Erkekler için giyim ve iyi görünme tavsiyeleri

eftalya

Deniz Kızı
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
13,644
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Almanya
Farklı Renkleri Birleştirmenin Temel Kuralları:

renkli-giyim.jpg


Bu kravat yakışır mı? Bu pantolonlarla ne renk gömlek gider? Bu kafa karıştıran, renkli sorular her erkeği her yerde zor durumda bırakır. Renk uyumu nasıl çözülür?

Beyler, giyinme sanatını ustalıkla gerçekleştirmek için, renk birleştirmenin temellerini öğrenmiş kişiler olmamız gerekiyor. Ve renkleri bir araya getirmeyi öğrenmek de düşündüğünüz kadar zor değil. Renkleri ve renk tekerini iyice anlamak zaman alan bir derstir fakat neyse ki renkleri birleştirmeyi öğrenmenin daha kolay ve daha temel bir yolu var. Sayısız, çok daha karmaşık kurallar varken, işte size renk birleştirme üzerine kullanımı kolay beş adet kural.

1-Beyaz gömlek her şeyle giyilir

Her şey yanlış gidiyorsa beyaz bayrak kaldır. Beyaz bir gömlek kesinlikle sahip olduğunuz her şey ile giyilebilir. Özellikle de neyle giyeceğinizi bilemediğiniz o benzersiz renkliler ile. Beyaz gömleği desenli, parlak bir kravat ile veya pastel renkli V yaka bir süveterin içine giyin; her iki şekilde de şık ve mükemmel bir şekilde bütünleşmiş olarak görünürsünüz. Klasik, üzerinize iyi oturan beyaz bir gömlek ölümsüzdür, altın değerindedir ve sizi modanın ön saflarında tutacaktır.

2-Gri açık renkler ile bütünleşir

Renklerle her türlü tecrübeyi gri üzerinde deneyebilirsiniz. Canlı renkleri matlaştırmakta harikadır. Gri neredeyse her renkle kullanılabilir. Bu yüzden, eğer insanların görüşlerini almak veya aşırıya kaçmadan birkaç renk çeşidi eklemek istiyorsanız daha açık, keskin renklerin çarpıcılığından yararlanmak istiyorsanız gri bir şeyler (pantolonlar, süveterler, ceketler) kullanın. Çünkü grinin kendisi akıllı, hoş, klasik ve şık olan sofistike bir renktir.

3-Renkli pantolonlar giymeyin

Kim olursanız olun, renkli pantolon giyme ısrarına karşı koyun. Pantolonlar (bol pantolonlar, çinolar, kot pantolonlar, vs.) gardırobunuzun renk karıştırmaya direneceğiniz bir kısmıdır. Gerçekten renkli pantolonlar palyaço gibidir ve iğrençtir; pantolonlarınız hiçbir zaman bir gömlekten veya bir kravattan daha ilgi çekici olmamalıdır. Pantolonlar her giysinin temelini oluşturduğu için, her zaman daha sönük, zarif ve şık gözükmelidir: sadece kot pantolonlar ve doğal renkli bol pantolonlar.

4-Farklı renkleri aynı oranda giyin

En iyi sonuçlar için, bir giysideki tüm renklerin oranları birbirine uyumlu olmalıdır. Temel renk konsepti olarak, "oran" her renkteki açıklar ile koyuların derecesini temsil eder. Kullandığınız renklerin siyah beyaz bir fotoğrafta nasıl görüneceğini hayal etmek size yardımcı olabilir; benzer gri tonları olan renkler birleştirebileceğiniz renklerdir. Hepsinden daha belirgin olarak, açık renkleri açıklarla, pastelleri pastellerle eşleştirebilirsiniz.

5-Tamamlayıcı renkleri kullanın

Tamamlayıcı renkleri kullanarak sayısız eşleme yapabilirsiniz. Renk tekerinde direkt olarak birbirine karşı gelen renkler tamamlayıcı renkler olarak tanımlanır: kırmızı ve yeşil, sarı ve mor, mavi ve turuncu. Tamamlayıcı renkleri birleştirmek kendine güvenen, bilgili, giyimine özen gösteren birinin göstergesidir ve bunu yapmak yaratıcı, renkçe zengin bir palet yaratır. Zevkli olun ve modern, sofistike bir görünüş için şık turuncu bir kravat ile mavi ekoseli bir gömlek giyin.

Renkler üzerine yoğun program

Renkleri bir araya getirmek zorlu bir iş olabilir. Fakat temel bazda olsa dahi, bunu yapmayı öğrenmemiz gerektiği de bir gerçektir. Bu yüzden yukarıdaki beş basit adım başlamanız için gerekli genel kuralların beş parmağını oluşturur. Devam edin ve bir deneyin; kendinize ve etrafınızdaki dünyaya daha şık ve renk ustası bir stil için renkleri birleştirmeyi ve şık giymeyi bilen bir olduğunuzu ispat edin.

 
öneriLer için tşkLer eftaLya
 
Vücut Şeklinize Göre Giyinmenin İpuçları

Vücut Şeklinize Göre Giyinmenin İpuçları

giyinen-erkek.jpg


Vücut şeklinize göre giyinmenin birkaç basit kuralı var. Bunları gündelik yaşamınızda uygularsanız sizde iyi giyinenler kulübüne rahatça girebilirsiniz.

Thomas Jefferson "her insan eş yaratılmıştır." demişse de, konu vücut tipleri ve giyinmek olunca bu büyük söz tamamen gerçek dışı oluyor. Birkaç kıvrıma sahip olmanın neticesinde erkek bedenleri kadınların vücutlarından daha az şekil alabilir. Ancak yine de, çeşitlilik vardır ve hangi stilden uzak duracağınızı bilmek kadar vücut şeklinize göre giyinmeyi bilmek kendi kişisel tarzınızı yaratmanın anahtarıdır.

Her zaman aklınızın bir köşesinde tutacağınız bir şey de, yeni birşeyler almak için alışverişe çıktığınızda giysilerin uyumunun esas sınav olduğudur. Eğer pahalı bir ceket sizin vücudunuza uygun değilse, fiyatı ne olursa olsun üzerinizde kötü duracaktır. Tam tersi olarak, özelliklerinizi vurgulayan ve beğenmediğiniz yanlarınızın görünüşünü değiştiren daha ucuz bir ceket bir milyon dolarlık bir fiyatı olmasa da bir milyoner gibi görünmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle, vücut şeklinize göre giyinmeyi, size en çok yakışan giysileri bulmak ve erkeklerin yaptıkları en yaygın hataları (ve bunlardan kaçınmanın yollarını) öğrenmek için aşağıdakileri okuyun.

