Erkekler falan filan vesaire...

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
Erkekler falan filan vesaire...

Salı gecesi Cosmopolis'i izlerken bunları düşündüm. Mustafa Topaloğlu'nun "Hayatta üç ana maddeyi çok seveceksin; ananı, babanı bir de seni anlayanı" cümlesi ise bu yazının ana konusunu oluşturuyor...
Arada bir sorarlar. Kadın dergilerinden
ya da televizyon programlarından kimi arkadaşlar...

En karizmatik erkek, en yakışıklı erkek, en filanca erkek... Seçmemizi isterler. Seçtiklerimizin üzerine de konuşmamız gerekir haliyle...

Geçen hafta salı gecesi CNN Türk'te Sevim Gözay'ın Cosmopolis'inde şarap gibi erkekleri konuştuk.

(Biz ne yazık ki Gülümse ekinin yazılarını iki gün önceden yazdığımız için konularımız size ulaşana kadar tazeliğini yitirebiliyor. Dolayısıyla Salı günüyle ilgili bir yorumu ben size ancak gördüğünüz gibi Cuma sabahı ulaştırabiliyorum)

Neyse..
Cosmopolis'te Sevim, diyordum.

Sevim Gözay sohbeti ve genel tavrı ile oldukça batılı (burada modern ve medeni anlamında kullanıyorum) olduğundan sohbet ederken sorduğu her soruya anlaşılacağınızı bilerek yanıtlar veriyorsunuz. Allah'tan iyi de televizyoncu olduğundan söylediklerinizi iyi aktarıyor. Öyle saçma ayak oyunlarına girmiyor. Sonuçta da s iradisi, başarılı bir iş çıkarıyor ortaya.

Sevim bana telefonda "şarap gibi erkekleri konuşacağız" dediğinde biraz kem küm ettim.

"Yani ben bilmemki, hava da şöyle, ben de böyle" filan diye kıvırtırken "ilişkilerle iligili yazan çizen birisin ve bence konuşmalısın" diye bir başladı Sevim, ertesi sabah bir baktım kamera önüne kurulmuş şakıyorum.

Gerçekten ne söylediğinin anlaşılması konusunda paranoyakça şüpheli olduğumdan artık korkuyorum bu konularda fikir beyan etmeye.

Ama Sevim'e konuşmaktan bugüne dek hiç pişman olmadım.

Şarap gibi erkekleri bir yana bırakıyorum.
Ama kadınların en çok okuduğu yazarlardan biri olduğum var sayılarak sorulan "en karizma, en seksi, en başaılı erkek" tarifini bir kez de burada kendi köşemde yazayım. Gerektiğinde herkes gani gani istediği gibi kullansın.

Bilmem katılırsınız, bilmem katılmazsınız...
Bir kere aptal erkek yukarıda sayılan karizmatik, şudur budur listesine asla giremez.

Peki biz bir aptal erkeği nasıl tanırız?
Aslında görür görmez tanırız ama anlattığınızı anlamayan, düşündüğünü sanan ve o düşündüğünü dahi anlatamayan erkek diye başlayabiliriz tarife.

Mizahla sululuğu da karıştırır bunlar.
Komik olduklarını sanmaları da ennnnnn feci özelliklerinden biridir.

Sonra yeteneksiz erkekler de bu listeye giremezler.

Peki bir yeteneksizi nasıl tanırız?
Yaptığı iş ne olursa olsun bir yeteneksiz iş yaparken "iş yapıyorum" diye o kadar çok bağırır ki ondan nefret edersiniz!

Şarkı da söyleseler, yazı da yazsalar, resim de yapsalar, şirket de yönetseler çok bağırır bunlar.

Sonra çirkin erkekler de giremez bu listeye.

Peki bir çirkini nasıl tanırız?

İnsanları aşağılar ve bunu bir iletişim yöntemi sayarlar.

Kabadırlar, üzerlerinde çok şık elbiseler de olsa nedense başkasına ait bir eşyayı taşır gibi dururlar. Kimseye aldırmaksızın kalabalıkta pahalı purolar içerler. Havalı olduklarını zannederken nasıl da çirkinleştiklerinden hiç haberleri olmaz.

Kadınlara eğer kadın kendilerinden zengin değilse, ya da çok önemli bir siyasetçinin veya iş adamının veya patronun karısı değilse dişlerini karıştırdıkları bir kürdan gibi davranırlar...

Bu çirkinliğin en üst noktasıdır zaten...
Sonra geveze erkekler de girmez bu listeye..
Gülüşleri çamurdan şekillendirilmiş gibi duran adamlar da.

Yerli yersiz ortaya zıplayanlar mesela...
Kendini çok önemseyenler sonra..

Tabii bu saydıklarımı en seksi, en karizmatik kadın listesi için de uyarlayabiliriz ama ne yazık ki kadınların dış görünümleri daha belirleyici olduğu için başka kriterler söz konusu oluyor...

Herşeyi bir yana bırakalım...
Bence bir kadını ya da bir ekeği gerçekten herkesten farklı yapan tek şey anlaşılır olması ve anlamaya açık durmasıdır.

Bu sebeple size bugün en karizmatik erkekler listemi açıklıyorum:

1- Mustafa Topaloğlu
Sadece "Hayatta üç ana maddeyi çok veceksin: Ananı, babanı, bir de seni an yanı" tarihi cümlesini etmesi sebebiyle.

2- Tuna Kiremitçi
Aşk Neyin Kısaltması isimli son kitabı için.

3- Bekir Coşkun
Yazılacak ne varsa tartışmasız en iyi o yazdığı ve yazdığı her şeyi kısaca anlatabildiği için.

4- Zeynel Abidin Ağgül
Fotoğrafını çektiği herkesi anlamaya çalıştığı ve doğru anladığı ve anlatabildiği için.

5- George Clooney
ABD, CIA ve petrol politikasını cesura eleştiren son filmi Syriana'nın yapımcısı olduğu ve o yakışıklı yüzünü bir ton sakalla kapayacak kadar cesur bir oyuncu o duğu için.

6- Çetin Tekindor
"Babam ve Oğlum"da Türk Sinemasıı çok özlediği olağanüstü erkek oyuncu performansıyla bizi ihya ettiği için.

7- Mithat Bereket
Sonuna kadar haberci olduğu için.

8- Gabriel Garcia Marquez
Anlatmak için yaşadığı ve anı kitabının girişine "İnsanın yaşadığı değildir hayat, aslolan hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığındır" cümlesini iliştirdiği için.

9- Servet Kocakaya
Yine olağanüstü bir şarkı yaptığı için. (Daha dinlemediniz mi? "Doğum günümde" )

10- Selahattin Duman
Küçük kafamı hayatı anlamak için fazla zorlamamam gerektiğini sıklıkla bana anımsattığı için, mizah bildiği için, güven duygusu uyandırdığı için, Selahattin abim olduğu için, onun için, bunun için, canım istediği için...

Listem budur. Anlaşıldığımı umuyorum. Saygılar sunuyorum...

iclal aydın
25.11.2005

Geri