Eski pc ye xp..

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
Reaction score
0
merhabalar arkadaşlar..
elimde eski bir pc var
özellikleri:
1gb ram ddr
128 mb ekran kartı
1 ghz celeron işlemci

önerebileceğiniz, lite bir xp sistemi varmı?
birçok yerde aradım ama istediğim gibi yok..
sizinde önereceğiniz 2011 güncel bir sistem varsa yazarsanız sevinirim..

windows 7 buna uygun bence minimum sistem gereksinimleri bunlar diye biliyorum win 7 nin

kasmayan bir sistem istiyorum windows 7 yi kurarsam 2 gün sonra hoşgeldiniz yazısını görebilirim bu sistemle..

xp nin lite sürümü yeterli..

şu xp den kat kat hızlı bir sürümü daha az yr kaplıyor kasaçağını sanmıyorum sen bilirsin

BUYUR BAK

biliyorum windows 7 nin ne özellikler istediğini.. şuan bende kullanıyorum fakat eski pc'mde her ne kadarda olsa kascağını biliyorum çünkü windows 7 ilk kullanımda 400 küsür ram yiyor.. bende bunun üzerine program yüklüycem en kötü ihtimallede 700 mb ram yiycek.. geriye kalan 300 mb ram ilede tarayıcıyı bile 5 dk içinde zor açarsın.. bana az ram tüketen sistem gerekli buda xp den başkası deil.. yinede teşekkür ederim..

bıtane home kur wındows xp sp3 lıte surum de kullanma sıstemlerı cok dandık oluyor celeron 1 ghz ıslemcı de zaten bıseye yaramaz ınternet explorer bıle acılması uzun suruyor .. yanı bunun ıcın aslında hıc kullanma dıyıcem ama zaten satamazsın :D kımse almaz en fazla ramle ekran kartını okutursun

benim pc vista starter 5 yıldır kullanıyorum üstelik en berbar sürümü vistanın 1GB ram var ama hiç kasmıyor kasması lazım çoğu oyunu çalıştırıyor win7 ki en az ram yiyen sistemdir bende bir sürü program çalıştığı halde sorun yaşamadım xp güncelleme yapmıyor diye duymuştum diğer işletim sistemleri yaygınlaşsın diye ömrü uzun sürmez yani

bu sisteme normal xp kurdum takır takır çalıştırdı..
MaLum-kişi arkadaşım bu sistem windows 7 yi kaldırmaz boşuna kasmayalım..
xp pro kurdum gayet iyi çalıştı fakat program yükleyince ram yetmiyo.. kasmaya başlıyo
onun için lite arıyorum elinde olan varsa veya bildiği güzel sistem paylaşsın lütfen

Ubuntu kur windowsa göre daha çok verim alırsın..

oynanmış windows cd leri sistemi geç açıyor bulabilirsen orjinal sp2 yi kur bende arıyorum indirdiklerim hep modifiyeli işime yaramadı...

bıtane home kur wındows xp sp3 lıte surum de kullanma sıstemlerı cok dandık oluyor celeron 1 ghz ıslemcı de zaten bıseye yaramaz ınternet explorer bıle acılması uzun suruyor .. yanı bunun ıcın aslında hıc kullanma dıyıcem ama zaten satamazsın :D kımse almaz en fazla ramle ekran kartını okutursun

Bu yoruma katılıyorum. SqooK güzel açıklamış benzer yorum yapacaktım ama baktımki yapan olmuş :)

Geri