Evlenme Yaşı

Madness

Banned
Reaction score
0
Ya arkadaşlar bu evlenme yaşı gittikçe artıyor.

Konunun tarihsel gelişimini inceleyelim diyorum :D

Evlilik ideal yaş tanımlamasına giriş

A. Kertme Dönemi:

T.Ö.(TVden önce) bilmem kaç yılında Anadolunun ücra bir vilayetinde Aşiret reisi Gıyasettin İSTER ve kadim batak ve okey arkadaşı Neettin KERTER adlı şahıslar kankalıklarını kuvvetlendirmek için birbirlerinin çocukları daha doğmadan onları kertme usülü ile kaderlerini birleştirmiş ve bunu tüm çevre eşrafına iletmişlerdir. Bu kertme işlemi toplum tarafından çok doğal karşılanmış ve artık bir çok kişi bunu ideal evlendirme yöntemi kabul ederek kertme usülünü benimsemişlerdir.

B. Sandalye Dönemi:

T.Ö. önce 1100 küsürlü yıllarda ise kertme usulünün belirgin birşey olmadığı ve evlendirmek için daha belirgin birşeyler gerektiği düşünülerek marangoz Hammur Abi tarafından Sandalye usülü geliştirilmiştir.
Buna göre "sandalyeye oturduğunda ayağı yere değiyorsa o dünyalı faninin evlenmesinde bir engel yoktur" denilerek bu kavram benimsenmiştir.

C. Aman gözü açılmasın Dönemi:

T.Ö den sonraki ilk yıllarda bu sandalyenin standardının olmadığı, türlü türlü sandalye olacağı gözönüne alınarak, eli iş gören , hamarat bayanlara ve bunun karşılığı olarak anası yaşlı bakıma muhtaç bayların çoğalmasıyla ve aman kızı tanıdık birine verelim ya da bu oğlan gönlünü bir cadaloza kaptırmasın mantığı ağır basınca, evlatlar ortaokulu bittirince hoppa evlenmeye mantığı ağır basmıştır.

Bunca süreçten sonra günümüze baktığımızda 20li yaşları geçmiş 30u aşmış şahısların hala evlilik konusunda çok kararsız olduğu ve "ne evliliği daha gencim" benzeri tabirleri kullandıkları görülüyor.

Bunca süreçten sonra günümüze baktığımızda 20li yaşları geçmiş 30u aşmış şahısların hala evlilik konusunda çok kararsız olduğu ve "ne evliliği daha gencim" benzeri tabirleri kullandıkları görülüyor.

Ne evliliği daha gencim diyipte 30 yasına kadar bekleyenleri hiç anlamıyorum,

29 yeterli bence :durdurun

M.S(Milattan Sonra) birinci yüzyılda Danışmentliler Evlenme Yaşını öğrenmek için bana bile danışmamışlardı ::)

yaş 22
yolun kaçta kaçı eder bilemem :D
ama daha çok gencim,evlenmem :D

Fıяτıηa;2626165' Alıntı:
Ne evliliği daha gencim diyipte 30 yasına kadar bekleyenleri hiç anlamıyorum,

29 yeterli bence :durdurun

Arkadasım ewlenmem ıcın isin i oturman lazım para kazanman lazın

eskıden iş e davulla zurnayla toplarmıs.Liseyi bitiren sırkette mdur olarak baslarmıs..Gelelım 2008 e

Basıt bır hesap 18 yasında unıversıyete gırdın 4 yıl ekle 22 yasındasın mecburen yuksek lısans yapacan 24 yasındasın askere gııtın 18 ay olmu sana 26 yasındasın hadı askerden gelır gelmez ballısın yada super torpılın var saglam bır fırmada ıse basladın ettı mı 27 oldun mu...Kendını toparlaman en az 1 yıl desek ew tuttun esyaları aldın oldun mu 28

sımdı soruyorum eskıden mı yasamak kolaydı sımdı mı

Geri