'Ergenekon' tertibindeki tutuklamalar bir hukuk skandalıdır!

|Dynamic|

Banned
Reaction score
0
İşçi Partisi Genel Sekreteri ve Doğu Perinçek’in avukatı Nusret Senem, İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı gazeteci Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan dört günlük gözaltı sonrası dün gece çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Bu tutuklamalar bir hukuk skandalıdır!

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel bugün (30 Mart 2008) Kadıköy İskele Meydanında siyasi partiler, sendikalar, kitle ve meslek örgütleriyle kalabalık bir yurttaş topluluğunun önünde İşçi Partisi’ne yönelik tertiple ilgili şu açıklamayı yaptı:

TUTUKLAMALAR BİR HUKUK SKANDALI
Tutuklama kararında yazan gerekçe Ergenekon tertibinin açık bir kanıtıdır. Günlerdir F - tipi basına servis yapılan sözümona Ergenekon üyeliği tutuklama kararında yoktur. İmal edildiği kanıtlarıyla ortada olan ve daha ilk günden Taraf gazetesine servis edilen o meşhur kroki tutuklama gerekçesi olarak gösterilmiştir.

Böylece büyük tantanayla ilan edilen yalan ve tertip açığa çıkmış bulunuyor. F tipi tertipçiler günlerdir her yeri basarak, arayarak, adeta talan ederek yalan makinelerini çalıştırarak, bula bula o krokiyi gerekçe gösterebilmişlerdir.

Üstelik o kroki devlete ait gizli belge sayılmış ve bir siyasi partinin genel sekreteri ve 40 yıllık avukat Nusret Senem “devlete ait gizli belge bulundurmak” gibi herkesi şaşkınlığa uğratan, bir kara leke olarak hukuk tarihine geçecek tertiple tutuklanmıştır.

Bu bir skandaldır. Türk yargısına ağır bir darbe vurulmuştur.

AKP’Yİ KAPATMA İDDİANAMESİNE MİSİLLEME
Amaçları açığa çıkmıştır. Tertibin nedenleri artık herkesçe bilinmektedir. Tayyip Erdoğanlar Başsavcılığın kapatma iddianamesiyle şaşkınlık ve telaş içine düşmüşlerdir. Tutuklamalarla işte bu kapatma davasına misilleme yapılmaktadır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve diğer yöneticilerimiz kapatma davasına karşı rehin alınmışlardır. Kapatma davasını sekteye uğratmak ve engellemek istiyorlar.

İŞÇİ PARTİSİNİN SİYASİ FAALİYETİ ENGELLENEMEZ
Asıl amaç ise İşçi Partisi’nin siyasi faaliyetlerini engellemektir. Parti önderliği bu nedenle hedef alınmıştır.

İşçi Partisi, AKP’ye ve ABD emperyalizmine karşı mücadelenin karargahıdır, İşçi Partisi ana muhalefet partisi görevi yapmaktadır. İşçi Partisi bütün bir milleti aydınlatmakta ve harekete geçirmektedir. İşte bu nedenle düşman vatanseverliğin kalesini hedef almıştır. Amaçları Milleti öncüsüz bırakmaktır.

Ancak bütün bu çabaları beyhudedir.

İşçi Partisi büyük partidir. On binlerce üyesi ve binlerce kadrosuyla büyük bir birikime sahiptir. Milletimizin büyük tarihine ve büyük gücüne dayanmakta ve onu temsil etmektedir.

Siyasi faaliyetimizi eskisinden daha büyük bir kuvvetle sürdüreceğiz. Bu hayasız saldırı, bu büyük haksızlık ve hukuksuzluk kamuoyunda infial yaratmıştır, partimize büyük bir yöneliş vardır. Ulusal güçlerde birleşme ve dayanışma yönündeki irade güçlenmektedir. Partimiz geçmişte olduğu gibi bu tertibi de püskürtecek ve bu süreçten büyüyerek çıkacaktır.

ULUSALCILIK (MİLLİYETÇİLİK) HEDEFTE
Tertibin amacının ne olduğu dünkü gazetelerde yer alan bir haberle de açığa çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesi ve Atatürk’ün 6 Ok’u içinde yer alan ulusalcılık (milliyetçilik), Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlattığı raporda hedef tahtasına konmuş, tehdit kapsamına alınmıştır. Milliyetçilik en ağır suç olarak görülmektedir.

Türk Ordusu ve Türk Yargısı hedef tahtasındadır. Ergenekon tertibi Orduyu suçlu gösterecek sahte kanıtlar üretmek için tezgahlanmıştır.

Kesinlikle haklısın.Adaletsiz ve hukuksuz ama işlerine gelince adaletli olur.Öbür taraftan adalet adaletsizlik oluverir.

ne sacmalionuz siz ya bu adamlar ulkyei karistirip ustunden para kazanmaya calisan adamlar perincegi gorduk pkk baskaniyla el s1k1sio resim cektirio bunlari tutuklayinca adaletsizlik halkin %50 oyunu almis bi partyi kapatirken adalet laiklik adamlar resmen halka sen kimi secersen sec sonunda benim istedigim gelcek demeye calisio

ne sacmalionuz siz ya bu adamlar ulkyei karistirip ustunden para kazanmaya calisan adamlar perincegi gorduk pkk baskaniyla el s1k1sio resim cektirio bunlari tutuklayinca adaletsizlik halkin %50 oyunu almis bi partyi kapatirken adalet laiklik adamlar resmen halka sen kimi secersen sec sonunda benim istedigim gelcek demeye calisio

bizimde demokrasi anlaşıyımız bu siz kendinize halk die hitap eden grup akp yi Atatürk e küfürden hapis yatmış bir insanı getiripte başbakan yapıonuz yha bizimde onu indirmemizde laikllik dışı demiceksiniz laiklik diosunuz laikliği Atatürk getirdi bari ona saygı duyun

bi kere ataturke kufurden hapis yatmadi fazla bilgin olmadigi konularda yorum yapma ikincisi demokrasi kisiye gore bisey degildir senin anlayisin bole benimki sole diemezsin ucuncusu indirmeniz laiklige karsi diil demokrasiye karsidir dedim

bi kere ataturke kufurden hapis yatmadi fazla bilgin olmadigi konularda yorum yapma ikincisi demokrasi kisiye gore bisey degildir senin anlayisin bole benimki sole diemezsin ucuncusu indirmeniz laiklige karsi diil demokrasiye karsidir dedim

bendeAtatürkilkelerine karşı geldiği için ayrıca yha hapisti yada nezaret amaAtatürke hakaret ettiğini adım gibi
biliyorum eğer ole olmazsa neden görevden alınıo
sizce demokrasi oy kalabalığımı

okudugu siir icin hapis yatti siirin icinde Ataturkle ilgili bisi yoq ikincisi demokrasi bana gore oy kalabaligi dil ama ergenekonda yakalananlara gore dawayi acan bassawciya gore oy kalabaligi galiba cunku halkin %47 sinin oy aldigi partiyi kapatmaya calisiolar

okudugu siir icin hapis yatti siirin icinde Ataturkle ilgili bisi yoq ikincisi demokrasi bana gore oy kalabaligi dil ama ergenekonda yakalananlara gore dawayi acan bassawciya gore oy kalabaligi galiba cunku halkin %47 sinin oy aldigi partiyi kapatmaya calisiolar

Bilmiyorsan git önce Erdogan;Demokrasi,Cumhuriyet,Atatürk ve diger degerlerimiz için neler demiş ondan sonra gel erdoganı savun.

çalışmıolar kapatıolar sadece baş savcı diil KAHRAMAN TÜRK HALKI da arkasında

Geri