Eski Cd-rom SÜrÜcÜnÜzÜ Atmayin----dvd Rom Yapin...nasilmi Burdan Buyurun

saki1saki

New member
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
141
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
in the computer now
Evet, yanlış duymadınız. elinizdeki mevcut cd-rom’unuza ufacık bir işlem ile dvd-rom okuma özelliğini kazandırabiliyorsunuz.

en az 24 hızlı olan cd-rom sürücünüzün lazer başlığının vidası sıkılarak bu işlem gerçekleştiriliyor. yaklaşık 45 derecelik açı ile okuyan cdrom sürücüler dvd-rom sürücü olması için 90 derecelik dik açıya getirildiğinde, dvd medyasını okuyabiliyor.

işlemin nasıl yapıldığına dair videolu bir anlatım bulunuyor. ayrıca şuradan da detaylı bilgi alabilirsiniz. -Ayrıca donanım bilgisine sahip olmayanlar ve gözden çıkarılabilecek bir cdrom sürücüsü olanlar bunu deneyebilirler.Fakat eğer cdrom sürücünüz yeni ise denemeyin zaten videodaki gibi bir sahne ile karşılaşmazsınız 40 ytl gibi bir ücrete kıyıp dvd rom sahibi de olabilirsiniz.

asdkn9.png


[VIDEO]http://www.metacafe.com/fplayer/1006574/make_a_cd_rom_read_dvds.swf[/VIDEO]


DVD’lerin çalışma prensipleri CD-ROM’lara oldukça benzemektedir. Bunun en büyük yararı da bir DVD sürücü aldığımızda bu sürücü ile CD,CD-R(yazılabilir CD) ve CD-RW’leri (tekrar yazılabilir CD) çalıştırabileceğimiz manasına gelmektedir. Yalnız bu noktada dikkat edilmesi gereken 2.nesil DVD sürücü almaya özen göstermektir çünkü 1.nesil DVD’ler CD’leri okumada sorun çıkarmaktadırlar.
DVD’lerin CD’lerden daha fazla bilgi almasının sırrı çalışma prensibinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında DVD’lerin daha hızlı olmalarını da yapılarından kaynaklanan bir durum olarak gösterebiliriz. Bu söylediklerimizi açmak gerekirse:
DVD’ler yeniden oluşturulmuş,yenilenmiş ve her yönüyle geliştirilmişlerdir. Büyük veri yoğunlukları için daha küçük girintiler ve daha yakın aralıklı izlere sahiptirler. Bir CD en küçük veri izi olarak en az 0.83 mm’ye kayıt yapabilmekte ve okuyabilmektedir, ayrıca CD üzerindeki bir izin kendinden sonra gelen iz ile mesafesi de en az 1.6 mm olabilmektedir. DVD de ise bu oranlar 0.4 mm ‘ye ve aralık olarak ta 0.74 mm ‘ye indirilmiştir.
 

Ayrıca yeni bir sistem ile DVD‘nin  çalışma yönteminde CD’ ye göre bazı değişiklikler yapılmıştır. Örneğin Klasik CD çalar ve CD-ROM sürücüleri görünmeyen, 780 nanometre boyunda kızıl ötesi ışık dalgaları kullanıyorlar. Bu da lazer ışığının daha hassas bir noktaya odaklanmasına mani olan bir durumdu bu yüzden DVD üreticileri daha iyi odaklanma yapabilen ve insan gözüyle de görülebilen 650 ve 635 nanometre boyutundaki kırmızı ışık dalgaları yayan lazer kullanıyor. DVD Yüksek Sayısal Aralık(NA:Numerical Aperture ) lensi sayesinde de daha iyi odaklama yapabilen yapıya kavuştu.
DVD üzerinde de CD’deki gibi veriler spiral bir iz üzerindeler. Alüminyum tabaka üzerine veriler pit adı verilen çukurcuklar olarak kayıtlı. Pitler arasında bulunan “ land”e gelen lazer ışını geri yansıtılıyor, pitler ise ışığı saptırarak fototransistör üzerine bir sinyal düşmesini önlüyor. Böylelikle veriler 1 ve 0’lar olarak algılanıyor.  DVD‘ler de yazma işlemi sürücü üzerindeki lazer ile yakılarak pitlerin oluşturulması ile yapılıyor.
Çift katmanlı DVD’lerde ise her iki katmanda veriler saklanıyor ve bu verilerin okunabilmesi için üstte bulunan katman yarı geçirgen fakat bu katmandaki veriler sorunsuz okunabiliyor. Altta bulunan ve tam yansıtan katman ise yine aynı lazer optik mekanizması ile okunabiliyor. Merceğin odaklama özelliğinden yararlanılıyor.
Alt tabakadaki veriler birinciye paralel olarak okunabileceği gibi önce üst tabaka içeriden dışarıya doğru (Diskin ortasından kenara doğru)okunup daha sonra alttaki tabaka dışarıdan içeriye doğruda okunabiliyor. Böylece kesintisiz olarak bir filmin oynatılması mümkün oluyor. İki tabakalı diskler atlın sarısı renkleri ve iki ayrı seri numaraları ile hemen diğerlerinden ayrılıyor.       
 
4.7GB
133 dakika
Single sided, single layer
8.5GB
240 dakika
Single sided, dual layer
9. 4GB
266 dakika
Double sided, single layer
17.0GB
481 dakika
Double sided, dual layer

İzlemek için Tıkıla elin değmişken birde teşekküre tıkıla
 
benim zaten dvdrom
bunu dvdwriter yapmanın bi yolu yok mu? :durdurun
 
Hehe. onun için yeni alman lazım galiba :)
 
ya saçmalamayın ben elektornıik çiyim Aslında Sayılır.
Bole birşey olması imkansız çünkü Göze(okuyucu) ya ait entegreler war onlarla birlikte dvd okur derseniz entegreleri değiştirelim gozlerle uyumlu entegre bulmak zor benım WriteMaster dvd yazıcım wardı entegere yandı Cop bulunamadı hem zaten 1 entegre değiştirmekte zor

Bunlarla ugraşmayın 50 TL weip DVD WR alın
 
ya saçmalamayın ben elektornıik çiyim Aslında Sayılır.
Bole birşey olması imkansız çünkü Göze(okuyucu) ya ait entegreler war onlarla birlikte dvd okur derseniz entegreleri değiştirelim gozlerle uyumlu entegre bulmak zor benım WriteMaster dvd yazıcım wardı entegere yandı Cop bulunamadı hem zaten 1 entegre değiştirmekte zor

Bunlarla ugraşmayın 50 TL weip DVD WR alın

kardeşim elektronikçiyim demişsin aama entegreyı anakartta değiştirmeye çalışıyosun bu 1
2. si optik göz frğişme satrı var
3. okuma potu o cevirdiğiniz sizin o sadece ısının dalgaboyunu ayarlar
4. sü dvd de 91 derecelık açı vardır ve bunu mekanık olarak ayarlamak zorundasınız kı buda normal cd gozunde ımaknsız

yok bende elektronıkcıyım de ordan az çok biliyom kardeşim senin yanlışların var yanlış anlama benı kastım yok sana yada konuyu açan arkadaşa ben sadece boşuna bilmeyene unut aşılamayın dıyom :victory
 
Geri
Üst