Eve telefon hattı çekmek

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar yeni bir eve taşındık bina biraz eski yaklaşık 35-40 senelik bina şimdi sorun şu ki çok sık internet kullanan biri olarak nakil yaptırdım ama şu anki oturduğumuz evin telefon hattı malesef pert olmuş bina girişindeki telefon kutusu ile bizim daire arasında bağlantı kurulamıyor. :( telekomcularburaya elektrikcinin yeni hat çekmesi gerektiğini söyledi bu gün birkaç elektrikciye sordum sadece işcilik 50 tl acaklarını söylediler benimde şu ara okadar para verecek durumumn yok acaba bu işi en kısa ucuz< yoldan nasıl hallederim ???? :(
tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa seviniirm kaç gündür evde netim yok kafayı yiyecem bunu bile internet kaefden yazıyorum ... :( :(

bina girişindeki telefon kutusundan direk kabloyla bina dışından telefon kablosuyla çek daha sağlam ve ucuz tesisat olur :)

allah benimbelamı versinhemi intihar etmek istiyorum.... :( :( :(
bu gün kaçtane elektrikcidolaştım adamlar sadece işçilik 50 -60 TL istiyor...:(
benimde okadar para verecek durumumn yoktur allah kahretsin. en sonunda akşamüstü gittim biryerden 30 mt telefon kablosu aldım 10 tl ye gittimbiryerdens eyyar çalışan elektrşkcşi buldumeve götürdüm daha önce eve gelen telekomcular benimdairenin kablosunu ayırıp üstüne ismimi yazmışlar getirdiğim elektrikci o 2 kabloya benimaldığımkabloyu bağladıbinanın yüzünden aşşa sarkıttık adam bağladı bende evden gerekli bağlantıyı yaptım amaolmadı hala internetim yok :( üstelikbu kadar şeyi yapmakiçin gittim kredi kartından nakit avans çektim allah kahretsin hemi bizim paramız harampara mıkardeşim? niye hepböyle oluyor valla cinnet geçirecem...:(:(

Arkadaşım en ufak olumsuzlukta yapmayın böyle şeyler
Dünyanın bin bir türlü hali var
Senin büyüttüğün o sorun inan başkalarının sorunları yanında nokta bile olamaz
Ben senin sorunun yoktur demiyorum, sorunu olmayan insan yok denecek kadar azdır
Ama şu sorun ettiğin mesele çokta büyütülecek bir mesele değil

Yarın ararsın telekomdaki yetkiliyi gelip bakarlar

telekoma arıza kaydı bırak gelip baksınlar sorunun halolur

arkadaşlar cümleten gözümüz aydın olsun sonunda internetim geldi :) 1 saat önce felan pc de film izledim sonra kapattım elektronik devrelerimle uğraşayım dedim o sırada modemi açtım bütün ışıkları ful yandı .. ::D sonra pc yi açtım bağlandım nete :D çok mutluyum arkadaşlar allah hiç kismeyi internetsizlikle sınamasın ... :( ok kötü valla çıldıracaktım azdaha meğer bu internet bilgisayar benim için ne çok değerliymiş ....

kardeş gözün aydın öncelikle. çağımızın bağımlılık yapan modern buluşu bu internete bi bağlanınca kopamıyorsun :)

kardeş gözün aydın öncelikle. çağımızın bağımlılık yapan modern buluşu bu internete bi bağlanınca kopamıyorsun :)

aynen öyle valla meret acayip bağımlılık yapıyor ne yapim hocam ! içkim yok sigaram yok bir uğraşım meşkalem internetim var onuda çok görüyorlar bize... :( :(

bina girişindeki telefon kutusundan direk kabloyla bina dışından telefon kablosuyla çek daha sağlam ve ucuz tesisat olur :)

Sonra kış mevsiminde ttnet ile kardeş olursun ;)

Çektirdiğin kabloyu bina girişindeki ankastre kutusundan itibaren çektirdiğinden emin ol (Bantla falan ek bağlantı yapma ) ve kabloyu öyle dışarıdan getirim deme ilerde sana sıkıntı çıkarır emin ol Bina içinden sağlam bir şekilde kablo çektir...

ΜεтάĻïڪţ;1970099028' Alıntı:
Sonra kış mevsiminde ttnet ile kardeş olursun ;)

Çektirdiğin kabloyu bina girişindeki ankastre kutusundan itibaren çektirdiğinden emin ol (Bantla falan ek bağlantı yapma ) ve kabloyu öyle dışarıdan getirim deme ilerde sana sıkıntı çıkarır emin ol Bina içinden sağlam bir şekilde kablo çektir...

nasıl anlamadım nedemek istediğini ??????
evet kabloyu bina eski olduğu için evin yüznden aşşa sarkıttım daha sonra telekomcuların benim için ayırdığı 2 kabloya bant ile ek yaptı elektrikci bende o ek yerini telefon satralinin içine koydum etkilenmesin yağmurdan çamurdan diye ..
inşallah bişey olmaz.....

yok kardeş ek yaptığın yeri de korumaaltına almışsın oksitlenme felan da olmaz kolay kolay sıkıntı olursa da tesisat gözünün önünde müdahale edersin bir arıza durumunda eski ev tesisatlarında arıza oluşunca çom iş ve masraf çıkartıyor bir sürü e ek yeri yüzünden de veri kaybına neden oluyor böylesi bence en iyisi yine de tercih senin

yok kardeş ek yaptığın yeri de korumaaltına almışsın oksitlenme felan da olmaz kolay kolay sıkıntı olursa da tesisat gözünün önünde müdahale edersin bir arıza durumunda eski ev tesisatlarında arıza oluşunca çom iş ve masraf çıkartıyor bir sürü e ek yeri yüzünden de veri kaybına neden oluyor böylesi bence en iyisi yine de tercih senin

hımmm anladım hocam ...
ama benim olayımda öyle fazla ek yok sadece evin içinde tek bir yerde ek var hepsi bu birde işte binanın girişinde telefon santreline kabloyu bağladık onuda iyice izole ttik bende kutunun için soktum onu inşallah bişey olmaz.
aslında bana kalsa ben bu işi CAT -5 CAT-6 ile yapardım ama yeni ev taşıdık çok masraf ettm ondan dolayı gücüm yetmedi...

Bina dışarısından kablo çekmeni önermem. Bağlantı kopması, hız düşüklüğü sorunları yaşayabilirsin.. Bir kez bina içerisinden kendin uğraş güzelce çek temiz olsun...

ΜεтάĻïڪţ;1970099383' Alıntı:

Bina dışarısından kablo çekmeni önermem. Bağlantı kopması, hız düşüklüğü sorunları yaşayabilirsin.. Bir kez bina içerisinden kendin uğraş güzelce çek temiz olsun...

doğru diyorsun ama bna eski 35 -40 senelik eski bina neresinden nasıl kablo çekecen ?
aslında kafamdaki cat 5 yada cat 6 ile bu işi yapmak ama ne yaparsın hayat hayin işler ksat para yok ... :( :( :(

Geri