Eski Türk Yazı Tipleriyle Belgelerinize Renk Katın.

tigin_alporu

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar.Vereceğim bu TTF dosyasıyla nasıl Times New Roman yazı tipini kullanıyorsanız öylece Eski Türk Abaca'sını kullana bilirsiniz. Öncelikle bu vermiş olduğum TTF dosyasını Denetim Masası'ndaki Yazı Tipleri klasörüne atın.Sonra yazı yazacağınız belgeyi açın Font'u Orkun olarak değiştirin. Kolay gelsin.

Not Yalnız ğ,ş,ç harflerinde problem yaratıyor. Yani hemen Times New Roman'a geçiyor.

Yazı Tipi İçin Tıklayın

bu lotr daki dwarf diline benzio walla :)

the ozy lotr'daki her türlü kötü karakterle aramızda bağlantı var ki bunu benim gibi bir LOTR manyağı söylüyor. O filmin en iğrenç acımasız vahşi yaratıkları olan URUK-HAI'lerin isimlerindeki URUK Eski türk boylarının dillerinden gelir. URUK demek eski türklerde kavim, boy anlamına gelir.
Mordor diyarı haritadaki şekli itibariyle Anadoluya oldukça benzemektedir.Yani van gölünün bulunduğu yer Trakya yarımadası, Ve en kötüsüde Ateş dağı = İstanbul.
Doğudan ve güneyden gelen paralı askerlerde büyük ihtimalle kürtler ve araplar.

Ayrıca ARAGORN ispanyolca bir isimdir.Gerçek hayattada kullanılır.
Hobbitlerin irlandalı, Elflerinse ingiliz olmaları mümkündür.Cüceler ise sanırım Almanlar çünkü barbar diye tabir ettikleri onlar var...
Kralın Dönüüşündeki Lanetlenmişler yani kral çağırınca ruhlarıyla savaşa katılarak özgür kalan milletin ise Yunanlılar olduğunu düşünüyorum.

hım ii teori haklı olabilirsin ama yinede güzel flim :D
şimdi tolkien nin kemikleri sızlamasın yazık

Geri