eternet kablosu takılı değil sorunu

heraclia

New member
Reaction score
0
Gecen hafta kasayı tamamen yeniledim. Bunun üzrine win7i kurdumsistem cok guzel işliyor ama tek sorun pc yi ne zmana acıp kapatsam internet gidiyor ve bana eternat kablosu takılı değil diyor. Halbuki takılı baktım kabloda sorun yok olsa hic bağlanmaz. Bağlanma işinide eternet kablosu ile telefondna gelen kabloları sıra ile bir onu cıkartıp takıyorum bir diğerini bi modemi restliyorum bi modemi tamamen elektirik fişini cekiyorum karambole geliyor ama gelene kadar insnaın pc yi al da duwara vur hissde uyandırmıyor değil. Sorun nerededir acaba?

kart budur : ASUSM4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz

Not: Asus ile gelen kendi update programı var anakart için windows acıkkende bios updatei yapılıyormuş ama bağlanıyorum oyle kalıyor birde orda 3,4 tane update var onlardan hangisini secmek lazım hiyerarşi gibi atıyorum 2.3.2010 tarifli bir update varsa bir ustundede 3.4.2011 varsa bunlardan ilk once altdakini mi yuklemek laızm yoksa en sonucuyumu !

Başka bir ethernet kablosu ile denemeni şiddetle tavsiye etmem gerekiyor.
Kablo hasarlı olunca abuk subuk başlantıda kesilmeler olabiliyor ve aniden normale dönebiliyor.

teşekkurler yalnız Xp varken yani gecen hafta hic bir sorun yoktu yeni kasa topladım win7 kurdum her acılışta aynı seyi yapıyor modemi kapatıp acıorum kabolalrı cıkartıp takıyrum sorun cozuluyor !

Kablolarınızdan birinde (Muhtemelen bilgisayarınıza taktığınız kablo) sıyrılma yada gevşeme ile bağlantılı olarak frekans kaybı olmalı.

Bu bir çalış bir çalışma şeklinde tezahur edebilecek bir sıkıntıdır. Sözkonusu kabloyu değiştirin.

İşletim sisteminden bu kadar şüpheliysen cd den çalışan bir işletim sistemi ile deneyebilirsin live linuxlar işini görür yeter ki ethernet kartını kendisi tanısın.
Ama yinde kabloda sorun olma ihtimali daha yüksek bence.

aynı sorun bende de vardı. ethernet kablosunun ucundaki soketi değiştirttim. sorun ortadan kalktı. pc yeni diyorsun. ethernet girişinde sorun olacağını zannetmiyorum. kabloyu değiştiriniz.

pc acılıp kapandığında eternet kartını görüyormu diyelimki görüyor peki modemdeki pc ışıgı yanıyormu diyelimki yanıyor ve hala nete girmiyorsa veya ışık yandığı halde eternet kablosu takılı değil uyarısı alıyor isen eternet kartı sizlere ömür birtane harıci al derim

eternet kartı bizlere omur olma durumunda tekrar nete nasıl girer kardes bunu da bi acıklayıver sana zahmet!

ok kaboluyu değiştircem bird eoyle deniyeyim

eternet kartı bizlere omur olma durumunda tekrar nete nasıl girer kardes bunu da bi acıklayıver sana zahmet!

ok kaboluyu değiştircem bird eoyle deniyeyim

eternet kartı ile uğrasıyorsun canlanıyor yor gecici olrak ama pc kapandıgında tekrar canı gidiyor demek bendede aynısı oldu 15 lira ver bir eternet kartı al bu kadar uğraşma

Eğer lan sürücüsünde ve kabloda da sorun yoksa anakartın yeniymiş zaten garantiye götür bence, ayrıca şöyle birşey de dene bi an aklıma geldi işletim sistemine bağlı olup olmadığınıda kontrol edersin usbden yada cd den live xp yükle yada Hiren boot cd de de bulabilirsin o zaman kesin emin olursun. Kolay gelsin...

Geri