Etik’et

harbikiz

New member
Reaction score
0
27 Nisan 2010

Başbakan talimat vermiş.

Kasaplara “ajan” gönderilmiş.
Et fiyatları kaç para?
Bi bakın bakiim denmiş.
*
007 mübarek.
*
Solda sıfır ahali, kaça 7…
Ona baktırıyor.
*
Bi ajan da ben gönderdim…
Meclis mönüsünü araklattım.
*
Etli türlü fırın 1 lira.
Çentik kebap 3 lira.
Güveçte köfte, patatesli 3 lira.
Fırın kebap, garnitürlü 3 lira.
Kuzu tandır, pilavlı 4 lira.
*
Soslu dilbalığı 4 lira.
Piliç but fırın 3 lira.
Hindi dolma 2 lira.
*
Spagetti bolonez 1 lira.
Pilav 50 kuruş.
Mevsim salata 50 kuruş.
Karışık turşu 50 kuruş.
Cacık 50 kuruş.
*
Havuç çorbası 50 kuruş.
Brokoli çorbası, 50 kuruş.
Tavuklu brokoli 1 lira.
Hanımağa sarma 1 lira.
Yoğurtlu semizotu 1 lira.
Kabak bayıldı 1 lira.
Patlıcan biber tava 1 lira.
Kısır 1 lira.
*
Peynir tabağı 1 lira.
(Tabak hariç.)
*
Tavuk söğüş, diyet, 250 kalori.
(Diyeceksiniz ki, niye fiyatını değil, kalorisini yazdın? Çünkü, TS 13001 Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları HACCP Yönetim Sistemi uygulanan Meclis Lokantası’nda, her fiyatın yanında, kalori de yazıyor. Erkek milletvekillerimiz için günde 2500-3000 kalori, kadın milletvekillerimiz için 1800-2000 kalori öneriliyor… Mide fesadı geçirmemek için, soda da tavsiye ediliyor, 50 kuruş.)
*
Ekmek kadayıfı 1 lira.
Bademli keşkül 1 lira.
Cevizli halka tatlısı 1 lira.
Armut komposto 50 kuruş.
*
Nar suyu 1 lira.
Üzüm suyu 1 lira.
Kuş sütü yok maalesef…
Şalgam var, 1 lira.
*
Köylü biftek 4 lira.
Bifteği 4 lira aslında…
Köylü bedava.

kaynak

he şu baykalında yediği yemekler değilmi? et fiyatlarında spekülatif artış olduğu tespit edilmiş yapay artışlar için adam müdehale ediyor meclis 1000 kişiyse türkiye 65 milyon nerenize batıyor ?
doğru ilaç ucuzladı rahatsız etmişti sizi...
krizde araba ucuzladı gene rahatsız etti
et ucuzlaması niye rahatsız etmesin....
yılmaz özdilin çıkmadığı lüx elit lokantalardaki fiyat listesinide buraya koymasını dileriz... Kazandıkları parasınında spekülatif olduğundan şüpheliyim ... Tayyip i karala parayı kap hiltondaki arazinin kesilen vergi cezalarının intikamını al burda dinden nem yapanlar bedava yayıncılığıunı yapıylar zaten ...
Harbi kız bize Orduda onbinlerce rütbelinin yemek yediği askeri gazinolardaki menüdeki fiyat larıda bir yayınlarsan hakkaniyet(!) duygumuz tam gelişsin yılmaz özdil bahsetmemişte...

haram zıkkım olsun ne diyim bu dünyanın üstü varsa altıda var ...........

O listedeki fiyatlar dışarıyla aynı olsa ne yazar 12 milyarın üstünde maaş alıyorlar dokunurmu asgari ücret 527 lira buğazlarından geçmesin benim verdiğim vergilerin payıda vardır orda eminim haram olsun kendi payımdan yedikleri yemek aldıkları maaş..

bi ilaçlar ucuzladı zaten gıdıpte onu soluyosun benzıne elektırıge dogalgaza yapılan zamları nıye solemıyosun senn cebınden cıkmıyomu bu paralar işssizlık oranlarını soyle peşkeş çekilen 3 kuruşa avrupalıya ona buna satılan yerleri söyle senn olan ne kaldıkı sularımızı bıle sattık(erikli vb..)borç olmuş 500 milyar dolar 7 sene önce 180 milyardı hatırlatayım. orduda zayıflatılıyo hadı kolay gelsın sunu unutmayın düşeni yerler ayagımız sendelıyo aman dıkkat!!!!

dünkü meclis oturumda chp pankart açılımını izlediniz mi. bilmem bi ucuz edebiyatta orda vardı. 2002 de ekmek 0,2 kuruş asgari ücret 184 tl 920 ekmek yapar 2010 da asgari ücretle 800 ekmek alınıyor 120 ekmek kayıp diyordu sayın milletvekili elinde özenle hazırlanmış pankartlarla.

ama 2002 deki ekmeğin gramajıyla şimdiki ekmeğin gramajını atlamış arkadaş. 2002 de 1 ekmekle bir kişi zor doyardı şimdi 1 ekmek 2 3 kişiye rahat yetiyor.

sayın Özdil den kaçmaz böyle şeyler ama işine gelmediği için görmezlikten gelmiştir mutlaka

bu ucuz politika ve edebiyat peşindeki karşısındaki aptal kolayca gaza gelen ne versem yersem yer diyen ama artık yanılan politikacılardan ve yazarlardan ne zaman kurtulucağız.

