Erdoğan'dan Economist'e cevap

Sahilim

New member
Reaction score
0
Erdoğan'dan Economist'e cevap

Başbakan Erdoğan, CHP'ye oy verme çağrısı yapan İngiliz The Economist dergisine sitem etti: "Ey The Economist! Sen bu ülkeye çok Fransızsın, CHP'ye çok Fransızsın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya mitinginde konuştu.

Erdoğan konuşmasında The Economist dergisinde çıkan ve CHP'ye oy verme çağrısında bulunan yazıya yanıt verdi.

Dergiyi halkı açıkça CHP'ye oy vermeye çağırmakla suçlayan Erdoğan, söz konusu makalenin yayımlanmış olmasını 'densizlik' olarak niteledi.

Başbakan, uluslararası bir yayın organının kendileri lehine bir böyle bir yazı yazmış olması halinde bile aynı tepkiyi sergilemiş olacaklarını anlattı.

“Eğer CHP'yi zerre kadar tanısalar, demokrasiyle CHP kelimelerinin yan yana gelemeyeceğini, tarih boyunca gelmediğini görürleri," diyen Erdoğan, dergiye “Ey The Economist! Sen bu ülkeye çok Fransızsın, CHP'ye çok Fransızsın" diye seslendi.

Türkiye'deki genel seçimlere geniş yer veren Economist dergisi Türk seçmenleri, AK Parti'nin seçimden sonra tek başına anayasa yapmasını önlemek için CHP'ye oy vermeye çağırmıştı.​

(habervaktim.com)​

Ekli dosyalar

• resim188576_2.jpg
    resim188576_2.jpg
    14.9 KB · Görüntüleme: 1,425
buralar yetmemiş yurt dışından çağrılar yapılıyor (:)

zaten akp nin,başbakan ın kaygısı o,tek başına anayasa yapamama korkusu =) planın işlemesi için bu önemli =)

bütün bu kasetler,ses kayıtları,ileri demokrasi örneği kodese tıkmalar dedem için olacak hali yok ya.

seçim öncesi telaşı ve siniri o kadar büyük ki,nereye saldırsam diye uğraşıyor.

bırak economist chp ye fransız kalsın,senin seçmenin senin partine fransız o ne olacak acaba =)

zaten akp nin,başbakan ın kaygısı o,tek başına anayasa yapamama korkusu =) planın işlemesi için bu önemli =)

bütün bu kasetler,ses kayıtları,ileri demokrasi örneği kodese tıkmalar dedem için olacak hali yok ya.

seçim öncesi telaşı ve siniri o kadar büyük ki,nereye saldırsam diye uğraşıyor.

bırak economist chp ye fransız kalsın,senin seçmenin senin partine fransız o ne olacak acaba =)

en kötü ihtimalle %44 ü görecek neden bu kadar sıkıntılı olsun

başbakan CHP seçim bürosunu ziyaret etti hep zeytin dalı başbakandan büyüklüktür

bu ülke partilerindeki sorun çözüm değil birbirlerinin açıklarını yakalamak tamam zıt görüşlü olabilirsin ama bir çözümün varsa önerin söyle ülke kalkınsın seviyorlarya bu vatanı sözde nasolsa AKP gelecek sende çözüm sun AKP yapsın oylarında artar ama olmaz illa açık bulacaklar....

en kötü ihtimalle %44 ü görecek neden bu kadar sıkıntılı olsun

başbakan CHP seçim bürosunu ziyaret etti hep zeytin dalı başbakandan büyüklüktür

bu ülke partilerindeki sorun çözüm değil birbirlerinin açıklarını yakalamak tamam zıt görüşlü olabilirsin ama bir çözümün varsa önerin söyle ülke kalkınsın seviyorlarya bu vatanı sözde nasolsa AKP gelecek sende çözüm sun AKP yapsın oylarında artar ama olmaz illa açık bulacaklar....

nerden en kötü ihtimal oluyo güzel arkadaşım ? sana da okyanus ötesinden bilgiler mi geldi ?

siyasette hiçbir zaman böle konuşma.benim amcamda vakti zamanında milletvekili idi.yakın gördüğü çoğu kişi arkasından iş çevirdi.

heee tabi zeytin dalı bi başbakanda var hepte o zeytin dalı seçimlere sayılı gün kala gökten tepesine düşer başbakanın.

ne oldu açık bulunca zorunamı gitti ? ben tüm partilerde varsa açık onları belirtiyorum.hiç olmazsa ben el alemin gizli kalması gereken,özel hayatını bi güzel çekip,bi açıkmış gibi kullanıp,araya da islam ı da katıp,bi yerlerde kullanmıyorum.