İri adam

Yatay çizgili kumaşlardan uzak durun. Eğer sevilecek bir yanınız varsa özellikle de mide bölgenizde, çizgili kumaşlardan kaçının. Aynı şekilde, çapraz çizgili olanlardan da kaçınmalısınız. Onurla giymeniz gerekenler dikey çizgili gömlekler ve pantolonlardır. Dikey çizgiler siluetinizi uzatırken ve görsel olarak inceltirken gözleri aşağıya doğru kaydırır. İnce çizgili takımlar sizin için en mükemmel giysilerdir; özellikle de gıcır gıcır siyah bir gömlekle eşleştirdiğinizde. İnce çizgili gömlekler koyu renkli kot pantolonlar veya siyah kumaş pantolonlar ile birlikte üzerinizde harika duracaktır. Günlük giyim için, bir çift koyu renkli, ince çizgili fitilli kadife pantolon deneyin.

Çift yırtmaçlı ceketlerden kaçının

Ceketinizin arkasındaki açıklıklara "yırtmaç" denir. Tüm ceketler kalçanızı kapatmalıdır. Ancak, eğer sizi biraz endişelendiren büyük bir kalçanız varsa, spor ceketlerden ve çift yırtmaçlı olanlar ceketlerden uzak durun çünkü bu tip kesimler tüm dikkati kalçanıza yönlendirir. Eğer sevdiğiniz çift yırtmaçlı bir ceketiniz varsa, usta bir terzi çok ucuz bir maliyete arkadaki bu açıklıkları güzelce dikebilir.

Üzerinize oturan elbiseler alın

Birçokları yanlışlıkla dar giysilerin kötü yanları düzgünleştireceğine ve şişman ve kısa şekilleri düzelteceğine inanır. Bu şekilde düşünmenin kadınlarda işe yaramasının sebebi, kadınların daha dar giysileri giymelerine olanak sağlayan, bedenlerinin orta bölümünü düzleştirecek iç çamaşırlarının olmasıdır. Bu nedenle, kadın iç çamaşırları almaya istekli olmadıkça (olmamanızı rica ederiz), dar kıyafetler sadece şişman bölgelerinizi belirginleştirecektir. Aynı şekilde büyük bedenli erkekler sarkık giysilerin şişman bölgelerini saklayacağını düşünürler. Böyle olmaz. Aşırı büyük giysiler sizin sadece daha da iri görünmeniz sebep olur. Daha ince görünmenin sırrı, ne çok dar ne de çok bol giysiler seçmektedir. Yani, tüm giysileriniz vücudunuza siz çok yakından sarmayacak şeklide oturmalıdır.

Tek renkli giyinin

Aşırı zıt renkli bir gömlek ve bir pantolon siyah ve beyaz gibi sizi ikiye bölecek ve bedeninizin orta bölümünü daha da geniş gösterecektir. Temiz bir görüntünüz olması ve 10 kilo daha zayıf görünmek için renkleri birbirine uyumlu veya benzer üst ve altlar seçin. Ve, tabii ki, zayıf görünmek için en çok siyah rengi tercih edin fakat cenazeniz varmış gibi görünmemek için renkli birkaç aksesuar da ekleyin.

Balıkçı yakalardan kaçının

Eğer tıknazsanız, her şekilde balıkçı yakalardan kaçınız ve yerine V yakalı bluzları, uzun kollu giysileri ve süveterleri tercih edin. Bu tip yakalar modaya uygun bir etki yaratırken gözleri de aşağıya doğru iter. Bu ilaveten, V yaka, özellikle kısa bir boynunuz ve katlı gerdanınız varsa, daha uzun bir boynunuz varmış izlenimi yaratacaktır.

Baskıları dikkatlice seçin

Hawaii'de sarhoş bir macera içinde olmadıkça, eğer siz de iri cüsseliyseniz, geniş ve kalabalık baskılı bluzlardan veya gömleklerden uzak durun. Bu tip baskılar dikkatleri bedeninizin üst bölgesine çekecektir ki bu da özellikle gizlemek istediğiniz geniş bir göbeğiniz varsa çok kötüdür. Açıkça, baskılı gömlekler özel yetenek ister bu yüzden bunlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Uzak boşlukları olan küçük baskılı bir bluzla daha iyi görüneceksiniz.

Kemer takın

Kemer belinize oturacak ve sizi daha ince gösterecektir. Sadece, kemerinizi çok sıkmamaya dikkat edin ki göbeğiniz kemerin üzerinden sarkmasın.

Uzun boylu ve zayıf adam

Dikey çizgili kumaşlar giymeyin

Hiçbir kadın yanında uçacakmış gibi görünen bir erkek istemez. Bu yüzden eğer uzun boylu ve zayıfsanız yatay çizgili kumaşlar sizi daha dolgun gösterecektir. Göğüs bölgenizden geçecek tek bir yatay çizgi özellikle yakışabilir çünkü omuzlarınızı daha enli gösterecek ve mükemmel bir vücudunuz varmış gibi duracaktır.

Tek renkli görüntüden kaçının

Eğer batan aşağıya tek bir renk giyerseniz (özellikle siyah), olduğunuzdan daha da ince görünürsünüz. Bu yüzden üzerinize birkaç farklı renkte giysi giyerseniz görüntünüz değişecektir. Allahtan, renk tekeri ile oynamak eğlencelidir ve birçok farklı görünüşü deneyebilirsiniz.

Üzerinize oturan gömlekleri seçin

Üzerinize bol gömlekler etrafınızda dalgalanacak ve sizi (dalgalanmak-kabarmak) direk üzerindeki ana yelken gibi görünmenize neden olacaktır. Kemikli üst bölgenizi vurgulayacağı için çok dar gömleklerden kaçınmanız gerekirken, düz kesimli gömlekler seçin ve biraz daha dolgun görünmek için nasıl giyeceğinizi öğrenin.

Yuvarlak burunlu ayakkabılardan kaçının

Eğer gerçekten uzun boyluysanız, yuvarlak burunlu ayakkabılar oransız görünmenize sebep olacaktır. Şeklinizi dengelemek için, kare burunlu ayakkabıları seçin. Günlük ve şehir ayakkabıları sözkonusu olduğunda ise, kare burunlu ayakkabı bulmak pek sorun olmayacaktır. Eğer spor salonundaysanız veya spor yapıyorsanız, kare burunlu ayakkabılar bulmak zor olacaktır, o zaman sadece aşırı yuvarlak uçlu bir ayakkabıdan kaçının.

Dar kot pantolonlardan uzak durun

Anoreksik kadın modeli/80'lerin rockçısı görüntüsü bir erkek için hiçbir zaman hoş değildir. Bu nedenle sadece dar kot pantolonlardan uzak durun. Düz kesimli veya uzun diz boylu potinli kot pantolonlar size daha çok yakışacaktır.

Açık renkleri tercih edin

Açık renkler daha iri görünmenizi sağlayacak, bu nedenle beyazları, kremleri, açık mavileri, açık grileri ve pastel tonları sizi biraz daha dolgun gösterecektir.
Kısa boylu erkekler kare burunlu ayakkabıları tercih etmeli

Sivri burunlu ayakkabılar sadece eğer uzun boylu ve pantolon boyunuz ayakkabınızın büyük bölümünü kavrıyorsa uygundur. Eğer kısa boyluysanız, uzun ayakkabılar veya gerçekten büyük ve hantal olanlar sizi profesyonellikten çok bir joker gibi gösterecektir. Kare burunlu ayakkabılar sizin için en iyisidir.