Sen trabzon ekmeğinden bahsediyorsun sanırım 2 3 kişinin doyduğu yazar bunlar böyle bol ucuz yiyorlar halk az pahalı yiyor demeye çalışmış sen sabit fikirli olduğun için gene farklı yerlere çekmişsin olayı

güzel yazmış Yılmaz Özdil .............

nedense iletilerim siliniyor ama ben cevap yazmaktan bıkmam. Orduvleri ve askeri tabldotlar piyasadan alışveriş eder ve kar amacı gütmedikleri için orada yemek fiyatları bir miktar ucuzdur ama asla TBMM ndeki kadar ucuz olamaz, çünkü: mecliste lokanta devlet ödeneği ile çalışır ve alış veriş yapar ve milletvekilleri sadece çok cüzi bir miktar para öderler.
Her fırsatta Mustafa kemal'in ordusuna bok atan ve avatarında Mustafa Kemal'in portresini kullanan dingabak öğrensin. liderleri gibi bir yerinden sallamasın.

ne olcak bu vatandaşın hali yaaaaaaaa....

Adam ne güzel eti pahalı bulmuş ve bir yolunu bulup düşürün diye talimat vermiş. Öncekilerden hangisi böyle birşey yaptı söyledi düşündü ben hiç hatırlamıyorum. Ama ne yaparsa yapsın mutlaka bir kulp takılacak karşı atak yapılacak.

Hadi meclis topu topu 1000 kişilik yemek versin. Sayın Özdil bir de ordu evlerini ve askeriyenin tatil kamplarını gezsin.

vatandaşın halını nolucak güzel bi soru.
insanlar hakettıklerı gıbı yonetılırler!!! mesela avrupada polıtıkacılar vardır polıtıka: yürütme yönetme sanatıdır. bizde ise siyasetçiler vardır SİYASET:arapça dan dılımıze gırmıştır gütme sanatıdır at eğitimi anlamına gelir . (sözlerim sakın yanlış anlaşılmasın yüce TÜRK milletine tek bi lafım yok lafım sadece sisteme...)
oyuzden kımı şeyler değişmediği taktirde bu halk hep fakirleşir milli gelir artar ama vatandaşın cebine bu para girmez zaten gelir dağılımının bu kadar adaletsiz olduğu bi yerde baska ne beklersınkı?

vatandaşın halını nolucak güzel bi soru.
insanlar hakettıklerı gıbı yonetılırler!!! mesela avrupada polıtıkacılar vardır polıtıka: yürütme yönetme sanatıdır. bizde ise siyasetçiler vardır SİYASET:arapça dan dılımıze gırmıştır gütme sanatıdır at eğitimi anlamına gelir . (sözlerim sakın yanlış anlaşılmasın yüce TÜRK milletine tek bi lafım yok lafım sadece sisteme...)
oyuzden kımı şeyler değişmediği taktirde bu halk hep fakirleşir milli gelir artar ama vatandaşın cebine bu para girmez zaten gelir dağılımının bu kadar adaletsiz olduğu bi yerde baska ne beklersınkı?
çok haklısın.......

Sen trabzon ekmeğinden bahsediyorsun sanırım 2 3 kişinin doyduğu yazar bunlar böyle bol ucuz yiyorlar halk az pahalı yiyor demeye çalışmış sen sabit fikirli olduğun için gene farklı yerlere çekmişsin olayı

açıklaman için teşekkürler gerçekten anlamamıştım yazarın ne demek istedeğini..sen iki cümlede anlatıverdin. ama birde sen benim demek istediğimi anlayabilsen. ayrıca tarbzon ekmeği değil hergün aldığım ve yediğimiz ekmekten bahsediyorum.

yandaşa kazandırmak için önce hayvancılığı öldür, sonra etin fiyatını dünya piyasalarının bile üstüne çıkar en sonunda da hazırlıklarını bitirmiş yandaşın elindeki et ithalatı için düğmeye bas. brawo...

Kendi konularını sadece gündem de tutmak için yazdığı konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan,

offtopic mesajları yuzunden konu sahibi 5 gun cezalı.

Geri