çünkü ahlak sahibi bi insanım.düşmanımın dahi bile gelse öle bi kaseti kullanmam.

sadece şunu diyorum bak (:)

Kılıçdaroğlu Genel seçimlerin "Recep" ayına denk gelmesinde hükümetin parmağı olduğunu iddia etti

bunu kendi adamları yapıyor bence şahsi görüşüm baykalın ayağı nasıl kaydı önder sav sağ kolu sattı adamı be :S daha ne olacak bunları kendileri yapıp AKP ve dini alet ediyor ayaklarıyla AKP yi suçluyorlar

sadece şunu diyorum bak (:)

Kılıçdaroğlu Genel seçimlerin "Recep" ayına denk gelmesinde hükümetin parmağı olduğunu iddia etti

bunu kendi adamları yapıyor bence şahsi görüşüm baykalın ayağı nasıl kaydı önder sav sağ kolu sattı adamı be :S daha ne olacak bunları kendileri yapıp AKP ve dini alet ediyor ayaklarıyla AKP yi suçluyorlar

1)ben chp li değilim,istediğin kadar eleştirip ego tatmini yapabilirsin.

2)baykalın kasedi çıktığında adamın müslümanlığından tutup,liderliğini,terbiyesini,ahlakını herşeyini eleştiri manyağı yapmıştınız adamı şimdi bakıyorumda birden savunma moduna girdin.ben baykalı savunmuyorum sadece hatırlatma amacı ile söyledim.

3)bunları kendileri yapıyorsa madem,akp hükümeti bu kaset olaylarını daha önceden nerden biliyor ? o zaman biliyorsa ki bu artık kabak gibi ortada,başbakanın kendiside 50 kez söyledi,chp ve mhp için kaset düzenleyenler,bu iki partiyi yıkmak isteyenler,ister chp ister mhp lilerin kendileri olsun,akp ile birlikte işbirliği yapıyor.bunu görmeniz bu kadar zor mu ? hem akp aleyhinde tek bi dosya yok hem de akp herkezden önce olacakları biliyor ? başbakan elimde daha ne kasetler var demişti ? o kasetleri siz heralde masum müzik kasetleri sanmadınız heralde.

onun için yok akp yi suçluyorlar yok tüm olayları akp ye yıkıyorlar ayaklarını bırakın.güneş balçıkla sıvanmaz.

:)) Am€rika umudu Chpy€ bağlamış zavallı € adam d€vl€t başkanı olursa işl€ri zorlaşacak hakimiy€t için kısıtlama şart.Yanlış yaptın €lb€t aklı başında chplil€r şu hab€rin ardında gizl€n€n oyunu görür...

AKP neden bu tarz olaylarla anılmıyor düzgün demekki...

savunmuyorum ben kimseyi sadece kendi iç karışıklıklarını başkalarının üzerine yıkıyorlar

demekki başbakan ne kadar düzgün bir insanki yayınlamıyor elinde olan kasetleri onlar olsa ooooo dağlara taşlara star kanal D çarşaf çarşaf günde 50 kere koyardı :D

AKP neden bu tarz olaylarla anılmıyor düzgün demekki...

savunmuyorum ben kimseyi sadece kendi iç karışıklıklarını başkalarının üzerine yıkıyorlar

demekki başbakan ne kadar düzgün bir insanki yayınlamıyor elinde olan kasetleri onlar olsa ooooo dağlara taşlara star kanal D çarşaf çarşaf günde 50 kere koyardı :D

arkadaşım bak başbakan çıktı kaset olayları öncesinde kaset sinyalleri verdimi verdi hem mhp hem chp için,dengir mehmet fırat mıdır nedir o şahısta arena da çıktı chp kasetlerinin sinyalini verdimi verdi,başbakan her iki kaset komplosunda kaset olaylarını kullandı mı kullandı,üstelik son mhp kasetinde ilk siyasete alet etmicez diyip sonra utanmaz bir şekilde,nasıl bi yüz varsa,aynı mitingde alet etti.nasıl bi hafıza ise artık.

bana başbakan ın ne kadar düzgün olduğunu anlatma ben herkesin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

senle tartışmayacam bundan sonra çünkü sen kesinlikle bilmiyorum ayağına yatıyorsun.aslında biliyorsun herşeyi ama göz yumuyorsun işine gelmeyenleri.bugünkü akp lierin nerdeyse hepsi böyle.herşeye bi göz yumma hevesi içindeler.

göz göre göre ses çıkarmayan,herşeye göz yuman insanlarla ben tartışmam.çünkü onlar bölünmeyi,ülkenin gidişatını çoktan kabullenmiş olanlardır.

