Erkek Çocuk İsimleri Arıyorum

N i h i L

New member
Reaction score
0
Bana lütfen topluca sitelerdeki isimleri copy - paste yapmayın gençler
sizlerden istegim mümkünse sonu -han lı biten erkek çocuk isimleri istiyorum

hatta han lı bitmese de olur.

yani şöyle çok güzel anlamı olan degisik isimler arıyorum LÜTFEN İLGİLENİN.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

arkadaşım anlamı ile birlikte verirseniz çok sevinirim.

benim adım çağatay..istersen sonunada han koyabilirsin..çağatayhan devleti vardı zamanında ;) ANLAMI:Çağatay, Küçük tay, çocuk gibi sevimli / Çağatay hanlığından olan kimse. Çağan, Bayram, şenlik, mutlu gün. Çağdaş, Aynı çağda yaşayan, çağa uygun ...

ÇAĞATAY ADININ TARİHÇESİ

Özbek kavminin adı hakkında çeşitli görüşler ileri sürülmüştür. Örneğin Ebugazi Bahadır Han (1603-1669)'ın belirttiğine göre Özbek adı, 1313-1340 yılları arasında hüküm süren Altınordu Hanı Özbek'in kendi halkına verdiği bir addır. Önceleri Çağatay ulusundan ayırmak için Cuci ulusunun doğu koluna verilen Özbek adı, bölge Türklerine İslamlığı benimseten Özbek HAn'dan sonra, özellikle Ebul Hayr'a bağlı kurulan boyların adı oldu. Böylece Özbek Han'ın ada, oymağı niteleyen bir süreklilik kazandı. Yakubovsky'nin belittiğine göre Özbek Han 1335'te Azerbaycan seferine çıktığında askerlerine "Özbekler" deniliyordu. Ebul-Hayr'ın kendi devletini kurmasıyla da "Özbek" devletin adı oldu.

İsmail Samani Türbesi

Bugün Özbekistan Cumhuriyeti'nin 969'unu oluşturan ve geçmişte ÖSSC'ninda yaşayan ve nüfusun çoğunluğunu oluşturan Özbekler çeşitli Türk boylarından oluşmaktadır. Ruslar zamanında Özbeklere Sart, Kurama, Tacik, Çağatay, Türk, Mülmlan gibi adlar da vermişlerdir.

Bilindiği gibi, Altınordu Hanı Özbekin soyundan gelen yöneticiler, Fergane Vadisi'nde Türkleri bir araya toplayarak, yeni bir devlet kurmuş ve bu devlete de "Özbek Devleti" adını vermişlerdir.

Nusrad Tarihe gecen Türk gemisi ve komutanı (canakkale savasından)
Ulugbey (Uzaydaki bir cisme adı verilen Türk bilimci osmanlıdan)
Altar Türk komutanı
Artur Fakirlerin işçi sınıfının babası
Fatih acıklamama gerek varmı
İbrahim 3 dinin de inandıgı peygamber. inanların babası anlamına gelir.

bence serhan olsun hem popiler bir isim hemde eski türkçede baş hükümdarı temsil ediyor ser baş demek büyük demek arapçadada kan dökmek anlamına geliyor. bir amaç uğruna anlamında ne ise

evet bencede serhan olsun ben kendi ismim diye söylemiyorum ama çok hoş vede kelime anlamları özgür çocuğun belirttipği gibi tam manası ile doğru

Girayhan olabilir Girayı'ın anlamı kaplan demek bu arada benim ismim..begenirsen bana özel msj atarsan sevinirim...

Ata ismi çok güzel.

BATUHAN:
Güçlü Kuvvetli Han. Altınordu devletinin kurucusu Batuhan

yIGenimiIn Ismi OLurda :) :D :angel:

can yada teoman anlamnı biliyosundur heralde

yavuzhan

benim kuzenin ismi güzel isimdir anlamı Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim in adı olmasıdır :)

mustafa olabilir,
yasin olabilir.
efe, cihat, çağrıhan :)

BAYBARS nasıl? çok sevvdiğim bir isim.

Baybars: Bahri Memlüklerin sultanı olup Kıpçak ülkesinde doğmuştur. Baybars (el-Melikü'l-Zahir Rüknettin). (1223 Şam - 1277). Eyyubi hanedanını ortadan kaldırıp Abbasi halifeliğinin yeniden kurulmasını sağladı

Candan koymada bven cok çektim o çekmesin BORA koyabilirsin

Akın: Hızlı bir biçimde düşmana yapılan saldırı
Alkan: Kızıl kan
Arkan: Temiz kandan gelen - Üstün,galip
Rıdvan: Cennetin kapıcısı olan melek

Kuthan olsun Kut:kutlu ulu kiş demek bence güzel bi isim

Geri