'Kavgacı ve hırçın'

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
'Kavgacı ve hırçın'
İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaların, Türkiye'nin Avrupalı olmadığını savunanlara bolca malzeme sağladığını yazdı. Gazete Erdoğan'ı, "kavgacı ve hırçın" olarak tanımladı.

The Guardian'ın Türkiye yanlısı yazılarıyla bilinen yazarı Simon Tisdall tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ne kadar uygun ya da hazır olduğuna ilişkin soru işaretlerinin zaten bir süredir canlandığı hatırlatılarak, bunun başlıca sorumlusunun da “kavgacı, hırçın" olarak tanımlanan Başbakan Erdoğan olduğu savunuldu.

Tisdall yazısında, "Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi 2002'de iktidara geldiklerinde, Batı'da ılımlı İslamcılar olarak algılandılar. Ancak Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili sınırlamaları kaldırma, zinayı suç sayma, alkol ve sigaraya uygulanan vergileri artırma girişimleri sadece içeride değil dışarıda da alarm zillerinin çalmasına neden oldu" ifadesini kullandı.

Yazıda, "Bu kaygılar Erdoğan kendisini iktidardan indirmeye yönelik darbe girişimleri olduğu iddiasıyla ordunun üzerine gittiğinde, cumhurbaşkanlığına kendi adamını getirdiğinde ve Türkiye'deki laik geleneğin temsilcileri olan yargı ve medyayla kavgaya tutuştuğunda yoğunlaştı. Şimdi de parlamentoda görüşülen reform önerileri, hakimlerin atama usullerini değiştirmeyi amaçlıyor. Bunların Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesi, anayasa krizini ve erken seçimi tetikleyebilir" denildi.

"Türkiye'nin 'gürültülü' politikaları"

Türkiye'nin İran ve Irak konusunda izlediği “gürültülü" politikaların da AB'deki Türkiye karşıtlarına malzeme sağladığı öne sürülen yazıda, “Erdoğan'ın İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili gürültülü muhalefeti, Kongre Dış İlişkiler Komisyonu'nun Ermeni soykırımını tanıma kararı nedeniyle Obama yönetimiyle girdiği gereksiz tartışma ve İsrail'e yönelik sert eleştirileri de, Türkiye'nin Avrupalı olmadığı ve hiçbir zaman da olamayacağını savunanlara malzeme sağladı. Anketlerin Erdoğan'ın gelecek seçimde çoğunluğunu korumakta zorlanacağını gösterdiği ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği umutlarının soluklaştığı bir dönemde, Erdoğan'ın bir hamle yapması gerekiyor. Kıbrıs sorununu bu yıl sonuna kadar çözmek üzere tek taraflı olarak atacağı bir adım, cesur bir başlangıç olurdu doğrusu. Hatta bunu gelecek ay Atina'ya yapacağı ziyarette bile açıklayabilir" denildi.

Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin üyeliği için ön koşul olarak görülen Kıbrıs sorununun pazar günkü seçimlerle birlikte yeniden ön plana çıktığını belirterek, “Eğer birçok uzmanın fikir birliğine vardığı gibi, Kıbrıs sorununu çözmek Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için ön koşul ise, Kıbrıslı Türk seçmen pazar günü yaptığı tercihle bu üyeliğin önünü tıkadı" diye yazdı.

GAZETEVATAN.COM

Benide Mecbur etsinler bende kavgacı ve hırçın olurum...
Dünyanın her tarafından Türkiye'ye saldırı var nasıl sakin olalım...

Benide Mecbur etsinler bende kavgacı ve hırçın olurum...
Dünyanın her tarafından Türkiye'ye saldırı var nasıl sakin olalım...

doğru israil bize saldırdığı için van minut gerilimi oldu dimi?

peki van minutu neden el beşir'e diyemediler?

filistinde ölenler insanda darfurda ölenler tavşan mı?

birine höt birine canım benim dersen herkes sana saldırır. ama bize saldıran yok. erdoğana saldıran var.

ermeni katliamıyla ilgili amerika'daki oylama öncesi yanlış bir karar çıkmasın diye uyarı yollayan erdoğan, karar yanlış çıkınca büyükelçiyi geri çekiyor, sonra böyle kararlar bizi ilgilendirmez diyor, amerika'ya gitmeden önce büyükelçiyi göreve gri eri yoluyor.

madem bizi ilgilendirmiyor ne den adamların parlamentosundan canlı yayın oylamayı izliyoruz, büyükelçimizi geri çekiyoruz.

yada bizi ilgilendiriyorsa neden tekrar geri yoluyoruz. bu acziyet değil midir?

van minut derken gösterdiğiniz kararklılık neden yok.

neden yabancı devlet adamları " türkiye elçiyi çekmişse telaşlanmayın,3-5 ay sonra nasıl olsa tekrar yollar" diye bizle dalga geçiyor?

ama siz aynı şekilde devam edin.

