evlenecem ama prosedür ne ???

koko01

Banned
Reaction score
0
selam arkadaşlar..kısaca anlatim..
kız arkadaşım norveçli ... haftaya turkiyeye geliyo ve kısmetse evlenecez..
yalnız bi sorun var.. o da şu : ben daha önce evlenmedim ve napcamı bilmiyorum :saskin asıl daha büyük sorun ise , kız arkadaşım türkiyede evleneceği için sanırım tercüme yaptırması gereken belgeler varmış..(galiba norveççe olan evrak, ingilizce yada türkçeye çevrilecek)
soru şu :
1- bu çeviriyi burda türkiye de yapabilirmiyiz
2- yaparsak nerde yapaliriz(herhangi bir tercüme bürosumu yoksa konsolosluk bünyesinde çalışan bir büromu)
3-ücret hakkında bir bilgisi olan var mı ?(kız arkadaşım'a 500 euro gibi bişey sölemişler kendi ülkesinde)
umarım bilgili ve ilgili birileri vardır... teşk...

arkadaşım norveçce gerçekten zor bence sevgilin orda ingilizceye çevirtsin en iyisi odur Türkiye'de norveçce bilen birisini bulsan bile ne kadar çevirir o tartışılır çünkü çevirceğiniz kesin birçok özel terim içeriyodur sen eniyisi kendi ülkesinde ingilizceye çevirt ingilizceyi Türkçe yapmak en basiti bol şanslar...

evlenene kadar derdın cok gibi kardesım..
Allah mesut etsin şimdiden...

norvec dili konusan yeminli tercüman bulmak zorundasın yada arkadasların dediği gibi ilk önce ingilizceye sonra onuda Türkçeye cevirtmen lazım ki buna yeminli tercuman lazım resmi evrak olacagı için...ingilizce tercumanı kolay bulursun noterlerin anlasmalı oldukları tercumanlar mevcuttur..

1- Yaptırabilirsin elbette.Vize pasaport gibi iş takibi büroları vs vs gibi biryere gidersen seni yönlendiriler yeminli bir tercüme bürosuna
2- Yeminle Tercüme bürosunda yaptırman gerekir
3- Türkiyede daha ucuza mal olur

ahemen yanıtliyim

1- kız arkadaşının doğum belgesi ve medeni durum belgesi (evli olmadığına dair) norveçte ilgili makamlardan alınarak türkçeye tercüme edilmeli ve norveçteki Türkiye konsolosluğuna onaylatılmalı.
2- Konsoloslukta onaylanan belgeler Türkiyeye gelip Ankarada dış işleri bakanlığına onaylatılmalı ( tamamen vakit ve para kaybı bi iş ama nikah dairelerinden alıcağın yanıt bu.güzel memleketimin süper bürokrasisinin bir örneği daha)
3- kız arkadaşının türkçeye çevirilen ve hem konsolosluktan hem de dış işlerinden onaylanan belgelerinin yanına bir de pasaportunu ekliyorsun, sen de savcılıktan sabıka kaydı, vukuatlı nüfus cüzdanı örneği, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanıı yanına alıyosun.
4- belgeler bi kenarda dursun, hangi şehirdesin bilmiyorum ama önce nüfus müdürlüğüne gidip "dayı biz evlenicez, rapor,film almamız lazımmış bizez form ver" diyosunuz. size verilen formla birlikte verem savaş dispanserine gidip 10-15 YTLye hem senin hem de müstakbel eşinin akciğer filimlerini çektiriyosun. sonra bir devlet hastanesine gidip kan tahlili yaptırıyosunuz.8sizden istemeyebilirler ama mutlaka kan gurubu kartı tahlili yaptırıp kartını da alın)
5- tekrar nüfus müdürlüğüne gidip daha önce aldığınız tahlil formunu onaylı şekilde teslim ediyosunuz. bir kısmını size veriolar.
6-sizde kalan formlar ve tüm evraklarınızla birlikte nüfus dairesine gidip kayıt yaptırıyosunuz ve gün alıyosunuz.
hayırlısı olsun.

not: işlemlerin çoğu sabah erken saatte, 11:00'a kadar yapılıo hastane poliklinik ve nikah dairelerinde. o yüzden erken kalkıp gidin boşuna vakit kaybetmeyin.

ücretlere gelince. kız arkadaşının evraklarının tercümesini norveçte konsoloslukta yaptırırsanız çok daha ucuza gelir.nikah dairesine 50-70 YTL arası bişey veriyosun defter parası diye.onun dışında çok fazla bi masraf tutmuyo.kargo,ankaraya gidiş geliş vs. kısaca 500 euroya(senin söylediğin miktara) 2 defa evlenebilirsiniz.

ayrıca, evlendikten sonra eşin türk vatandaşlığına geçmek istese de istemese de emniyet yabancılar şube müdürlüğüne gidip "dayı biz evlendik ahanda" diye kayıt yaptırmanız ve eşine tezkere almanız gerekiyo. türk vatandaşlığına geçicekse başvurunuzu yapıp yıllık 500 ytl gibi bi vize parası veriyosunuz. sora 3 sene bekliosunuz.bu süre içinde ara sıra polis gelip kontrol ediyo gerçekten evli misiniz diye. 3 sene sonunda vatandaşlığa geçme hakkı kazanıyo.

aynı prosedürü acılı bi şekilde yaşadım ben 4 ay sürdü (ne yapmamız gerektiğini bilmediğimizden ve adam gibi yardım eden biri olmadığından) yoksa kısa sürede halledilebilirsiniz hepsini.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Allah kolaylık versin kardeşim ben bi bulgaristana gidicem 4 aydır uğraşıom hala kesin bi sonuç yok

sağolun arkadaşlar.. çok yardımcı oldunuz..
teşekkürler

ahemen yanıtliyim

1- kız arkadaşının doğum belgesi ve medeni durum belgesi (evli olmadığına dair) norveçte ilgili makamlardan alınarak türkçeye tercüme edilmeli ve norveçteki Türkiye konsolosluğuna onaylatılmalı.

illaki norveçtemi tercüme ettirmesi lazım :S
çünkü benim arkadaşımın adanada tercüme bürosu var ..o yüzden sordum (adanada yaşıyorum..)

geçmiş olsun diyelim evleniyomussun:):):)

aLLah mesut etsin dai
ama ne yapman gerektiğini biLmiorm. . .

darısı size... zaten bu perşembe geliyo.. işallah orda çeviri yaptırmıştır... o da bilmiyo ki :S

Hic bi fikrim yok : )
Hayirli olsun.....

Amin sagol kardes : )))

bu arada evlendikten ne kadar zaman sonra vize alınabiliyor? bilgisi olan var mı...
not:daha önce ingiltereye gittim ama norveç avrupa birliği üyesi olmadığı için bilmiyorum ....

illaki norveçtemi tercüme ettirmesi lazım :S
çünkü benim arkadaşımın adanada tercüme bürosu var ..o yüzden sordum (adanada yaşıyorum..)

bu arada evlendikten ne kadar zaman sonra vize alınabiliyor? bilgisi olan var mı...
not:daha önce ingiltereye gittim ama norveç avrupa birliği üyesi olmadığı için bilmiyorum ....

çeviriyi norveçte yaptırıp ordaki türk konsolosluğundan onay alması daha hızlı olur. yoksa burdan tercüme yaptırım tekrar oraya yollamanız gerekebilir evrakları.
evlendikten sonra hemen vize alabilirsin, bir sorun çıkarmazlar. hele daha önce ingiltereye vize alabildiysen anında verirler vizeyi.

Geri