Topuklu ayakkabılar giyin

Aşırı topuklu ayakkabı giymekten kaçınmanız gerekse de, dayanıklı topukları olan ayakkabılar almalısınız. Çizmeler kısa boylu erkekler için harika seçeneklerdir ve günümüzde öyle güzel modeller var ki kot pantolondan takım elbiseye kadar her şeyle bütünleştirip giyebilirsiniz. Boyunuzu gerçekten biraz yükseltmek için çizmelerinizi topuklarının görünüşünü değiştirebilmek için boyu yere kadar gelen uzun bir pantolonla giyin.

Aksesuarları da düşünün

Zincir, kravat veya şapka gibi Zekice kullanılan aksesuarlar insanların bakışlarını yüzünüzde tutarak diğer bölgelerinize daha az dikkat etmelerine sebep olur. Tüm aksesuar seçenekleriniz içinde, bir veya iki inç yükseklik katacağı için şapka en uygun aksesuar olacaktır. Şapka ile kafanıza yapışacak bir kadın şapkasından bahsetmiyorum. Gösterişli bir görüntü için gazeteci çocuk şapkalarını deneyebilirsiniz. Gerçekten büyük baskılardan kaçının

Küçük bedenlerde, dev baskılar boğucu olacaktır. Baskılar ile giysilerinize ilginçlik katmanın bir yolu siyah beyaz grafik baskılar veya küçük baskılar seçmektir. Böylece eğer kısa boyluysanız, baskılarınızı vücudunuzla orantılı tutarak giysilerinizden keyif alabilirsiniz.

Daha düşük bel giyin

Pantolonlarınızdaki yükseklik pantolon ağı ile kemer arasındaki mesafedir. Kısa boylu erkekler giyebildikleri kadar düşük belli pantolonlar giymelidirler çünkü yüksek belli pantolonlar çok daha büyük kalçalarınız olduğu izlenimi yaratırken ön tarafta hiçbir şeyiniz yokmuş görüntünüzü verecektir. Buna karşılık, düşük bel bacaklarınızı daha uzun gösterecek ve kasık ve kalça bölgenizin bol ve boş gözükmesini engelleyecektir.

Daha ince bir kravat seçin

İnceden orta ebata kadar olan kravatlar dış görünüşünüzü boğmayı engelleyecektir. Eğer kısa boyluysanız geniş kravatlardan kaçınmalısınız çünkü vücudunuzu orantısız gösterecektir. Eğer çok kısa boyluysanız, daha ince ve kısa kravatları tercih etmelisiniz.

Moda kusurları

Modada demokrasi yoktur. Stil ödüllerinde kimse herkesin eşit olarak güzel görünmesini istemez. Ancak herkesin kendi iyiliği için takip ettiği birkaç hüküm vardır. Öncelikle, terziniz en iyi arkadaşınız olsun.

Boyunuz veya bedeniniz ne olursa olsun, sadece yetenekli bir terzi vücut tipinize göre kıyafet seçeneklerinizi belirleyebilecektir. İkinci olarak, üzerinizde neyin iyi durduğunu öğrenin ve geçici akımlara atlamaktan kendinizi alıkoyun (taşlanmış, dar kotlar...). Orada burada moda olan şeyleri denemek çok güzel fakat eğer mağaza denediğinizde üzerinizde güzel durmuyorsa unutun gitsin ve sizi ne harika hissettiriyor ve gösteriyorsa ona bağlı kalın. Bu kuralları takip ederseniz etraftaki en iyi giyinen erkek ödülünü alma şansını önemli ölçüden artırabilirsiniz.
 
Vücudunuza En Uygun Takım Elbiseyi Seçmek

Vücudunuza en uygun takım elbiseyi seçmek için size vereceğimiz ipuçlarını takip edin.

Modacı Alan Flusser, Dressing the Man: Mastering the Art of Permanent Fashion (Erkekleri Giydirmek: Kalıcı Modanın Ustası Olmak) isimli, zarif erkek giysileri seçmek için hazırlanmış geniş kılavuzunda üç adet geleneksel takım elbiseyi ele alır: Amerikan, İngiliz ve Avrupa kıtasına ait veya Avrupai. Flusser, bu üç kategorinin şimdilerde birbiri içine girdiğini ve 80'lerdeki kadar birbirinden uzak olmadığını belirtse de, bizler bu tanımların vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken zihinsel bir temsil yaratmada hala yaralı olduğunu düşünüyoruz.

Biz bu üç geleneksel takım elbiseyi, kendi modern canlanmaları içindeki her çeşidin farklı vücut tiplerine nasıl oturduğunu sizlere göstermek için tekrar ele aldık. Vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken, hangi takımın size en çok yakışacağını belirleyin ve bedeninizi en iyi şekilde giydirmenin değerli ipuçlarını yakalayın.

Amerikan tarzı takım elbise

Vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken, unutmayın: Amerikan tarzı bir takım elbise geniş vücutlular için uygundur ve aslında ilk olarak Avrupa'lı benzerlerine kıyasla birçok Amerikalının geniş kısımlarını kapatmak için tasarlanmıştır. Bu klasik takım elbiseyi hala günümüzün iri erkekleri için uygun kılan iki ayırıcı özelliği üç adet tek sıra düğmeli spor ceketi ve düz yüzlü pantolunudur. Üç düğmeli spor bir ceketin, aynı iki düğmeli gibi, hiçbir zaman modası geçmez fakat üç düğmeli spor ceketlerin, özellikle üstteki düğme açık bırakıldığında, iri bir adamın vücudunu uzatarak daha uzun ve daha zayıf gösterme gibi bir avantajı vardır.

Eğer çift düğmeli spor bir ceket giymek için ölüyorsanız ve birkaç kilo aldıysanız, sakın ümitsizliğe kapılmayın; ilave kumaş katmanı fazla çıkıntılarınızı kapatacaktır. Ayrıca, yaka dökümü (klapa) belinizin altına geldiği sürece, çift düğmeli ceket ile yaratılan V etkisi daha uzun görünmenizi sağlayacaktır.
Buna ilaveten, iri erkekler otururken veya hareket ederken geniş kısımlarını kapatabilmek için yandan yırtmaçlı veya çift yırtmaçlı ceketleri tercih etmelidirler. Konu kalçalarınız olunca, vücudunuz için en iyi takım elbiseyi seçmek düz yüzlü bir pantolon seçmekle örtüşür; bu tip bir pantolon eğer tıknazsanız göbeğiniz ile pelvik bölgenizi ince gösterecektir. Oysa ki, pileli pantolonlar vücudunuzun bu bölgelerine istenmeyen bir ilgi çekecektir.

İngiliz tarzı takım elbise

Vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken, İngiliz tarzı bir takım elbisenin özellikle sıradan veya atletik vücut tipleri için uygun olduğunu unutmayın. Tasarımları sayesinde (uzun şekli, hafif kesik beli ve genişleyen etek kısımları ile askeri üniformaya benzer bir yanı vardır), İngiliz tarzı takım elbiseler giyenler üzerinde otoriter bir görüntü verme eğilimdedir. Üniformalar gibi, takım elbisenin şekli de vücudun kıvrımlarını oldukça yakından izler ve göğsü vurgular.

