Eskişehir'de Ümraniye uzantılı cephanelik ev

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Eskişehir'de Ümraniye uzantılı cephanelik ev

cephane.jpg
Cephanelik eve düzenlenen operasyonda;1 kalaşnikof, kanas tüfek, kanas dürbünü, tüfek, 12 el bombası, TNT patlayıcı, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, 1 tabanca, tabancaya ait susturucu ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi

İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in tutuklanmasının ardından ifadeler doğrultusunda iz süren Terörle Mücadele ekipleri, Eskişehir'de bir hücreevi tespit etti.

Söz konusu eve önceki gece operasyon düzenleyen polis, emekli Binbaşı F.E. (44) ile birlikte Kanas suikast silahı, dürbün, Kalaşnikof, tüfek, 12 el bombası, gaz bombası, A4, C4 ve TNT patlayıcılar, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, tabanca, susturucu ve çok sayıda gizli belge ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Ümraniye'de bulunan el bombaları ile ilgili gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda Eskişehir'de bir hücre evinin olduğunu belirledi. Çalışmalarını genişleten polis, Eskişehir merkez Hayriye mahallesinde önceki gece saat 23.00'da emekli Binbaşı F.E'nin annesinin evine operasyon düzenledi.

Operasyonda, 'Atabeyler Çetesi operasyonu' çerçevesinde arandığı iddia edilen ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan emekli Binbaşı F.E. ile birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Evde ayrıca, gizlilik niteliği bulunan evraklar da bulundu. Olayla ilgili emekli binbaşı gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. F.E.'nin bugün adliyeye çıkarılacağı öğrenildi. Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, operasyonun çok gizli gerçekleştirildiğini bildirdi. Vali Kadir Çalışıcı, 'Türkiye çapında ses getirecek' bir operasyonun yapıldığını kaydetti. Kadir Çalışıcı, 3 evde arama yapıldığını anlatarak, "Uzantısı M.T.'ye (Muzaffer Tekin) kadar giden bir operasyon yapıldı." diye konuştu. Çalışıcı, "Operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatın yanı sıra gizli belge, doküman, bilgisayar kayıtlarına ulaşıldı. Mühimmatlar arasında C4 var, Kanas, Kalaşnikof var. Çeşitli bağlantılar var. Yargı süreci devam ettiği için açıklayamıyorum. Şüphelinin hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrildi. İstanbul polisine teslim edildi.'' şeklinde bilgi verdi.

Emniyette sorgulanan F.E.'nin Ankara'daki evine de vakit geçirmeden baskın düzenlendi. Ancak suç unsuru herhangi bir malzeme ele geçirilemedi. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Emekli binbaşının Ümraniye'de bulunan patlayıcılarla ilgisi araştırılıyor.

Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısı öncesi TİT'çi Gülaltay'la görüşmüş

İnsan Hakları Derneği'nin eski Başkanı Akın Birdal suikastının azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay'ın yolu, adı Danıştay saldırısı olayına karışan ve Ümraniye'de ele geçirilen bombalar yüzünden tutuklanan Muzaffer Tekin ile kesişti.

tekin.jpg

İddialara göre, Gülaltay ve Tekin, Ulusal Birlik Partisi binasında sık sık bir araya geliyordu. Danıştay'a yönelik saldırıdan birkaç gün önce de bir araya gelerek uzun süren bir toplantı yaptılar. Saldırının olduğu gün Tekin'in ismi, Ulusal Birlik Partisi kurucusu listesinden Gülaltay'ın talimatıyla silindi.

Gazeteport internet haber sitesinde yer alan habere göre, Semih Tufan Gülaltay ve Muzaffer Tekin sık sık bir araya gelerek birtakım planlar yapıyordu. İkili arasındaki gizli ilişki, Gülaltay hakkında hazırlanan soruşturma evrakında ve bu operasyon çerçevesinde yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıktı. Gülaltay'la ilgili soruşturma evrakında müşteki olarak ifade vererek şikâyetçi olan Feride Esra Gökçimen, Gülaltay'ın yanına sık sık gelenlerden birinin de Tekin olduğunu söyledi. Gökçimen, Tekin'in en son olarak Danıştay'a yapılan silahlı saldırıdan i ki gün önce 4-5 kişilik bir grupla geldiğini ve Gülaltay ile saatlerce toplantı yaptığını aktardı.

Danıştay saldırısının yapıldığı gün, gece geç saatlerde Veli Kılıç isimli şahsın kendisini telefonla arayarak, "Sana söyleyeceğim isimleri not al ve bunları ulusalbirlikkomitesi isimli siteden sil." dediğini anlatan Gökçimen, "Ben de bunu yapamayacağımı, bu işlerle benim uğraşmadığımı söyledim. Bunun üzerine bana 'Bu, Semih Tufan Gülaltay'ın talimatıdır. O zaman bu işle kim uğraşıyorsa onu bul ve bu işi hallettir.' dedi.

Birkaç dakika sonra beni tekrar arayarak S. Alper Eren isimli şahsı, verdiği telefondan acilen aramamı istedi. Eren'i aradığımda, Veli Kılıç'ın bana verdiği ve silmemi istediği isimleri tekrar yazdırarak, bunların partinin kurucu üye listesinden silinmesi gerektiğini söyledi. Silmem istenen isimler Muzaffer Tekin, Savaşhan Tosunoğlu, Mahmut Aydın ve soyadını hatırlayamadığım, ama kurucu üye listesinde bulunan Mahmut isimli bir şahıstı. Eren bu işi(silme) Çetin Çil'in yapması gerektiğini, ancak kendisine ulaşamadığını söyledi." dedi. Danıştay'da yapılan silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan'ın da Gülaltay ile görüşmek için binaya geldiğini ifade eden Gökçimen, "Binada takılan saldırıdan sonra bu konu ile ilgili olarak haberleri gülerek ve hafife alarak okuyor ve 'Demek ki biz hâlâ önemli adamlarız. Olayı bize bağlamaya çalışıyorlar' diye sohbet ediyorlardı." şeklinde konuştu. Gazeteport'taki habere göre, Muzaffer Gökçimen ve eşi Esra Feride Gökçimen'in birbirini tamamlayan ifadeleri ciddiye alınmadı.

Daha bakalım neler neler çıkacak. Bunlar sadece işin görülen tarafı

waşşşşşşşşşş beeeeeeee..... bu arada ben eskişehirliyim

Bunlar ortaya cikanlar, yakalananlar.. Daha neler var ortalikta..
Nedense en guvendigimiz kurum olan askeriyede emekli olanlar
boyle sapitiyor..

evet arkadaşım işin en acı tarafı içlerinde emekli asker olması.

Geri