Bunu bir ingiliz dergisi yazmış..
O zaman tarihi bir gözden geçirmekte fayda var.

Tarafsız olarak partilerin seçim propagandalarını takip ediyorum. CHP ve MHP gerçekten içi boş partiler anlamıyorum bu partilerin genel başkanlarının nasıl danışmanları var hiçbir politika üretemedikleri gibi hiçbir şekilde de muhalafet yapamıyorlar.
Tek yaptıkları şey Akp yi eleştirmek, bu şekilde devam ettikleri sürecede AKP yi daha çok büyütüyorlar

Birde olayın BDP tarafı var bunlar da Akp yi eleştirmelerinin tek amacı Doğu da kendilerine tek rakip parti olarak Akp yi görmeleridir.

Yanlış anlaşılmasın ben kesinlikle Akp li falan değilim ama benim şuana kadar gördüğüm izlenimler bu...

Bunu bir ingiliz dergisi yazmış..
O zaman tarihi bir gözden geçirmekte fayda var.

Tarafsız olarak partilerin seçim propagandalarını takip ediyorum. CHP ve MHP gerçekten içi boş partiler anlamıyorum bu partilerin genel başkanlarının nasıl danışmanları var hiçbir politika üretemedikleri gibi hiçbir şekilde de muhalafet yapamıyorlar.
Tek yaptıkları şey Akp yi eleştirmek, bu şekilde devam ettikleri sürecede AKP yi daha çok büyütüyorlar

Birde olayın BDP tarafı var bunlar da Akp yi eleştirmelerinin tek amacı Doğu da kendilerine tek rakip parti olarak Akp yi görmeleridir.

Yanlış anlaşılmasın ben kesinlikle Akp li falan değilim ama benim şuana kadar gördüğüm izlenimler bu...

İçi boş derken neyi kasttettin anlamadım.. Eğer vaatlerse chp ve mhp'nin vaatleri daha halka dönük ve daha uygulanabilir geliyor bana..Hatta bende başka bir partiye vericek olmama rağmen chpnin bu konuda daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Kendini dinletmesini biliyor.. Mhpnin hilal kart projesi ise çok akıllıca düzenlenmiş hem yoksula yardım hem esnafa destek.. Kaynak diye sorarsan bilmiyorum ama çılgın projeden 1000 kat daha ucuz ve yararlı diyebilirim..

Eleştirilere geliceksek adı muhalefet onların zaten.. Birşey yaptık ettik diyemezler çünkü 9 yıldır iktidar değiller.. İktidar olanlarıda görüyoruz hala yapıcam edicem diye insanların hayalleriyle oynuyorlar..(sanki 9 yıldır başkası var) chp ve mhp halka dönük vaatler sunarken iktidardan kanal ya da yeni şehir açmak gibi(yapılması bile garanti değil) uzun vadeli bana göre en az yirmi yıllık projelerle bir takım insanları zengin edicek peşkeş ihaleleri sunuyor ve sadece istanbulu etkiliyor.. Diğer illerede ayıp olmasın diye yine yapıcam edicem tarzında vaatler sunuyor.. Bana kalırsa senin bu konuda muhalefeti boş görmen tv de sürekli r.t.e'yi görmendendir.. Ben mhpyi hiç görmüyorum bile kendi bir kaç araştırmamla birkaç şey öğrendim.. Kanallarda biraz iktidar yalakalığı var..

Doğuda sağolsun iktidarımız sayesinde halk pkknın eline terk edilmiş durumda o yüzden oraya hiç girmiycem... DÜzgün bir seçim beklemiyorum orada..

Akp ve zihniyeti Erdogan'in onunde duran tabela gibidir, tabela bozulursa fatal error vermeye mahkumlardir.

Anayasayi falan degistirmeleri hikaye, yuregi yetmez onu yapmaya iste..

Geri