İngiliz tarzı takım elbiselerin diğer özellikleri ise yumuşak omuzları, hafif kısa ceket kolları ve yan yırtmaçlarıdır günümüzde yan yırtmaçlar yerine tek, merkezden yırtmaç kullanılsa da. Sıradan veya atletik bir vücudunuz varsa, özellikle birazcık da uzun boyluysanız, İngiliz tarzı bir takım elbise bedeninizi gerçekten tamamlayacaktır. Uzun boylu erkekler için, ceketin uzun olması bedeniniz ile orantılı olacak, ilave cepler de bedeninizde daha yatay çizgiler oluşturacak ve sizi biraz daha dengeleyecektir.

V şekilli, atletik vücudu olan erkekler omuzlarındaki vurguyu azaltmak için klapada göğüs üstüne oturan, önden tek sıra çift düğmeli spor ceketlerden yararlanabilirler. İngiliz tarzı takım elbiselerin içeri doğru kesilmiş göğüs kısımları, gittikçe incelen kolları da vücudunuzun diğer kısımlarını vurguladığı ve üst yarınızdaki ilgiyi dağıttığı için atletik vücutlular için uygundur.

Avrupai takım elbise

Flusser'a göre, Avrupai (özellikle İtalyan) takım elbiselerin baskın geleneksel görünüşü, dar kesim, sert omuzlar, kısaca bir uzunluk ve küçük, yüksek kolevlerinden oluşmaktadır. Bu takım elbiseler ayrıca genellikle tek sıralı çift düğmeli ceketli, düz kesimli düşük belli pantolonlu ve görünüşü daha zarif yapmak için de arkası yırtmaçsız şekildedir. Günümüzde yırtmaçsız ceket bulmak pek kolay olmasa da, Avrupai takım elbiselerin birçok özelliği yığınla takım elbisede korunmuştur.

Vücudunuz için doğru takım elbiseyi seçerken, unutmayın: İri olan erkekler kesinlikle Avrupai takım elbiselerden uzak durmalıdır. Avrupai takım elbisesi giyebilmek için tek şart ince, daha klişe bir örnek vermek gerekirse Avrupai bir fiziktir. Düzgün giyilirse bu takım elbiseler oldukça seksidir ancak gerektiği gibi giyilmezse küçük bir çocuk gibi görünebilirsiniz. Eğer zayıf bir yapınız varsa, üzerinize çok oturan takım elbiselerden uzak durun ki tarzınızı güzelce yansıtabilin. Dar takım elbiselerin yerine, vücudunuza oturan ama aynı zamanda biraz da bolluk bırakacak olan takım elbiseleri tercih edin yoksa korkuluk gibi görünürsünüz. Vasat vücutları olan erkekler zayıf benzerleri gibi onlar da biraz daha üzerlerine oturan takım elbiseleri tercih edebilirler.

Rahat hissettiren uygundur

Günlük olarak takım elbise giymek zorunda olmasanız da, süslenme vakti gelince takım elbise alma işini ciddiye alın. Ne de olsa, maymuna benzeyecekseniz takım elbise giymenin ne anlamı olabilir ki? Umarız ki vücudunuzu tanıma konusunda ve takım elbise seçerken vücudunuzun güçlü ve zayıf yanları hakkında size ilham verebilmişizdir. Ve umarız en iyi şekilde görünmenizi sağlayacak takım elbise tipleri konusunda artık genel bir fikriniz oluşmuştur.
 
güzel bilgiler çok sağol
 
5 Hayati Moda Yanlışı

kol-dugmeleri.jpg


En yaygın bilinen 5 moda yanlışı nedir ve bunun çözümleri nelerdir?

Moda geliştikçe kendi "kurallarını" da oluşturuyor. Erkekler bu değişmez standartları kaldırmak için ellerinden geleni yaparken, bazen bu kılavuzların güncellendiği ve modernize edildiği gerçeğini atlıyorlar. Bu yüzden, bu moda yanlışlarından bazılarının maskelerini düşürelim ve sizi kendinizin en iyisini yapmak için modaya uygun yola sokalım.

1-Beyaz giyilmez

Bu kural çoğunlukla ayakkabılarınızın renklerine uygulanabilir. Siyah ve kahverengi ayakkabılar ölü mevsimlerde tercih edilirken beyaz açık ve parlak bir renk olduğundan bu kuralın yaz ayları için uygun olduğu sanılmaktadır.

Yanlış bilgileri düzeltelim: Günümüzde, iklimin artık renkleri kontrol etmediğinin farkına vardık. Belirli renkler farklı mevsimlerde modaya uygun olurken, sizin renk paletiniz hiçbir zaman sınırlanmamalı. Bu yüzden, Eylül ve Ekim aylarında beyaz ayakkabı giymekten çekinmeyin. Beyaz rengi giysilerinizin diğer bileşenlerinde kullanmak, diğer yandan, yıl boyunca cesaret edilebilecek bir girişimdir. Beyaz bir gömlek, fildişi rengi bir ceket, kül rengi bir süveter. Bu giysiler her mevsimde, hey giyside temiz ve şık bir görüntü ortaya çıkarır.

2-Ayakkabılarınız ve kemeriniz aynı renk olmalıdır

Çoğu insan renk uyumuna fazla tutkun olduğundan renkleri birbirine karıştırmaktan korkarlar. Bu yaygın korku ayakkabılarınızla kemerinizin aynı renk olması gerektiği gibi bir moda yanlışını sona erdirir. Bu durum birçok erkeğin gereksiz yere tek renkli, kılı kırk yaran, sıkıcı asalaklar gibi dolaşmasına sebep olmuştur.

Yanlış bilgileri düzeltelim: Ayakkabınız ile kemerinizin rengi aynı cins olduğu sürece, şık görüneceksiniz. Aslında, bu kural tüm giysiye uygulanır. İki renk seçip herbirinin aynı renk tonundan giyinmeye gerek yoktur (örneğin: çikolata kahvesi bir gömlek, çikolata kahvesi bir kemer, çikolata kahvesi ayakkabılar.).
Bunun yerine, birbirine uyan aynı cins benzer renkler ve tonlar seçin (örneğin: kahverengiler, turuncular ve yeşiller) bu hem dış görünüşünüzü daha dinamik yapacak hem de ustalıkla giyinmiş olacaksınız.
Unutmamanız gereken esas şey: Renklerin birbiriyle uyumlu olması gerekmez; birarada "düzgün" durmaları gerekir.

3-Desenleri karıştırmayın

İnsanların çoğu renklerden korktuğu gibi, desenleri birleştirmekten de korkar. Genelde, bir seferde sadece tek bir desen giymeyi söyleyen "sahte" kural bir zamanlar beynimizde kökleşmiştir. Yeşil ekose bir gömlek ile sarı puanlı desenli bir kravatı birleştirmenin sizi palyaço gibi göstereceğini tahmin etmek kolaydır.