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

doğru israil bize saldırdığı için van minut gerilimi oldu dimi?

peki van minutu neden el beşir'e diyemediler?

filistinde ölenler insanda darfurda ölenler tavşan mı?

birine höt birine canım benim dersen herkes sana saldırır. ama bize saldıran yok. erdoğana saldıran var.

ermeni katliamıyla ilgili amerika'daki oylama öncesi yanlış bir karar çıkmasın diye uyarı yollayan erdoğan, karar yanlış çıkınca büyükelçiyi geri çekiyor, sonra böyle kararlar bizi ilgilendirmez diyor, amerika'ya gitmeden önce büyükelçiyi göreve gri eri yoluyor.

madem bizi ilgilendirmiyor ne den adamların parlamentosundan canlı yayın oylamayı izliyoruz, büyükelçimizi geri çekiyoruz.

yada bizi ilgilendiriyorsa neden tekrar geri yoluyoruz. bu acziyet değil midir?

van minut derken gösterdiğiniz kararklılık neden yok.

neden yabancı devlet adamları " türkiye elçiyi çekmişse telaşlanmayın,3-5 ay sonra nasıl olsa tekrar yollar" diye bizle dalga geçiyor?

ama siz aynı şekilde devam edin.

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

padişahım çok yaşa

Ordaki teneffüsü bilmiyorsun ki kesinlikle bilmiyorsun bende bilmiyorum ama az çok tahmin edebiliyorum o da az çok.
Bana muhalif olacaksın diye bu konuda seviyeni düşürmene gerek yok yani.
Erdoğan'ın kendi misyonu vardır.Herkes Ahmedinjad değil.

Ben sana birşey söyleyeyimmi adam orda nelerle uğraşıyor senin yaptığına bak inan onun yaşadığını yaşasaydın kendine densiz derdin.
Ben de Bahçeli'yi kötülerim yani bende insanım bende gıybet edebiliyorum iftira atabiliyorum kimsedende eksiğim yok bu konuda.
Aynı şekilde Baykal hakkında gıybet ve iftira edebilirim çok kolay yani.
Ama onların ordaki çektikleri medyanın gösterdiği asla ve asla gösterdiği değildir.Medya istediği insanı dinsiz istediğini dindar gösteriyor. (inşaAllah)
Bu durumda ben kime güveneceğim tek çare vicdanım.
Onun için bu zamanda o kadar herkese hemen güvenme.
3-5 lafınız var Erdoğan şehid mi demiş sayın mı demiş tam hatırlamıyorum Deniz feneri yolda mı kalmış bişi olmuş her neyse ağzınıızda dönüp dolaşıyor gerçi teferruatıını bilmiyorum tam manasıyla ama çok garip ve mantıksız izahlarınız var.

Siyaset olaylarınada çok girmek istemiyorum zamanında söyledim.
2011 de Erdoğan yine gelecek yine aynı ağzı yapacaksınız Allahu Alem onun için 10 yıl sizinle uğraşmaya değmez.

Ordaki teneffüsü bilmiyorsun ki kesinlikle bilmiyorsun bende bilmiyorum ama az çok tahmin edebiliyorum o da az çok.
Bana muhalif olacaksın diye bu konuda seviyeni düşürmene gerek yok yani.
Erdoğan'ın kendi misyonu vardır.Herkes Ahmedinjad değil.

Ben sana birşey söyleyeyimmi adam orda nelerle uğraşıyor senin yaptığına bak inan onun yaşadığını yaşasaydın kendine densiz derdin.
Ben de Bahçeli'yi kötülerim yani bende insanım bende gıybet edebiliyorum iftira atabiliyorum kimsedende eksiğim yok bu konuda.
Aynı şekilde Baykal hakkında gıybet ve iftira edebilirim çok kolay yani.
Ama onların ordaki çektikleri medyanın gösterdiği asla ve asla gösterdiği değildir.Medya istediği insanı dinsiz istediğini dindar gösteriyor. (inşaAllah)
Bu durumda ben kime güveneceğim tek çare vicdanım.
Onun için bu zamanda o kadar herkese hemen güvenme.
3-5 lafınız var Erdoğan şehid mi demiş sayın mı demiş tam hatırlamıyorum Deniz feneri yolda mı kalmış bişi olmuş her neyse ağzınıızda dönüp dolaşıyor gerçi teferruatıını bilmiyorum yam manasıyla ama çok garip ve mantıksız izahlarınız var.

