Erdoğan'dan Kürtlere Kritik Çağrı

admiral

New member
Reaction score
0

İşte Erdoğan'ın çağrısı:

"Biz Güneydoğu'yu iyi biliriz. O dağları görmüş siyasetçileriz. Taa gençlik dönemimizden beri. Şu an asker ve polisimizle kıyasıya mücadele var. Biz sadece bu mücadeleyle bu işin çözülmeyeceğini biliyoruz. Bunun için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi sunduk. Buna bile karşı çıktılar. Ama biz bu projemizi devam ediyoruz. Diplomasi olacak.

Sadece bu bölgeye 35 katrilyonu bulan yatırım yaptık o bölgeye. Fakat bölücü terör örgütü, o adımların önünü kesmeye çalıştılar. İş makinalarını yaktılar, mühendisleri kaçırdılar. 10 sene önce Hakkari'de, Iğdır'da, Şırnak'ta havaalanı yapılacak deseydik ne derdiniz?

Şimdi Yüksekova'da havaalanı yapılıyor. Yaksalarda yine yapacağız. İnadına bunu gerçekleştireceğiz. Böyle 3-5 çapulcuya bu hizmeti ertelemeyeceğiz. Değerli kardeşlerim tüm muhalefet tarafından yalnız bırakılmamıza rağmen mücadeleye devam edilecek.

Kürt kardeşlerime böyle ağır bedeller ödeten, -AK Partilileri kaçırıyor, şehit ediyorlar. Çünkü bölgede rakip gördükleri tek parti AK Parti'dir- eli kanlı terör örgütü ile bölge insanının hiç bir duygu bağı yoktur.

Van depreminde yardıma gelen polisimi şehit eden bu teröristlerle hiçbir Kürt kardeşlerimin bağı yoktur. Herbir Kürt kardeşimin elini vicdanını koyarak düşünmeli: Cumhuriyet tarihi boyunca hangi hükümet bu kadar cesur, samimi adımlar atılmıştır.

Kürtlere karşı onlarca yıldır sürdürülen red, asimilasyon politikalarına AK Parti son vermiştir.

35 katrilyon yatırımı, Doğu ve Güneydoğuanadolu'ya yatırımı biz yaptık.

AK Parti son derece samimi adımlar atmıştır. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açmak, o temiz sayfayı şiddetten koruyup kardeşliğin sayfası yapmak istiyoruz. Biz Kürt kardeşlerimize karşı yüzlerce adım attık.

Şimdi artık yeni dönemde Kürt kardeşlerimizin 'Yeter artık' diyerek teröre karşı ciddi bir şekilde seslenmesini istiyoruz.

Sevgili kardeşlerim her zaman bir şey söylüyorum. Biz hepimiz aynı kıbleye dönüyoruz. Aynı çatının, sofranın fertleriyiz. Terör örgütünün 30 yıldır uyguladığı şiddet zarardan başka bir şey getirmedi.

İnadına barış, kucaklaşma, kardeşlik diyorum."

HABERİN VİDEOSU

Geri