Yanlış bilgileri düzeltelim: Desenleri karıştırmak çok sofistike ve moda öncüsü bir görüntü verebilir fakat, bunu nasıl yapmanız gerektiğini bilirseniz. Desenlerle oynamanın en iyi yolu gömlek ve kravat kombinasyonudur.

Uygulanacak temel kurallar: Her iki desendeki renkler aynı tonda olmalıdır (tekrar ediyoruz, tam olarak birbirine uymak zorunda değildir) ve desenlerden biri diğerinden daha zor seçilir olmalıdır. Örneğin, çizgili bir gömlek seçin ve üzerine aynı cins bir renkte ekose desenli zarif bir kravat takın.

4-Kol düğmeleri ve kravat iğneleri eski modadır

Klasik stile ait unsurları modası geçmiş diye bütünleştirmek oldukça yaygındır. Koldüğmeleri ve kravat iğneleri büyük babanızın zamanından kalma başlıca şeyler olsaydı, o zaman şimdi tabu olurlardı... değil mi? Bu şekilde düşünmek yanlış olmayabilir. Giysilerde ve aksesuarlarda klasik parçalar isimlerini yılları aşma ve değişen modayla evrim geçirme özelliğinden alırlar. Kol düğmeleri ve daha sık olarak kravat iğneleri tam da böyle örneklerdir.

Yanlış bilgileri düzeltelim: Bu iki akseuradan başka hiçbirşey giysinize daha fazla incelik ve zarafet katamaz. Eğer gömleğiniz kol düğmeliyse, koldüğmeleri olmazsa olmazken kravat iğneleri sadece zarif düzgün birer aksesuardır. Günümüzde kol düğmelerinin çok fazla çeşidi vardır; şekilleri, renkleri ve tasarımları değişiklik gösterir ve havalı takımınıza klasik bir kıvrım vermenin en harika yoludurlar.

5-Çelik tabanlı saatler herşeyle gider

Aslında, öyle yaygındırlar ki, klasik deri kayışlı saatler çoğunlukla uygun bir seçim olarak gözardı edilirler. Gerçeği söylemek gerekirse, gümüş ve çelik tabalı saatler modaya uygun aksesuarlardır ve günlük giysilerinizle ve hatta günlük iş kıyafetlerinizle çok güzel dururken, kesinlikle smokinler ve resmi takım elbiseler giyildiğinde takılmamalıdırlar.

Yanlış bilgileri düzeltelim: Deri kayışlı bir saat alın. Bu tip resmi durumlarda bileğe takılabilecek tek aksesuardır. Mümkün olduğunda takma alışkanlığınızdan vazgeçebileceğiniz siyah deri kayışlı bir saat alın.

Asırlardır takip ettiğiniz tüm bu eski moda fikirlerini bir kenara bırakın. Moda değiştikçe "kurallar" da değişir. İyi görünmek katı giyim prensiplerine bağlı kalmaktan çok kişiliğinizi yansıtmakla ilgili olduğu için günümüzün moda kılavuzları daha gevşektir.


 
beyaz gömlek + siyah pantolon + yumurta topuk ayakkabı = Kro :) :)
 
İyi Gömlek Seçmenin İpuçları

beyaz-gomlek.jpg


Doğru gömlek seçimi yapabilmek, bir erkeğin gardırobunu oluşturmasındaki temel taşlardan biridir. Gömlek seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Gömlek seçimlerinizde vücudunuzun fiziksel özellikleri ile gömleğin modeli arasında bir denge oluşturmalısınız. En çok dikkat etmeniz gereken boynunuz ve gömleğin yaka modelidir. Bu oran çok önemli; boynu kısa bir erkeğin yaka ayağı yüksek ve büyük, uzun yakalı modelleri kendisi için seçmemesi gerekir. Yanlış seçim fiziksel özelliklerinizin doğru yansıtılmamasına neden olacaktır. Satın alacağınız gömleğin üzerinizde kusursuz bir duruş sergileyebilmesi için bazı temel kurallara özen göstermeniz gerekir.

cizgili-gomlek.jpg


Bir gömleğin mükemmeliği hakkında size en doğru fikri yakası verir. Yaka hertürlü kullanımda yani kravatla ya da açık olarak rahat bırakılmışken dahi formunu kaybetmemeli, kırılma ve bükülmeler göstermemelidir. Bu ütü ve kolayla değil, özel dikim teknikleri ve doğru iç malzeme seçimleri ile sağlanır. Ön pat üzerinde bulunan düğmeler arasında kumaş düz durmalı, torbalanma yapmamalıdır. Ayrıca düğmeler vücudunuz tarafından açılma yapacak kadar gerilmemeli. Gömleğinizin bedeni vücudunuzun hatlarını deforme etmeyecek rahatlıkta olmalı, gömlek koltukaltlarınızda ve belinizde balonlar oluşturmamalıdır.

Gömlek kol boyunuz, bileğinizin bitimi ile birlikte sona ermeli, el ayası üzerine devam etmemelidir. Şık bir görünüm için gömlek kol boyu ceketinizin kol boyundan bir santimetre kadar uzun olmalıdır. Gömlekte düğmeli takalı gömlekler daha çok rahat giyim alanlarında tercih edilir. Çeşitli blazer ceketler içinde kulüp desenli kravatlar ile de kullanılabilir ancak takım elbiselerle birlikte tercih edilmemelidir.

Takım elbise ve resmi ceket kullanımlarında daha çok klasik yakalı, İtalyan yakalı, iğneli ya da yaka altından biritli modeller tercih edilmelidir. İğneli ve yaka altından biritli modeller kravatın daha formda durmasını ve şık görünmesini sağlar.

hirka-gomlek.jpg


Beyaz gömlek için can simidi demek yanlış olmaz. Beyaz gömlek, resmi bir takım elbise için vazgeçilmez, jean kullanımlarında ise kusursuz bir tamamlayıcıdır. İsminizin baş harflerini veya size özel bir monogramı gömleğinizin sol göğüs bölümü veya kol manşetinize işleterek kişiselleştirebilirsiniz.

Seremoni gömleklerinde yaka modeli ne olursa olsun papyon ile birlikte kullanılacaksa düğmeler gizli olmalıdır. Bazı modellerde özel düğme efektleri kullanılır. Bu tür kullanımlarda efekti sağlayan düğmeler görünür biçimde, kapanışı tamamlayan düğmeler ise gizli kalmalıdır.



 
İlk 3 Buluşmada Nasıl Giyinmeli?

ilk-bulusma-kiyafet.jpg


İlk buluşma için görünüş ve izlenim çok hayatidir. İlk seferinde kızın üzerinde iyi bir etki bırakmanız gerekir. Bunun içinde spor ve şık giyimin önemi büyüktür.

hirka.jpg


İlk buluşma

Elbette özel bir hazırlık yapın ama çok abartıya kaçmayın. Kazaklar, hırkalar kabul edilebilir; yelekler ve takımlar sizi rahatsız gösterecektir. Basit tutun. Bir beyaz gömlek, örgü veya kaşmirgri v yaka kazak, mavi jean ve kahverengi bağcıklı bir ayakkabı ilk buluşma için oldukça ideal.

