan bu formun üye kemikleri hızlı gelişmiş ve modern insanınkine benzer.

KAYNAKLAR:
Profesör Doktor Roymando DART
Louis LEAKEY
Heacksel
Eugene DUBOİS
Profesör Doktor Davidson BLACK
Philip LEBERMEN
Edmun CRELİN

ayrıca bu isimlerin dışında bilgi almak isteyenler roger lewin modern insanın kökeni kitabına bakabilirler ha son birşey bazı aşırı dinci sitelerde lewinin tezini yalanladığına dair iddaalar tamamen hayal ürünüdür kendisi düşüncelerini günbegün geliştirmekte ve tezine yeni düşünceler katmaktadır...

bunlarlada tatmin olmazsanız sizlere pm yoluyla belli başlı hakemli bilimsel makale önerebilirim..

bu konuda şahsıma yazılacak hiçbir mesaja cevap vermeyeceğim tahmin edebiliorum çünkü neler yazılabileceğini amacım tartışmak deil kendi bildiklerimi savunmaktır saygılarımla...

nestor arkadaşım verdiğin bilgiler için gerçekten çok teşekkürler
ben EVRİM teorisini ne kadar desteklemesemde bunların faydalı bilgiler olduğunu inanıyorum
benim kendi düşümcem ( madem görüşlerimizi yazacağız)
maymunun da bir cinsi olmadığı gibi insanıda tek bir cins olarak tanımlamak mümkün değildir.
bu kalıtımsal olarak gelecek neslimize bir çok özelliklerimizi aktarıyoruz ve yine genlerimizle gelen özelliklerimiz bir birine karışıyor
bu güm globalleşen dünyada kimse safkan olduğunu iddaa edemez
insanlar arasında da türkler, almanlar vs. vs.
bunların dahi kendi başlarına belirgin özellikleri mevcuttur. öyle değilmi
bu araştırmalardada çıkan sonuç geçmişteki yaşamış inanların böyle ayrılıkları olduğu ve ya bir bölgede kaç değişik insan ırkkının yaşadığının göstergesidir.
Bu gün çevremize baktığımızda kimseyi küçümseme açısından demiyorum.
ufak tefek yapılı insanların beyin ağrlığı dediğin ağırlıkta olması mümkündür ve yine dişlek, büyük burunlu, büyük kulaklı insanlar olabilir.

Bir başka yanlışta evrim teorisinin kur an uymadığını söyleyerek başlamak islam değil hiç bir dinde yoturki...

insanın önceden kuyruğu vardıda şimdi düştümü hayır

insan değil evrim geçirdiği iddaa edilen hiç bir canlının ara formunun fosili bulunmadı ve yaşamıyor.

Belirli bir coğrafyada değişen iklim kurallarında ayakta kalanlar o zamanda bölgede hüküm sürmüşlerdir.

şimdi gelelim sadede en çok sevdiğim söz BİLİM ŞÜPHE ETMEKTİR

evrime ister inansın ister inanmasın;öğrenmekten korkmayan herkese teşekkür ediyorum.

güsel paylaşım eline sağlık...

bir alıntı:

bu aslında skolastiğin çöküşünden ve humanizm ve aydınlanma çağı olarak bilinen rönesans dan gelen bir savaştır. aslında din ilk çıkışından ortaçağa kadar hep bilimi destekleyen bir kurum olmuş, hatta ilk medeniyetlerde bilimin tek ilerleme kuvveti din olmuştur. ancak orta çağda skolastik felsefe
nedeni ile din artık bilimi ve her alanı yerinde saymaya mecbur etmiştir.
çünkü skolastik doğru bilginin tek kaynağı olduğunu ve bununda kutsal kitaplar olduğunu söylemiş. bu akım rönesansla çok dökülerek son bulmuş ve avrupa hızla gelişmiş.
oysa dünyanın en büyük humanistlerinin çıktığı bu coğrafyada skolastik 1. selimin hilafeti almasıyla din devletine dönüşmüş bir imparatorluğun 300 yılına mal olmuş. tabi osmanlı rönesansı hiç geçirmemiş, sadece meşrutiyet hareketleri ile kısmen yaklaşmış. ve biz şu anda rönesansın hala kalıntılarını yaşıyoruz. sanmayın ki ilk türkçe ezan muhabbeti eski birşeydir.

çünkü almanca incil yazıldığı zaman avrupada yüzlerce kişi sadece bu almanca incili okuduğu için öldürülmüştür.

harun yahyanın kitaplarına gelince , harun yahya değişimin yararlı olma olasılığını matematikçilerin çok küçük ihtimalleri sıfır olarak kabul etmesi
üzerine kuruludur. 1/10 üzeri 50 yazılan bir sayının matematiksel değeri sıfırdır. ancak harun yahya matematiğin soyut bir bilim olduğunu
da eklemiyor. çünkü matematikte o ihtimal sıfırdır . ama gerçek hayatta o ihtimal kendisidir. modern bilim de bu olasılığın olcağını kanıtlamıştır.

evrimin olmadığını söylemek bu nedenle çok cahilce bir davranıştır.
gerçekçi olmak her zaman daha yararlıdır. galile nin yaptığı gibi
söyledikleri yüzünden ölme ihtimali gerçek ne olursa olsun
gerçeği söylemeli "dünya yuvarlak değildir."

Geri