Eurovision'da Bir Türk Daha

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
PEKÇOK GÖÇMENE EV SAHİPLİĞİ YAPAN İSVEÇ, EUROVİSİON YARIŞMASINA TÜRK KIZI SİBEL'İ GÖNDEREBİLİR. MAKEDONYALI TÜRK KIZI SİBEL REDZEP, 15 MART'TA YAPILACAK OLAN EUROVİSİON ELEMELERİ FİNALİNİN EN BÜYÜK FAVORİSİ OLARAK GÖSTERİLİYOR.

eurovision-da-bir-turk-daha_o.jpg

1987'de Makedonya'da doğan Sibel, Türk asıllı. Sibel, çocukken kalçasındaki problem yüzünden ameliyat ve tedavi olmak için ailesi ile Malmö'ye taşındı. Malmö, Makedon Türklerinin yoğunluklu yaşadığı bir şehir. 8 ay Malmö'de alçı ile yatakta geçiren Sibel, okula başlayana kadar en az 8 kere kalçasından ameliyat oldu. Bu sürecin ardından Sibel, tekerli sandalyede oturup el değnekleriyle yürümeye başladı. Kendi özel sitesinde o günlerini anlatan Sibel, 'Ailemin yanında büyümek yerine çocukluk günlerimi hastanelerde geçirdim. Diğer çocuklar gibi kreşe de gidemedim.' diyor. Bugünlerde kalçasından büyük problemleri olmasa da Sibel, eklemlerinin kasılmaması ve sertleşmemesi için sürekli hareket etmesi gerekiyor.

Sibel, Eurovision elemeleri finalinde Christian Antblad'in bestelediği 'That Is I'll Go' isimli parçayı seslendirecek. Daha önce 2004 ve 2005 yıllarında 'Idol' adlı yarışmaya katılan Sibel'e, 2005 Idol yarışmasında bestecisi Antblad, ona albüm çıkaracağı sözünü vermiş ve 2006 yazından beri albüm için birlikte çalışıyorlar. Idol yarışmalarından dolayı eğitimini yarım bırakan Sibel, 2006 yazından sonra lisenin müzik bölümünü bitirmek için Kristianstad şehrine gitti ve halen eğitimini devam ettiriyor.

Yarışma ve sonrası için düşüncelerini sitesinde ifade eden Sibel şöyle dedi: 'Her ne sonuç alınırsa alınsın, ben şu an kazanmış durumda hissediyorum kendimi. Yarışmalardan sonra ilk albümü çıkarıyorum. Hatta Türkçe bir albüm de Türkiye'de çıkarmayı düşünüyorum. Türkçe albüm çıkarmak istediğimden annem çok memnun, çünkü İngilizce şarkılarımdan hiçbir şey anlamıyor.'

Sibel'in 8 Mart'ta Eurovision'da söylediği şarkının müzik albümü çıktı. Finaller 15 Mart'ta ve İsveçli gazeteler Sibel'i en büyük favori olarak gösteriyorlar. (Gecce.com)

Hadi hayırlısı mor ve ötesı dıye bılıyordum ben ama...

kolay gelsin:) böyle şeyler duymak gurur verici, yurt dışında bir mertebeye ulaşmak hiçte kolay değil.
bu arada mor ve ötesinin eurovision şarkısını pek beğenmedim

Geri