Üstünüze oturduğunu bildiğiniz birşeyi giyin. İlk buluşma gök mavisi ayakkabılarınızı test etmek için uygun değildir. Kendinizi rahat hissedeceğiniz birşeyler giyin. Her şeyin temiz ve ütülü olmasına dikkat edin. Kirli bir gömlek ve ayakkabı sizi mahvedebilir.

hirka-tshirt.jpg


İkinci buluşma

Biraz rahatlama zamanı. Favori tişörtünüzü giyin ama komple kendinizi bırakmayın. Yine özenli ve temiz bir şekilde giyinin. Tişörtün üzerine güzel bir hırka iyi bir seçim olacaktır. Ütülü oldukları sürece kanvas pantolonlar da bu buluşma için ideal olacaktır. Pantolonlarınızın yeni olması gerekmez ama eskimiş görünümlü ise onları evde bıraksanız daha iyi olur.

brant.jpg


Üçüncü buluşma

Üçüncü buluşmada şık bir takım elbise giyme zamanı gelmiştir artık. Şık giyinmeniz onu şaşırtacak ve onun için özendiğinizi gösterecektir. Tabii ki bu şıklığı kaldıracak bir yere gitmelisiniz.
 
Doğru Takım Elbiseyi Seçmenin 10 Kuralı

takim-elbise1.jpg


Takım elbise seçmek incelik ister; ancak herkesin vücut yapısı farklı olduğundan, bu tür takım elbiseler her yüz erkekten sadece birine hiçbir düzeltme yapmaksızın tam oturabilir.

Vücut yapınıza iyi tanır ve doğru modelleri ne kadar iyi bilebilirseniz, mağazadan o ölçüde uygun bir kıyafet ile çıkabilirsiniz. Bu noktada mağazalarda sizinle ilgilenen görevlilerin de katkısı büyük ancak doğru kişilerle karşılaşmanız büyük şans. Bağımsız düşünebilen, deneyimli terzilerin yanında, 'komandatura terzileri' dediğimiz, mağaza satış kadrolarının ve müdürlerinin görev mahkumu terzilerle karşılaşmanız da ihtimal... Bu durumda kendi tecrübelerinizin katkısını hissedeceksiniz.

Takım elbisenizi bu 10 kuralla seçin

1- Yelekli birtakım elbise seçiyorsanız, yeleğinizin göğüs kısmı bedeninize oturduğunda belinizde gevşeklik h s; olmamalıdır. Ceketinizin altından yeleğin sace; küçük bir kısmı, en üst düğmesi görülebilme Yelek pantolonunuzun kemer kuşağını örtecd uzunlukta olmalı, uçları kalça kemiğinize uzanmadan bitmelidir. Pantolon beli ile ve et " uçları arasındaki açıklık, gömleğin veya kemer tokanızın görünmesi hoş durmayacaktır.

2- Seçtiğiniz takım elbisenin üzerinize oturtulma işlemine önce üst bölgeyle başlayın. Elbise omuzlarının başınızla olan ilişkisine ek olarak, ceket kumaşının omuzlarınızdan ceket bitimine dek kesintisiz bir hat çizerek inmesi gerekiyor. Ayrıca ön cephe ve göğüste ceketin klapaları kalkmadan durmalı.

3- Hazır giyim ürünü takım deniyorsanız ^^Kcüzdan, anahtarlık, cep telefonu gibi sürekli taşıdığınız aksesuarlarınızı, her zaman taşıdığınız yerlere koyarak deneyin kıyafeti. Takım elbisenizin görünüşünü bozacak herhangi bir etkinin önüne, cekette yapılacak küçük bir değişiklik ile geçmek mümkünken, göğsünüzde koca bir şişkinlikle dolaşmanız anlamsız olacaktır!

4- Pantolonda birinci kural belde rahatlık sağlayacak kadar kalçaya oturtmaktır; kalçaya oturan pantolonların ağları gereğinden fazla sari a : pantolonlarda pilinin işlevi, oturulduğunda kalçanın doğal genişlemesini karşılamaktır. Ayaktayken ütü çizgisi diz kapağı hattı ile ortadan dik kesişmeli ve ayakkabının ortas - i inerek bitmelidir. Pantolon boyuyla ilgili se herkesin doğrusu farklı; Amerikalılar genellikle ayakkabının üzerinde bir kınlım oluşturacal boyları tercih ediyor; bu pantolonlar, yürürkei ayakkabı bağcıklarını saklar. İtalyanlar ise daha dar kesimli ve biraz kısa hatta çoraplar nın bir kısmının görüneceği boyda pantolonla" giyerler, bu tercihte paça ayakkabının üzerine hafifçe biner.

5- Sırtta kürek kemiklerinizin arkasında bir gergi hattı oluşuyorsa sırt fazıa sıkı demeKtır ve biraz rahatlatılması gerekir.

6- Ceketin beli, altında bulunan bedenin doğal | kıvrımlarına uyum göstererek hafif sıkı olmalıdır Gereğinden fazla sıkı olup olmadığını düğmenin iki yanında oluşacak X şeklindeki çizgilerden anlayabilirsiniz. Ceket düğmeniz ilikli iken oturduğunuzda, açıkken olduğunuz kadar rahat etmelisiniz.

7- Ceket beli için değ'u ölçü kriter a-ka be1 cvuntunuz üzerinde yatay kırışıklıkların oluşmamasıdır. Arka yırtmaçlar mutlak surette yere dikey ve kapalı durmalı, açma yapmamalı.

8- Kollar düzgün akmalı, üst kol kısmınca yatay kırışık ya da kırılma oluşmama lı. Ceketin kolu bilek kemiğine doğru daralmalı; kol ağzı açıklığının çapı 15 cm. yı aşmamalı ya da gömlek manşetini çevreleyece-genişlikten fazla olmamalıdır. Ceket kolu ile el bileğin birleştiği noktaya kadar gelmelidir.

9- Prova odasına, uygun yaka yüksekliği ve kol uzunluğuna sahip bir gömlek ve ortalama topuklu bir ayakkabıyla girin mutlaka.

10- Ceket yakasının ayrık durmamasına ve yakanın kiapa ıie birleştiği yerde yatay bombeler olmamasına dikkat edin.
 
Dikey çizgiler siluetinizi uzatırken ve görsel olarak inceltirken gözleri aşağıya doğru kaydırır.
:glare::sneaky2: Oww Yeah
 
Kısa Ceket Giymeyin, Botoksu Azaltın

tom-ford-kiyafet.jpg


Modanın dâhisi Tom Ford'dan erkeklere altın değerinde stil sırları ve tavsiyeleri.

"Lüks, sadece insan elinden çıkabilir," diyen Tom Ford'un erkek koleksiyonu elde yapılıyor; çünkü terzilerin geleneklerinden ilham alıyor. Ve bu koleksiyon, artık Türkiye'de de satılıyor.

