Ev-ağı erişilemez!!!

samweys

New member
Reaction score
0
Merhaba ağ kurulumunda hatala karşılaştım ama ne yaptıysam bir türlü kuramadım.Firewallı kapattım sonra diğer ağlar bağlansın diye yerel ağ ayarlarından açtım da ha sonra ev ve iş ağı kurdan kuruluma başladım ama kurulum bittikten sonra yeniden başlattım bilgisayarı sonra ağ bağlantılarıma girdiğimde hiçbir şekilde paylaşılan klasör oluşmamış ve çalışma grubuna girdiğimde bir süre bekledikten sonra Ev-ağı erişilemez.Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir.Erişim izninizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin.Bu çalışma grubu için sunucuların listesi kullanılamıyor.Hata mesajını alıyorum yardım eden olursa sevinirim...

ev ağını direk görmek için öncelikle ağındaki diğer bilgisayarın açık olması gerekmekte..

eğer açıksa ağ bağlantılarındaki adres satırına ulaşmak istediğin kişinin tam bilgisayar adını yazmalısın beşında iki slaç olacak şekilde

\\bilgisayarın tam adı

evt dediğin gibi yaptım ama yine sorun devam ediyor.

ağımdaki bilgisayarın çalışma gurubu ev ağı benim ise workgroup ama ağımdaki bilgisayarı görebiliyorum.

yani çalışma grubu ile alaksı yok yalnız yukarıdaki bilgisayarı aç antivirüsü devre dışı bırak bilgisayarımı sağ tıkla bilgisayar adı yazan yerden tam bilgisayar adını al ve herhangi bir dosyayı paylaşıma aç dene

Tmm onların hepsini yaptım ama yinede ne diğer bilgisayar nede bu bilgisayar birbirlerini göremiyor!!! hatta bilgisayarlardan biri paylaşıma açılamıyor zaten sorunda onda

Geri