Siyaset olaylarınada çok girmek istemiyorum zamanında söyledim.
2011 de Erdoğan yine gelecek yine aynı ağzı yapacaksınız Allahu Alem onun için 10 yıl sizinle uğraşmaya değmez.

ben kimseye iftira atmıyorum,seviyemi de düşürmüyorum. sana muhalif olmak gibi bir amacım yok. ben herkese ve her şeye muhalifim. ve kim iktidara gelirse gelsin muhalif olarak kalmaya devam edeceğim. onun içindir ki " ebedi muhalefet" yazar avatarımın altında.

yanlış olan varsa muhalefet ederim. doğrunun her zaman yanındayım. ama kendi doğrularımın değil. gerçekten doğru olanın yanındayım. onun içindir ki sen ve dünyanın çoğunluğu gibi " benim doğrum en doğrudur" mantığıyla olaylara yaklaşanlarla fazla anlaşamam. şüpheci ve analitik bir düşünce sistemini benimsiyorum.

herkesin yaptıkları ve söyledikleri ortada. eğer yazdıklarımda yanlış varsa şaaak diye yüzüme vur. yoksa kimseye iftira attığımı söyleme.

eğer bilmediğin şeyler varsa bunları içeren konular hakkında ahkam kesme.

madem siyasete girmek istemiyorsun bu bölümde işin ne.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. (türk atasözü)

ben kimseye iftira atmıyorum,seviyemi de düşürmüyorum.

Birilerinin oyununa gelmek aleyhinde konuşmak bir iftiradır bunu kavrayamamak vicdanen anlamak ama muhalif etmekte seviyeyi 7 kat yerin dibine sokar.

ben herkese ve her şeye muhalifim. ve kim iktidara gelirse gelsin muhalif olarak kalmaya devam edeceğim.

Bu cümle ile

doğrunun her zaman yanındayım.

Bu cümle birbirini tutmuyor çelişikili yani.Ayarsızlık var.

Ben söyleyeceğimi söyledim.
Dediğim gibi bizde başkasının arkasından kötü konuşmak ki bu gıybete girer dinende yeri bellidir.Bizde yaparız yani önemli değil ama hiçbir yararı olmayıp tersine zararı varsa bu kimseyi değil ahirette beni etkiler.
Bu yalan dünyaya muhalif olmuşsun sorarım Allah seni dünyayla düşman ol hepsinin karşsına muhalif ol diye mi yarattı?
Yoksa kendine kulluk etsin diye mi?
Eğriyi doğruyu bilsindi diye mi?
Gıybet etmek için mi yolladı seni?
Herşeye muhalifmiş yesinler muhalifini senin.Hiçbir yararı olmayan muhalifi kim ne yapsın.
Madem herkese muhalif olacaksın yakalamışken söyleyeyim Hz.İsa(as) siyaset aliminde hükmedecektir ya başbakan olursa ona da yapacakmısın sıkıysa yap hadi.
Vahiy ile yürüyen vahiy ile kalkan birine muhalif olanları daha önce gördün şimdide ebedi muhalefetini Hz.Mesih(as) a yapabilirmisin?
Geç bunları kimsenin umrunda değil şimdi 2011 de Ak parti gelecek 2016 da Erdoğan'ın saltanatı bitiyor Allahu Alem o zamana kadar oyunlara gelip gıybet ve haset mi edeceksin?
Ya tevbe etmeden vefat edersen?
Ya helallik almadan ecel gelirse?
Mesela insanlara takma isim takıyorsunuz(feto-saidi kurdi vs vs) ya bunların affı alınmazsa?
Bunlar sana son sözlerim olsun daha ne yazarsan yaz.
EyvaAllah.

size göre sizin yaptığınızdan başka herşey yanlıştır size göre sadece sizin görüşünüz olmalıdır uzlaşalım dersiniz fakat bu uzlaşma sadece kelime olarak kalır ve yine dediğiniz olsun istersiniz ülkede bir sorun çözülür veya çözümü için çabalanır bundan başka sorun yok muydu dersiniz iktidarın yaptığı herşey yanlıştır o yüzden siz muhalefete devam edersiniz iktidar ak derse kara, bir zaman sonra iktidar kara derse ak dersiniz yani maksadınız sadece ve sadece muhalefet yapmak sorun çıkarmaktır eski iktidarlar zamanında haftada bir zam yapılınca ses çıkarmazken bu iktidarda senelerce zamsız geçtikten sonra zam yapılmasına dayanamaz ortalığı yıkarsınız aslında haklısınız ses çıkartan oyun bozan sizsiniz televizyonlara çıkan grev yapan eylem yapan sizlersiniz şimdi darbe olsa biz yine koyun gibi otururuz sizin sesiniz çıkar bu böyle gelmiş böyle gider ve gidecek gibi görünüyor

Birilerinin oyununa gelmek aleyhinde konuşmak bir iftiradır bunu kavrayamamak vicdanen anlamak ama muhalif etmekte seviyeyi 7 kat yerin dibine sokar.