Gucci'den ayrıldığında, moda dünyası karalar bağlamıştı. Neyse ki ayrılık uzun sürmedi. Modanın dâhi çocuğu Tom Ford, modanın son yıllarda aldığı şekle başkaldıran, son derece gelenekçi bir erkek giyim markasıyla sahalara geri döndü. Yıllar yılı hazır giyime hizmet veren Ford ne yapıyordu peki? Tom Ford manifestosu şöyle başlıyordu: "Stilin sürekli yenilenmesi gerektiği, yanlış bir düşüncedir. Kişisel tarz gücünü, modanın aksine, süreklilikten alır. Hayatınız boyunca dönüp dönüp yeniden giydiğiniz kıyafetleri düşünün. Büyük ihtimalle benzer tarzları tekrar edip duruyorsunuz. Belki tek renk giyinmeyi seviyor, belki de iddialı renkler denemekten hoşlanıyorsunuz. Belki özel dikim ceketler giyiyor, belki kaşmir kazaklar içinde rahat ediyorsunuz.

Çoğu erkeğin stilini, ufak tefek detaylar belirler. Ama bu detaylar, çevresine kendisiyle ilgili çok önemli mesajlar gönderir. Benim koleksiyonumun çıkış noktası da işte, stile bu kişisel yaklaşım." Lüks giyime yeni bir soluk getiren ve birkaç yıldır erkek modasının en çok konuşulan markalarından biri haline gelen Tom Ford erkek koleksiyonu, nihayet Türkiye'de de, Harvey Nichols mağazalarında satılmaya başlandı. Yeni bir soluk dememize bakmayın; kendisinin de söylediği gibi en büyük hedefi, erkek giyiminin kişisel stille örtüştüğü günlere dönmek; Tyler Brûle'nin de birkaç ay önceki Monocle dergisinde yükselişini öngördüğü gibi, geçmişin 'zanaatlarını' ve değerlerini günümüze taşımak.

Modern ama maskülen

Takım elbise ağırlıklı, siyah ve grinin hâkim olduğu koleksiyonda bol bol gömlek çeşidi, kokteyl ceketleri ve smokinler var. Renklendirme ise, çok çeşitli aksesuarlarla yapılıyor. Yaz sezonunda koleksiyona açık renkler ve mayolar da eklenecek.

Tom Ford yetkilileri, kıyafetlerin en önemli özelliğinin takım elbise ve ceketlerin kalıpları olduğunu söylüyor; "Çok modern, vücudu saran, omuzları ve göğsü ön plana çıkaran, son derece maskülen bir silüete sahip. Deneyen müşteriler aynanın karşısında kendilerini gördüklerinde şaşırıyor," diyorlar.

Bu bağlamda Tom Ford erkeğini şehirli, kültürlü ve kendini iyi tanıyan biri olarak tanımlamak mümkün. Marka yetkililerinin deyimiyle bu erkekler, güzel kesimli, modern kalıplı kıyafetler giymekten hoşlanan; kaliteye ve orjinalliğe önem veren kişiler.

Tom Ford, stilin tekrarlanan kişisel tercihlerle, zaman içinde ortaya çıktığını söylüyor. En önemli püf noktasının ise tutarlılık olduğunun altını çiziyor. Kendi stil sırları ve nasihatları

1.Takım elbise giyerken klasik olmaya çalışın. Klasik bir kesimi olan, omuzlarınızı güçlü ve geniş gösteren, belinize oturan ve bacaklarınızı uzun gösteren takımları tercih edin. Fazla risk almayın.

2.Başkasıyla beraberken aklınızda başka şeyler olmamasına dikkat edin. Anı hissedebilecek kadar kendine güvenenler, çok çekicidirler. İyi bir dinleyici, her zaman istediğini elde eder.

3.Farklı desenleri bir arada giyeceğiniz zaman fazla düşünmeyin. İçinizden geldiği gibi karıştırın.

4.Kısa takım elbise ceketi trendinden nefret ediyorum. Bir erkeğin poposu ceketinin altından göründüğünde kadın hosteslere benziyor. Ve bu hiç de seksi değil.

5.İş takılara geldiği zaman küçük ve sade bilezikleri tercih ederim. Cary Grant saatinin yanına her zaman sade bir altın bilezik takar ve çok şık dururdu.

6.Fazla abartmadıkça biraz botoksun zararı olmaz. Kaşların ortasına yapılan enjeksiyon ile daha cana yakın ve daha yumuşak bir görünüme sahip olabilirsiniz.

7.Nasıl ki kadınlar topuklu ayakkabıyla dışarı çıkmadan önce onlarla rahat yürümeyi öğreniyorlarsa, erkeklerin de aynı şeyi takım elbiseler için yapmaları gerekiyor.

8.Bakım için kulaklarınızı temizlemeniz, saçlarınızı tarayıp cildinize dikkat etmeniz yeterli. Ben her sabah gözlerime buz koyuyorum ve bolca krem kullanıyorum.

Ford, erkek modasının son yıllarda çok standartlaşmasından yakınıyor; "Her sezon belli renkler, kesimler ve ayakkabılar gündeme geliyor. Lüks erkek giyiminin tarihi ise bu aynılaşmayı reddeder" diyor. Eskiden erkeklerin kıyafetlerini özel terzilere yaptırdığını söyleyen Ford, kendi tasarımlarını da İngiliz ve İtalyanların terzilik geleneklerinden ilham alarak yapıyor. Mesela usta terziler, değerli malzemelerle 200 takım elbiselik kumaşı altı ayda ortaya çıkarıyor. Bir takım elbisenin kesimi ve dikimi yedi hafta sürüyor. Terziler, her bir takım elbisenin rötuşu için 19 saatllik mesai harcıyor.Cepler ve düğmeler elle dikiliyor. Her bir ayakkabının dikim süreci, 10 günü buluyor. Çanta ve valizler de elle yapılıyor.


alıntı
 
Kravat Nedir ve Nasıl Bağlanır?

kravat.jpg


Erkeklerin giyim konusundaki bilgisini ve hatta genel olarak zevkini kravatı üzerinden yapılan değerlendirmeler belirtiyor. Doğru seçilmiş bir kravat, çok da iyi olmayan bir kıyafetin havasını bir anda değiştirebildiği gibi, kötü bir seçim de çok iyi bir kıyafetin tüm güzelliğini yutabiliyor. Durum böyle olunca erkeklerin derslerine iyi çalışmaları gerekiyor. Kaliteli bir kravatın özellikleriyle başlayabilir ilk ders. Eni 8.5 - 10 cm, boyu 140 cm. olan klasik bir kravatın yüzde yüz ipek olması kalitenin belki de en önemli göstergesi. Kravat kumaşları dokuma ve baskı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kalın dokusu nedeniyle bağlaması güç olsa da dokuma kravatlar, kalitenin göstergelerinden biri. Dokuma kravatlarda en yaygın desen, diyagonal çizgiler olarak biliniyor. Son dönemlerde, ipek kravatların yanı sıra yün, yün-kaşmir, yün-ipek-keten ya da ipek-keten gibi karışımlardan da kaliteli ürünler çıkıyor.

