İskender Paydaş, 90’ların pop müzik patlamasında da, 2000’lerin rock modasında da hep en ünlü şarkıcıların albümlerine prodüktör, aranjör, besteci olarak imza atmış popüler bir müzisyen. Teşvikiye’deki stüdyosuna bir pop star giriyor, bir rockstar çıkıyor. Ancak artık başkalarının albümlerine daha az zaman harcayıp, ertelediği kendi projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Nil Karaibrahimgil’in ve Atiye’nin yeni albümlerini tamamlayan Paydaş, önümüzdeki ay “İskender Paydaş Zamansız Şarkılar” albümü çıkarıyor.
• Ünlü müzisyenlerin albümlerini hazırlıyorsunuz. Bu arada bir de kendi albümünüzü hazırlamaya başladınız. İkisini bir arada yürütmek zor değil mi?Artık kendi projeme ağırlık vermeye başladım, yoksa bitiremeyeceğim. “İskender Paydaş Zamansız Şarkılar” albümümü mart sonunda bitireceğim. Bu projeyi daha önce sahnede hayata geçirdim, şimdi de albümleşiyor. Besteci, aranjör, prodüktör olarak albümde adımın geçtiği şarkılar var. Şebnem Ferah, Atiye, Mirkelam ve başka sürpriz isimler de olacak.
• Bir yandan da Dervişan Grubu’na albüm hazırlığı içindesiniz...
Sefa Ulaştır, Hami Barutçu, Uğur Dikmen ve Cem Karaca’dan oluşan Dervişan, 1979 yılında aşırı çalışmaktan ve yorgunluktan dolayı dağılıyor. Yıllar sonra bir araya geldik ve bin kişiye konser verdik. Ardından da albüm yapmaya karar verdik. Her Türk vatandaşının adam gibi barınmasını gönülden isterim. Benim Dervişan projesini büyütme teklifi yapmamın nedeni budur.
• Atiye’nin albümünü hazırladınız. Sizce Atiye nereye doğru gidiyor?
Yeni albümündeki beş şarkıda olacağım. Atiye’nin Eurovision için adı geçti. Bence şu an gitmemesi iyi oldu. Çünkü Eurovision’a giden, hatta birinci olan Sertab bile kariyerlerinde belli bir süre gerilediler. Eurovision’dan önce o kadar büyük bir tanıtım çalışması oluyor ki, insan lar 5-6 yılda sanatçıya göstereceği ilgiyi tüketiyorlar. Atiye şimdi gitseydi en az bir sene duraklardı. Oysa şu an çok iyi bir albümü çıkıyor. Atiye hiç seksapeli kullanmadı. Sağlam bir yol izleyip şarkılarını ve sahne şovunu sevdirdi.
• Mesela Rihanna sahnede seksi olmanın sınırlarını zorluyor. O da başarıya götüren bir yol değil mi?
Rihanna’yı iki tane çok iyi şarkısıyla tanıdık. Sonra bir numara yapamadı. Şarkıları tutmadığı için de orasını burasını açıyor.
• Türkiye’de de Rihanna gibi seksapelitesini öne çıkaran isimler var mı? Var ama anlık kazanıyorlar. Pop dünyasında seksapelitesiyle bir yere gelip kalıcı olan kimse yok. Var ama anlık kazanıyorlar. Pop dünyasında seksapelitesiyle bir yere gelip kalıcı olan kimse yok.
'NİL'İN YENİ ALBÜMÜNE 5 ŞARKI YAPTIK'
Nil Karaibrahimgil’in yeni albümünde ekip çalışması yaptıklarını söyleyen İskender Paydaş, “İlk kez Şebnem Ferah’ın albümünde benzerini denediğimiz bir yöntemi önerdim. ‘Ekip çalışması yapalım. Şarkı adayı olacak şeyleri beraber oluşturalım. Bilgisayarın başında klasik bir yöntemden başka bir yol deneyelim’ dedim. Böylece fazla gürültü olmuyor ve de kulağımızın alışkın olmadığı farklı müzik aletleri kullanabiliyoruz. Böyle 5 şarkı çıkardık” diyor.