Ernst,Beşiktaş'ı mest ediyor

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Beşiktaşımızın devre arasında Almanya'nın Schalke 04'ten transfer ettiği Fabian Ernst, takımımıza çabuk adapte oldu.

Beşiktaşımızın devre arasında Almanya'nın Schalke 04'ten transfer ettiği Fabian Ernst, takıma çabuk adapte oldu. Siyah-Beyazlıların ligin 2. yarısında gösterdiği çıkışta Alman futbolcunun katkısı azımsanamayacak kadar çok. Başkan Yıldırım Demirören'in, "Keşke Ernst'i daha önce alsaydık. Futbolu iyi biliyor, topu iyi kullanıyor. Takıma faydalı olacak." ifadeleri de Ernst'in kalitesini ortaya koydu.

Devre arasında kadrosuna kattığı oyuncuların takıma adaptasyon süreçleri genelde sorunlu olsa da Ernst, üst düzey profesyonelliği sayesinde takım arkadaşlarını ve oyun sistemini hemen benimsedi. Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin ısrarlarıyla Siyah-Beyazlı formayı giyen tecrübeli futbolcu, imzayı attıktan sonra ayağının tozuyla Antalyaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçına çıktı. Kısa bir süre forma giymesine karşın topa hakimiyeti, saha içindeki yer tutuşu, rakibi kontrol etmesi ve hücum ile defans arasındaki bağı iyi kurması, Beşiktaş'ın oyundaki etkinliğini bir basamak daha yükseltti. Konyaspor ve Trabzonspor maçlarında berabere kalan Beşiktaş'ın en iyileri arasında yer alan Ernst, haftalar ilerledikçe oyunu yönlendiren isim olacağını ispat etti.

Geçen hafta Gaziantep deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılan Kartal'ın bu başarısında Tello, Nobre gibi isimlerin yanı sıra oyunun perde arkasında yer alan Ernst'in payı da büyüktü. Fransız oyuncu Eduard Cisse ile çabuk kaynaşan ve orta alanı hatasız bir şekilde kontrol eden Ernst, defansın işini kolaylaştırdı. Orta sahada rakibe baskı uygulanmadığı dönemlerde basit hatalar yapan Beşiktaş, Alman futbolcunun takıma katılmasından sonra bunları asgariye indirdi. Bu sayede son üç maçta Kartal kalesinde bir gol gördü.

Süper Lig, Bundesliga kadar kaliteli

Fabian Ernst, Beşiktaş'a geldiği ilk günden itibaren gördüğü yakın ilgi ve destekten dolayı uyum sorunu yaşamadığını ifade ediyor. Beşiktaş'a gelmeden önce Christoph Daum ve Almanya'da top koşturan Türk oyunculardan olumlu bilgiler aldığını, bunu da Türkiye'ye gelince çok daha iyi gördüğünü belirten tecrübeli isim, "Takıma çabuk adapte oldum. Sahaya çıktığımda tüm kalbimle oynamaya çalışıyorum. Şampiyonluk için çaba gösteriyoruz ve ben de bu ekibe katkıda bulunmak istiyorum." diyor. Türkiye'de oynanan futbolun Almanya'dan aşağı olmadığını da kaydeden Ernst, "Her maçta üst düzey bir mücadele oluyor. Eğer kazanmak istiyorsanız burada daha çok koşmanız gerektiğini gördüm." açıklamasında bulunuyor.

Kaynak

Bu yönetimin ne kadar yerinde bir transfer yaptığını bizede nasip oldu ya :durdurun
Çok yerinde ve harika bir transfer

Geri