Kumaşların kaliteyi belirlemesinin yanı sıra astar, tela ve dikiş özellikleri de kravatın önemli ayrıntılarından. El dikişi olan kravatın arka kapamasında dikiş belli bir mesafede biter ve arka uç açıkta bırakılır. Buradaki amaç, kumaş ve telanın uyumlu hareketinin sağlanmasıdır.

Bazı kravatlarda bu bölümde ipek iğnesi kullanılırken, bazı kravatlarda da iplik ucu dışarıda bırakılır. Bu iğnenin çıkartılmaması ve ipliğin kesinlikle kopartılmaması gerekir. Kalitenin son ve önemli göstergesi ise, astarda markasının dokunmuş olmasıdır.

Bütün bunları öğrenmek zor gelen erkekler için başarısı kanıtlanmış bir yöntem de kravat seçimi konusunun eşlere havale edilmesi.

Kravatın incelikleri

* Kravat ucu, pantolon kemerinin alt hizasına gelecek şekilde bağlanmalı.
* Çözüldüğü zaman ilk boyuna geri dönmeli.
* Çıkarması kolay olmalı.
* Rutubetli yerlerde bırakılmamalı.
* Kesinlikle ütülenmemeli (Kuru temizleme esnasında preslenmemeli)
* Geceleri kesinlikle bağlı bırakılmamalı.
* Örgü kravatlar, uzamasını engellemek için yuvarlak şekilde muhafaza edilmeli.
* Kot pantolonla birlikte, bez kumaştan yapılmış sportif bir model tercih edilmeli.
* Kravat düğümü çekiştirilerek açılmamalı.
* Asla astarı görünmemeli.
* Ceketin sol cebine konan süs mendiliyle uyumlu OLMAMALI.
* Her zaman gömlekle tezat oluşturmalı ancak tam aksi bir seçim de yapılmamalı.
* Diyagonal dokuma kravatlar takım elbiselerle kullanılmamalı. (Takım elbiselerle, mikro desenli dokuma kravatlar tercih edilmeli.)
* Yün ve kaşmir kravatlar soğuk günlerde, ağır kumaşlarla kullanılmalı.
* Keten ve keten karışımlı kravatlar ise sadece yaz mevsiminde ve pamuklu, keten kıyafetlerle tercih edilmeli.

Kravat nedir?

Kravat bir boyun bağıdır. Tüccarlar arasındaki jargonda fatura manasında kullanılır. Kelimenin aslı Fransızca cravate: Hırvat anlamında kullanılan croates veya cravatesden gelmektedir. Hırvatlar, boyunlarına uzun bez kurdelelar takarlardı. Bundan dolayı çeşitli kumaş ve derilerden yapılmış boyuna takılan ve kendine has bağlama şekli olan boyun bağlarına da kravat denmiştir. Memleketimizde ilk defa Tanzimattan sonra değişik tipte görülen kravat zamanla alışılmış ve erkek giyiminin bir parçası haline gelmiştir.Şimdiki düğünler,iş yerleri,okullar ve bunun gibi benzer yerlerde kullanılmaktadır.















 
Erkekler bunları asla yapmamalısınız!

Erkekler bunları asla yapmamalısınız!

Türkiye'de yaygın olarak perakende satış yapan bir erkek giyim mağazası, erkeklerin giyimde yaptığı hataları bir broşürde topladı.

Moda yazarı Başak Fransez'in önerilerinin yer aldığı broşüre göre, bazı erkekler giyimde kravat bağlamadan çorap seçimine, paça boyundan ceket kolu uzunluğuna kadar pek çok konuda hata yapıyor.

"Kıyafet seçerken babadan kalma alışkanlıklara veda edin" diye başlayan broşürde, erkeklerin vücut tipini bilmesi ve az da olsa modayı takip etmesi gerektiği belirtiliyor.

Erkek giyiminde en çok yapılan hatanın başında uzun bağlanmış kravatın geldiği belirtilen bilgilendirme broşüründe, takım elbise zerafetini parlak renkte kalın, büyük desenli, polyester kravatların bozduğu ifade ediliyor.

Kravat boyunun kemer hizasında olmasının önemli bir ayrıntı olduğu kaydediliyor.

En temel hatalar

Takım elbise şıklığını bazı küçük dikkat edilmeyen ayrıntıların bozduğu belirtilen broşürden bazı öneriler şöyle:

- Pantolon satın alırken mutlaka paça boyunu yaptırın. Uygun uzunlukta paça sizi daha uzun ve şık gösterecektir.

- Uzun ceket kolu sizi kısa ve hantal gösterebilir. Kol boyu bileğinizde bitmeli ve hatta gömleğin manşetinin ceketten gözükmesine bile izin verilmeli.

- Uzun, bol, büzgülü, omuzlardan düşen, kollarınızdan aşağı sarkan ceketlerden, yüksek belli baba pantolonlarından ve aba gibi paltolardan uzak durun.

- Şıklığınızı bozmak istemiyorsanız atlet yerine, çok gerekliyse takım elbise gömleğinin içine dar, kapalı yaka beyaz tişörtler giyebilirsiniz.

- Asla ve asla takım elbise altına beyaz çorap giymeyin. Beyaz çorapları spor ayakkabılarınız için saklayın.

- Takım elbise için ayakkabınızdan referans alın, ayakkabınızın renklerine uygun çorap giyin.
 
Erkekler için boylarına ve yapılarına göre giyim önerileri.

Uzun boylular 1. Boyuna çizgili takımlar kullanılmamalı.
2. Kurvaze takımlar idealdir.
3. Sivri burunlu ayakkabılar giyilmemeli
4. Serbest giyim günlerinde pötikareli, tüvit ceketler kullanılabilir.
5. Gömlek yakaları sivri ve uzun olmamalı
6. Duble paçalı pantolonlar kullanılmalı
7. 3'ü konbinler kullanılmalı.(Ceket, pantolon ayrı renklerde ve bunlara uyan bir gömlekle kullanılmalı)


Kısa boylular
1. Boyuna ince çizgili takımlar giyilmeli
2. Düz koyu renkler kullanılmalı
3. Ceketler bele oturmalı, kare omuzlar olmalı, ceketler ya 2 ya 3 düğme olmalı.
4. Uzun ceketler giyilmemeli
5. Boyuna ince çizgili gömlekler tercih edilmeli
6. Paçaları aşağı doğru daralan pantolonlar giyilmeli. Duble paça kullanılmamalı.



İri yapılı erkekler
1. Koyu renkte takımlar ve boyuna çizgili takımlar tercih edilmeli
2. Kalın kumaşlardan yapılmış her türlü giysiden uzak durulmalı
3. İstendiği taktirde kemer yerine askı kullanılabilir.



Minyon yapılı erkekler
1. Genelde bele oturan kuplarda ceketler giyilmeli
2. Ceket kolları katiyen uzun olmamalı
3. Bol, dökümlü kazak ve gömleklerden uzak durulmalı
4. Pantolonların paçaları aşağı doğru daralarak inmeli
5. Gömlek yakaları ve manşetleri geniş olmamalı
6. Kravatta çok büyük desen kullanılmamalı


alinti
 
Geri
Üst