Bu cümle ile

Bu cümle birbirini tutmuyor çelişikili yani.Ayarsızlık var.

Ben söyleyeceğimi söyledim.
Dediğim gibi bizde başkasının arkasından kötü konuşmak ki bu gıybete girer dinende yeri bellidir.Bizde yaparız yani önemli değil ama hiçbir yararı olmayıp tersine zararı varsa bu kimseyi değil ahirette beni etkiler.
Bu yalan dünyaya muhalif olmuşsun sorarım Allah seni dünyayla düşman ol hepsinin karşsına muhalif ol diye mi yarattı?
Yoksa kendine kulluk etsin diye mi?
Eğriyi doğruyu bilsindi diye mi?
Gıybet etmek için mi yolladı seni?
Herşeye muhalifmiş yesinler muhalifini senin.Hiçbir yararı olmayan muhalifi kim ne yapsın.
Madem herkese muhalif olacaksın yakalamışken söyleyeyim Hz.İsa(as) siyaset aliminde hükmedecektir ya başbakan olursa ona da yapacakmısın sıkıysa yap hadi.
Vahiy ile yürüyen vahiy ile kalkan birine muhalif olanları daha önce gördün şimdide ebedi muhalefetini Hz.Mesih(as) a yapabilirmisin?
Geç bunları kimsenin umrunda değil şimdi 2011 de Ak parti gelecek 2016 da Erdoğan'ın saltanatı bitiyor Allahu Alem o zamana kadar oyunlara gelip gıybet ve haset mi edeceksin?
Ya tevbe etmeden vefat edersen?
Ya helallik almadan ecel gelirse?
Mesela insanlara takma isim takıyorsunuz(feto-saidi kurdi vs vs) ya bunların affı alınmazsa?
Bunlar sana son sözlerim olsun daha ne yazarsan yaz.
EyvaAllah.

benim dediklerimin hiç birinde yanlış ve çelişki yok. ama anlama kabiliyetiyle alaklı bişeyler var. doğrunun yanındayım, iktidara karşıyım diyorum. muhalifim diyorum. bu demek oluyo ki iktidara gelenler doğru olduğunu bilidği halde yanlışı yapmakta direnebilirler. bende muhalifliğimi gösteririm. yani doğruya da yanlışada alkış vurmam. padişahım çok yaşa demem.

hak yemekten falan bahsediyorsun. peki erdoğanj ve teknesindekiler o yedikleri kul haklarıyla o mahşerde nasıl hesap verecekler onu söyle bana. şimdi bi de bana deki onlarda kul hakkı yok, o zaman düşüp bayılacağım.

oğlunu bir işadamının parasıyla abd de okutan fakir bir siyasetçi şimdi milyon dolarlar milyar dolarlarla uğraşıyorsa ve bunu oğlunun düğününde takılan altınlarla yapıyorsa ve o fakir oğlan kendine gemicikler falan alıyorsa bir diğeri bir kaza sonucu bir kişini ölümüne sebep oluyor ve yerine başkasını geçirerek ceza almaktan ve isminin gazetele geçmesinden yırtıyorsa ... olay çok ama yazacvak zaman yok.

peki bu kul hakları nolcak???

ben birine isim takmışım. fetullaha feto demişim. sevmemişim. neftet etmişim. bu sadece benimle o insan arasındaki olay. peki yukarda örneklerini verdiklerim???

geçiniz efendiler geçiniz.

maymun gözünü açtı. siz açmayanlara anlatın. belki onlar inanır.

bide alakasız bişey sorayım ghost031' diye bir üye tanıyormusun.

Türkiye ye aciz pısırık lider yaraşmaz , sert dediğim dedik ve hırçın olacak , bir insan karsısındaki insanla ilgili önyargılarını ilk 4 sn de oluşturur, işte bizim liderimiz 4 sn de tırsıtacak , ecevit gibi eli kolu ayrı oynamayacak , baykal gibi ııı ıııı ıııı demeyecek , bahçeli gibi cırlamayacak ...
yerdeki Türk bayrağını almayı bilecek , yeri gelecek rest cekecek , cekip gidecek , yeri gelecek vicdansızlara catacak ....

Geri