ethernet kablosuyla ilgili yardım

graffiticy

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar.benim sorum şu modemden çıkan ethernet kablosunun ucunu kestim.çünkü bilgisayara yetişmiyodu.ek olaraktan tek tarafı jaklı ethernet kablosu aldım ve bu kablonun jaksız yerinden telleri çıkardım soydum aynı şekilde modemden gelen ethernetin de jakını kesmiştim ve onun tellerini de soydum ve bu iki ucu aynı renkteki telleri birleştirdim.sonra kasaya taktım.ancak ağ adresini bi türlü alamıyor.acaba hangi kabloyu yanlış bağladım.hepsini rengi rengine bağlamam gerekmiyormu yoksa.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

arkadasım o şekilde bi randuman alamazsın sen diger uclarınada connektör caktır ara aparat var al unu ucuz bişey ikiyeni çaktırdıgın tarafları ona takarak uzak kabloyu

rj 45 renk kodları diye arattır çıkar google da önemli olan kabloyu düz çakacaksın çünkü farklı aygıtları birbirine bağladıgın için

Edebilsen...

turuncu beyaz
turancu
yesil beyaz
mavi
mavi beyaz
yesil
kahve beyaz
kahve
sıralamsı

aynen yorukali38 dedigi gibi o sıralamada baglaman gerek zaten 4 kablo ıle ıletişimi saglıyorsun senin baglama seklın pek saglıklı olmamıs sanırım al 1 rj 45 pensesiyle cak kardesım uğraşma oke.

aynen yorukali38 dedigi gibi o sıralamada baglaman gerek zaten 4 kablo ıle ıletişimi saglıyorsun senin baglama seklın pek saglıklı olmamıs sanırım al 1 rj 45 pensesiyle cak kardesım uğraşma oke.

çok teşekkür ediyorum arkadaşlar sorun hallolmuştur.

Geri